DirektlĂ„n – Sveriges BĂ€sta DirektlĂ„n

Under många år var det väldigt svårt att lyckas att få ett lån godkänt, då man var tvungen att ansöka om lånet hos banken och vänta på att det blir beviljat eller avslaget. Idag är det enklare att få ett lån, och en form av lån är ett direktlån. Ett direktlån är ett lån som det går snabbare att bli accepterad för än andra form av lån som idag finns. Fortsätt gärna att läsa vår guide om du vill veta mer om direktlån och hur du hittar det bästa direktlånet.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
  • Filtrera:
  • Inga avgifter
  • Direktbetalning
  • Under 20
  • BetalningsanmĂ€rkning OK
  • Nytt
  • Utan UC
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad innebÀr ett direktlÄn?

Ett direktlĂ„n Ă€r ett lĂ„n som du fĂ„r direkt till ditt konto. Det Ă€r ett lĂ„n för dig som Ă€r i ett behov av ett lĂ„n snabbt, och helt enkelt inte kan vĂ€nta pĂ„ att ansökan ska bli godkĂ€nd. Ett direktlĂ„n Ă€r en form av SMS-lĂ„n som du fĂ„r svar pĂ„ snabbt om du har blivit godkĂ€nd för eller inte. Ett direktlĂ„n fungerar pĂ„ liknande sĂ€tt som ett privatlĂ„n gör, dĂ„ det bĂ„da Ă€r lĂ„n som du fĂ„r utan nĂ„gon sorts av sĂ€kerhet. Det betyder att du kan anvĂ€nda ditt lĂ„n precis som du vill. En skillnad mellan ett direktlĂ„n och ett privatlĂ„n Ă€r att du inte behöver vĂ€nta pĂ„ att lĂ„net ska betalas ut. 

Krav för att bli beviljad ett direktlĂ„n 

Alla lĂ„n kommer med olika krav för att du ska bli beviljad lĂ„net. Ett direktlĂ„n har generellt mindre krav Ă€n till exempel ett privatlĂ„n eller ett lĂ„n med sĂ€kerhet. För att bli accepterad ett direktlĂ„n krĂ€vs det inte att du har en fast anstĂ€llning, och det finns direktlĂ„n som du kan ta trots betalningsanmĂ€rkningar. NĂ„got som Ă€r viktigt att komma ihĂ„g Ă€r att direktlĂ„n ofta kommer med en högre rĂ€nta Ă€n andra former av lĂ„n, och dessutom en mindre avbetalningstid. 

Bli accepterad ett lĂ„n utan anstĂ€llning 

Om du Ă€r i behov av ett lĂ„n, men inte har en fast anstĂ€llning innebĂ€r detta inte att du kan fĂ„ ett direktlĂ„n. Om du Ă€r en student, pensionĂ€r, precis har startat en anstĂ€llning eller om du Ă€r en egenföretagare finns det fortfarande möjlighet att fĂ„ ett lĂ„n accepterat om du har möjligheter att betala tillbaka lĂ„net enligt lĂ„ngivaren. Du kan dĂ„ skicka in extra papper till exempel med bevis pĂ„ att du fĂ„r pengar av CSN eller att du Ă€r en egenföretagare. 

BÀsta rÀntan för ett direktlÄn

Det bĂ€sta sĂ€ttet du kan se till att du fĂ„r ett direktlĂ„n till en bra rĂ€nta Ă€r att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. RĂ€ntan beror för det mesta pĂ„ dig och dina omstĂ€ndigheter sĂ„ har du en god ekonomi finns det en större chans att du blir erbjuden en mindre rĂ€nta för ditt direktlĂ„n. NĂ€r du tar ut ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du vet att du kan hantera Ă„terbetalningen. Det Ă€r trots allt inte enbart lĂ„net som du mĂ„ste betala tillbaka, utan det Ă€r ocksĂ„ rĂ€ntan för lĂ„net. 

Snabb utbetalning för direktlÄn

För direktlĂ„n Ă€r det en snabb ansökan som gĂ€ller och du fĂ„r snabbt dina pengar till ditt konto om du blir godkĂ€nd. Denna form av lĂ„n Ă€r perfekt för dig som inte kan vĂ€nta pĂ„ att pengarna ska komma ut. Du kan antingen ansöka om direktlĂ„net direkt via hemsidan eller med hjĂ€lp av en kreditförmedlare. Pengarna för ett direktlĂ„n kommer nĂ€stan direkt, du behöver ofta inte vĂ€nta mer Ă€n nĂ„gra timmar pĂ„ att pengarna nĂ„r ditt konto efter att du har haft ditt direktlĂ„n beviljat. 

Sök ett lÄn med ditt Bank ID

Om du vill ansöka om ett direktlĂ„n mĂ„ste du ha tillgĂ„ngen till ett Bank ID för att verifiera dina detaljer. Om du ansöker direkt via lĂ„ngivaren mĂ„ste du bara fylla i dina personliga detaljer sen anvĂ€nda ditt Bank ID, du kommer dĂ„ att fĂ„ svaret om du har blivit godkĂ€nt lĂ„net inom nĂ„gra sekunder. Blir du godkĂ€nd lĂ„net fĂ„r du ofta utbetalningen för lĂ„net inom bara nĂ„gra timmar, sĂ„ samma dag som du ansökte om lĂ„net. 

JÀmför direktlÄn online

NĂ€r du ska jĂ€mföra mellan olika direktlĂ„n finns det olika sĂ€tt du kan göra detta pĂ„. Du kan antingen jĂ€mföra sjĂ€lv mellan lĂ„ngivare, kolla pĂ„ vad för krav det finns för att bli godkĂ€nd och vad för rĂ€nta som erbjuds. TĂ€nk dock pĂ„ att inte ansöka om allt för mĂ„nga lĂ„n, speciellt inte om lĂ„ngivaren anvĂ€nder sig av UC. Det kan pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt och leda till att du inte kan bli godkĂ€nd för andra lĂ„n i framtiden. 

Ett annat alternativ som du kan anvĂ€nda dig av Ă€r en kreditförmedlare. En kreditförmedlare gör det enkelt för dig att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n, och det Ă€r dessutom bĂ€ttre för din kreditvĂ€rdighet att du anvĂ€nder dig av en kreditförmedlare. 

Vanliga frÄgor om direktlÄn

Vad finns det för krav att bli accepterad ett direktlÄn?

Det finns mÄnga krav för att du ska bli accepterad ett direktlÄn, det krÀvs ofta att du har en god ekonomi och inga aktiva betalningsanmÀrkningar hos arbetsförmedlingen. Alla lÄngivare har dock olika krav sÄ det Àr viktigt att du lÀser igenom villkoren först.

Hur mycket kan du lÄna med ett direktlÄn?

Ett direktlÄn kan vara en mindre summa som 500 kronor, men det kan Àven handla om större summor av pengar. Alla lÄngivare har olika erbjudanden pÄ hur mycket som du kan söka. Hur mycket pengar du kan fÄ beviljat Àr ocksÄ knutet till dig och dina personliga omstÀndigheter. Vill du lÄna en större summa pengar mÄste du ofta ha ett bra kreditvÀrde och en god ekonomi för att betala det tillbaka.

Hur lÄng tid Àr avbetalningen för ett direktlÄn?

Ett direktlÄn har ofta en bestÀmd period som du mÄste betala det tillbaka pÄ, dÀremot beror det frÄn lÄngivare till lÄngivare. MÄnga SMS-lÄn kommer med en kortare avbetalningsperiod sÄ innan du accepterar ett lÄn Àr det viktigt att du har rÄd att betala av lÄnet.

Kan jag bli beviljad ett direktlÄn med aktiva skulder hos Kronofogden?

MÄnga accepterar inte personer som har aktiva skulder hos kronofogden. Det finns sjÀlvklart undantag, men kravet Àr ofta att du har en Äterbetalningsplan med kronofogden och att du nu har en bÀttre ekonomi.

shares