Bankkredit – Sverige BĂ€sta Bankkredit

Att stå utan pengar är inget som är roligt för någon, därför är en bankkredit ett utmärkt alternativ för dig som behöver en tillfällig buffert. Med en bankkredit betalar du enbart tillbaka det du använder och det du behöver. Använder du inte den kommer du inte att betala tillbaka några pengar. I vår guide kommer vi förklara nämnare vad en bankkredit är och vem som kan ansöka om det.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr bankkredit?

För att fĂ„ en bankkredit mĂ„ste du ansöka om detta hos din bank, det Ă€r en kredit som du kan anvĂ€nda nĂ€r pengarna pĂ„ ditt konto Ă€r slut. En bankkredit Ă€r en form av ett lĂ„n, men till skillnad frĂ„n ett lĂ„n har du ett belopp som du kan anvĂ€nda, och du har valet att anvĂ€nda det nĂ€r du vill. NĂ€r du tar ut ett lĂ„n kommer du att betala tillbaka hela summan för lĂ„net, och med en bankkredit betalar du enbart tillbaka det lĂ„n som du anvĂ€nder dig av. Du mĂ„ste dĂ€remot hĂ„lla dig inom ramen för den kredit som du har blivit beviljad. 

Olika sorter av bankkrediter 

En form av bankkredit Ă€r ett kreditkort som du kan ha om du behöver akut hjĂ€lp med pengar, eller om du vill köpa nĂ„got innan lönen kommer in. Det finns ofta en Ă„rsavgift för detta, men rĂ€ntan betalar du enbart om du anvĂ€nder kortet. En annan form av bankkredit Ă€r att du har ett visst belopp pĂ„ ditt normala konto som du kan anvĂ€nda nĂ€r du inte lĂ€ngre har dina egna pengar pĂ„ kontot. 

NÄgot som Àr viktigt Àr att du inte anvÀnder mer Àn krediten som du har fÄtt godkÀnd. Gör du detta finns det en risk att bÄde rÀntan kommer att bli högre, men Àven att du kommer att vara tvungen att betala en avgift för att du gick över grÀnsen. Det gÄr sjÀlvklart att ansöka om att Àndra pÄ krediten efter att du har ansökt om den. Du kan dÄ bÄde ansöka om att öka bankkrediten, men du kan Àven ansöka om att minska den.

RÀnta för bankkredit

Bankkredit kommer för det mesta alltid med nĂ„gon form av rĂ€nta och precis som med lĂ„n Ă€r rĂ€ntan baserad pĂ„ dina personliga uppgifter. Det Ă€r rĂ€tt vanligt att rĂ€ntan kan vara 0 % för nĂ„gra mĂ„nader nĂ€r du först ansöker om det, men att du sedan kommer att börja betala för rĂ€ntan om du har börjat anvĂ€nda bankkrediten. 

Fördelen med bankkredit Ă€r att du slipper att betala rĂ€nta om du inte anvĂ€nder dig av bankkrediten. Pengarna finns enbart tillgĂ€ngliga för att du ska kunna anvĂ€nda dig av dessa om du har behovet av det. Enbart nĂ€r du anvĂ€nder dig av krediten kommer du att börja att betala rĂ€ntan. 

Det gĂ€ller ocksĂ„ att sköta Ă„terbetalningarna av lĂ„net noga för att du inte ska fĂ„ mer avgifter att betala. Om du har en bankkredit pĂ„ ditt konto kommer denna att betalas automatiskt nĂ€r du fĂ„r in pengar pĂ„ ditt konto. För ett kreditkort mĂ„ste du dĂ€remot sjĂ€lv göra betalningen för det, och det Ă€r viktigt att du inte glömmer bort detta dĂ„ det kan leda till höga avgifter som du mĂ„ste betala. Det kan dessutom pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt och dĂ€rmed pĂ„verka chanser i framtiden att bli accepterade för ett lĂ„n, speciellt hos den bank eller lĂ„ngivare som du har din bankkredit med. 

Krav för att bli beviljad en bankkredit

En bankkredit Ă€r nĂ„got som du fĂ„r tillgĂ„ng till frĂ„n din bank eller en lĂ„ngivare och sjĂ€lvklart mĂ„ste du uppfylla nĂ„gra olika krav för att bli accepterad för detta. Alla banker och lĂ„ngivare har olika villkor nĂ€r det kommer till en bankkredit, och det Ă€r viktigt att du lĂ€ser igenom villkoren innan du accepterar bankkrediten. JĂ€mför ocksĂ„ gĂ€rna olika lĂ„ngivare sĂ„ du fĂ„r en bankkredit som fungerar för dig och dina personliga omstĂ€ndigheter. 

Generella krav Ă€r att du mĂ„ste ha en fast anstĂ€llning, detta sĂ„ att du kan betala tillbaka den bankkredit som du har anvĂ€nt dig av. Du mĂ„ste minst vara över 18 Ă„r gammal, och för de flesta Ă€r det viktigt att du inte har aktiva betalningsanmĂ€rkningar. Att du har en god kreditvĂ€rdighet Ă€r viktigt för att du ska bli accepterad en bankkredit som kommer med bra villkor och en bra rĂ€nta. 

Bankkredit trots betalningsanmÀrkningar

Om du har betalningsanmÀrkningar behöver detta inte betyda att du inte kan fÄ en bankkredit av din bank, utan det finns chans att du kan fÄ detta beviljat. Om du har en stabil ekonomi nu, och du har en heltidstjÀnst finns det banker och lÄngivare som lÄnar ut till nÄgon med betalningsanmÀrkningar. TÀnk pÄ att rÀntan för lÄnet kan bli högre om du har aktiva betalningsanmÀrkningar, detta Àr som en sÀkerhet för banken att du kommer att betala tillbaka den kredit som du anvÀnder.

Vanliga frÄgor om bankkredit

LÀs igenom vÄra Vanliga frÄgor för att veta mer om bankkredit.

Kan vem som helst fÄ en bankkredit?

Olika banker har olika sorters av krav nÀr det kommer till en bankkredit, och du kan kontrollera med din bank vad som gÀller dÀr. Det gÄr Àven att jÀmföra mellan olika sorters av bankkrediter för att hitta den med den bÀsta rÀntan för dig. 

Vad kommer rÀntan att vara?

Det Àr omöjligt att sÀga eftersom rÀntan beror helt pÄ dig och dina personliga omstÀndigheter. Om du har ett fast jobb, inte tidigare har haft betalningsanmÀrkningar finns det en chans att rÀntan kommer att vara högre, eller att du inte blir accepterad alls. Det finns dÀremot Bankkredit som gÄr att lÄna till den som tidigare har haft betalningsanmÀrkningar. 

Hur gammal mÄste man vara för att ha en bankkredit?

För att fÄ en bankkredit finns kravet att du minst vara 18 Är gammal, dÀremot finns det banker som krÀver att du minst mÄste vara 20 Är gammal för att ha en bankkredit.

GÄr det att fÄ en bankkredit trots betalningsanmÀrkningar?

Ja, det finns banker som tillÄter detta speciellt om du nu har en god ekonomi och du har pengar som kommer in till ditt konto rÀtt regelbundet. 

shares