AkutlĂ„n – LĂ„na Pengar Akut

Att vara i akut behov av pengar är ingen situation som någon vill vara i, men det kan ske. Då kan ett akutlån vara svaret för dig där du kan få en direkt utbetalning till ditt konto. Det finns olika sorters av lån du kan ta om du är i akut behov av pengar. I vår guide kommer vi att gå igenom vad ett akutlån är och hur du bäst hittar ett akutlån.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett akutlÄn?

Ett akutlĂ„n Ă€r ett lĂ„n du kan ansöka om nĂ€r du behöver pengarna akut, och det inte finns nĂ„gra andra möjligheter. Denna form med lĂ„n har en mindre handlĂ€ggningstid för att du ska bli beviljad lĂ„net sĂ„ fort som möjligt. Om du blir accepterad lĂ„net kan du fĂ„ ut det vĂ€ldigt snabbt till ditt konto, ofta pĂ„ mindre Ă€n 24 timmar. Du ansöker om det enkelt online, och du fĂ„r ofta svar inom nĂ„gra minuter om du har blivit godkĂ€nd för lĂ„net eller inte. 

Det fungerar som ett SMS-lĂ„n dĂ€r du ansöker om det belopp du Ă€r ute efter, anger dina uppgifter och verifierar dig tillsammans med ditt Bank ID. Du fĂ„r snabbt ett beslut, ofta inom nĂ„gra minuter och kan ha pengarna pĂ„ ditt konto samma dag. 

AkutlĂ„n utan UC 

Du kan hitta akutlĂ„n utan UC, vilket Ă€r en stor fördel för dig som inte vill pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt. Om du ansöker om mĂ„nga lĂ„n med UC kommer detta att pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet och inte pĂ„ ett positivt sĂ€tt. Det kan bĂ„de pĂ„verka dina chanser att fĂ„ ett lĂ„n vid ett senare tillfĂ€lle, eller att du fĂ„r ett lĂ„n med en sĂ€mre rĂ€nta accepterat. 

Krav för att bli accepterad ett akutlÄn

AkutlĂ„n handlar för det mesta om mindre summor av pengar, sĂ„ kraven för att bli beviljad ett akutlĂ„n Ă€r för det mesta inte lika strikta som andra former av lĂ„n. Om du behöver lĂ„na ett rĂ€tt litet belopp finns det mĂ„nga lĂ„ngivare som inte anvĂ€nder sig av nĂ„gon form av kreditupplysning. Det gör det enklare för dig med betalningsanmĂ€rkningar att söka ett lĂ„n, eller för dig som inte har en fast anstĂ€llning. 

Ett krav som alltid gĂ€ller Ă€r att du minst vara minst 18 Ă„r gammal. Det finns en del akutlĂ„n som har krav pĂ„ att du har en inkomst vilket du behöver fylla in pĂ„ ansökan om detta Ă€r relevant för ditt lĂ„n. 

RÀntan för ett akutlÄn

I mĂ„nga fall Ă€r rĂ€ntan högre för ett akutlĂ„n Ă€n andra former av lĂ„n, anledningen till detta Ă€r att det finns en större risk för lĂ„ngivaren att lĂ„na ut pengarna till dig. Ofta sker kontrollen av lĂ„net utan UC, och personer med betalningsanmĂ€rkningar har en stor chans att fĂ„ deras lĂ„n beviljat. Det finns ingen sĂ€kerhet för lĂ„ngivaren att du kommer betala tillbaka, sĂ„ dĂ€rför Ă€r rĂ€ntan rĂ€tt hög för ett akutlĂ„n. Eftersom att det Ă€r ett lĂ„n utan sĂ€kerhet finns det heller inget krav pĂ„ vad du ska anvĂ€nda pengarna för, utan det Ă€r ditt egna val. 

Att jĂ€mföra olika lĂ„n, dess villkor och rĂ€nta Ă€r ocksĂ„ viktigt för att du ska fĂ„ det bĂ€sta möjliga lĂ„net tillgĂ€ngligt. TĂ€nk pĂ„ att desto mindre du betalar i rĂ€nta, desto mindre kommer du att betala av för lĂ„net. 

Återbetalningstiden för lĂ„net

NĂ€r du behöver ett lĂ„n akut Ă€r det enkelt att glömma bort allt annat som tillkommer Ă€r du ansöker om ett lĂ„n och enbart fokusera pĂ„ pengarna. DĂ€remot mĂ„ste du komma ihĂ„g att pengarna för lĂ„net mĂ„ste betalas tillbaka, och att du mĂ„ste ha rĂ„d med dessa Ă„terbetalningarna. Om du vet nĂ€r du kommer att kunna betala tillbaka lĂ„net inom nĂ„gra veckor, behöver du inte oroa dig över Ă„terbetalningen, men vet du inte nĂ€r du kan betala tillbaka mĂ„ste du ha koll pĂ„ Ă„terbetalningen. 

För ett akutlĂ„n Ă€r det inte ovanligt att Ă„terbetalningen Ă€r pĂ„ cirka en mĂ„nad, men detta kan skilja sig frĂ„n olika lĂ„ngivare. Det gĂ„r sjĂ€lvklart att ansöka om en lĂ€ngre betalningsperiod men chansen finns att dĂ„ tillkommer det en högre rĂ€nta eller att du mĂ„ste betala en förlĂ€ngningsavgift. LĂ„na dĂ€rför enbart ett akutlĂ„n om du har pengarna till att göra detta. 

Ta ett akutlĂ„n trots tidigare betalningsanmĂ€rkningar 

Om du har aktiva betalningsanmĂ€rkningar kan det vara svĂ„rt att bli accepterad ett normalt lĂ„n frĂ„n banker. Banker och större lĂ„ngivare anvĂ€nder sig av UC nĂ€r de gör en kreditkoll och har du anmĂ€rkningar hos UC kommer detta att pĂ„verka din ansökan pĂ„ ett negativt sĂ€tt. 

NĂ€r du ansöker om ett akutlĂ„n anvĂ€nder de sig för det mesta inte av UC, utan istĂ€llet kollar de just nu hur din ekonomi ser ut. Det betyder att om du har en relativt bra ekonomi sĂ„ finns det chansen att lĂ„na pengar akut. 

Det finns Àven akutlÄn som du kan dÄ trots att du har aktiva betalningsanmÀrkningar, men chansen finns att rÀntan kommer att vara högre för dig eftersom det Àr en större risk för lÄngivaren.

Vanliga frÄgor om akutlÄn

Vad Àr rÀntan för akutlÄnet?

RÀntan för lÄnet Àr baserat pÄ din kreditvÀrdighet, sÄ det varierar frÄn person till person. Du kan jÀmföra lÄn innan du accepterar en offert för att se vad för rÀnta olika lÄngivare kan ge dig pÄ ditt lÄn.

Hur mycket kan man lÄna till akutlÄn?

Ett akutlÄn ligger för det mesta pÄ mellan 500 kronor upp till 10 000 kronor. Du kan sjÀlvklart ansöka om att bÄde lÄna mer eller mindre frÄn olika lÄngivare. 

Hur lÄng tid tar utbetalningen för akutlÄn?

För ett akutlÄn fÄr du ofta ut pengarna vÀldigt snabbt efter att du har fÄtt ditt lÄn beviljat, och det kan ibland bara ta nÄgra timmar för att lÄnet ska betalas ut till det. Det Àr perfekt för dig som akut Àr i behov av pengarna. 

Hur lÄng tid Àr avbetalningen av akutlÄnet?

För akutlÄn Àr det vanligt att Äterbetalningen ligger pÄ runt 30 dagar efter att du har fÄtt lÄnet utbetalt. Det Àr alltsÄ inget lÄn du borde ta om du inte kan betala av det rÀtt snabbt. Det finns sjÀlvklart olika Äterbetalningstider och det Àr viktigt att du kontrollerar vad det Àr innan du accepterar ett akutlÄn. 

shares