InternetlĂ„n – LĂ„na pengar via internet

Att låna pengar på internet är idag enklare än det någonsin har varit. Det är lån som du kan låna helt online, och du slipper att fylla i några dokument och skicka iväg de med posten. Ett internetlån är perfekt för dig som helst inte vill vänta på att veta om du har blivit godkänd ditt lån eller inte. I vår guide kommer vi att förklara mer om vad ett internetlån är och hur det fungerar.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Olika sorters internetlÄn

Idag finns det mĂ„nga olika sorters av internetlĂ„n som du kan vĂ€lja mellan. Faktiskt de flesta sorters av lĂ„n frĂ„n lĂ„n med sĂ€kerhet, privatlĂ„n och SMS-lĂ„n Ă€r alla former av internetlĂ„n eftersom du ansöker om dessa online. Eftersom allt sker online gĂ„r det ocksĂ„ allt snabbare att bli accepterad för ett lĂ„n Ă€n om du ansöker direkt via en fysisk bank. MĂ„nga lĂ„ngivare och kreditförmedlare lĂ„ter dig ocksĂ„ ansöka om ett lĂ„n med ditt Bank ID. 

Du fĂ„r Ă€ven svar snabbt om du har blivit accepterad lĂ„net eller inte. Ibland kan du fĂ„ svar bara inom nĂ„gra minuter pĂ„ om du har blivit godkĂ€nd eller inte. För det mesta behöver du inte vĂ€nta mer Ă€n 24 timmar för att veta om du har blivit godkĂ€nd eller inte pĂ„ ditt lĂ„n. 

JÀmför olika lÄngivare för ett internetlÄn

Att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n kan hjĂ€lpa dig att spara mycket pengar i rĂ€nta. Det finns mĂ„nga internetlĂ„n och lĂ„ngivare som du kan vĂ€nda dig till nĂ€r du Ă€r ute efter ett internetlĂ„n för olika anledningar. Att vara vĂ€l medveten om vad rĂ€ntan Ă€r och vad för villkor det Ă€r betyder att du kan spara pĂ„ pengar i lĂ€ngden. VĂ€lj alltid ett internetlĂ„n med en bra rĂ€nta, och bra villkor sĂ„ du har rĂ„d med avbetalningarna av lĂ„net. 

Ett sĂ€tt att jĂ€mföra mellan olika lĂ„ngivare Ă€r att du anvĂ€nder dig av en kreditförmedlare. DĂ„ fĂ„r du hjĂ€lp att jĂ€mföra mellan ett flertal lĂ„n samtidigt. Om kreditförmedlaren anvĂ€nder sig av UC har de ofta ett samarbete tillsammans med UC dĂ€r du enbart fĂ„r en kontroll en gĂ„ng, vilket gör att du inte fĂ„r ett negativt kreditvĂ€rde hos UC. Ett negativt kreditvĂ€rde kan stoppa dig i framtiden frĂ„n att söka andra lĂ„n som privatlĂ„n, och lĂ„n med sĂ€kerhet.  

LÄna pengar smidigt med ett internetlÄn

Att lĂ„na pengar ska inte vara komplicerat, speciellt inte om du har behovet att fĂ„ pengar snabbt. Med ett internetlĂ„n kan det inte vara enklare att lĂ„na pengar, oavsett anledningen till att du Ă€r i behov av pengarna. Du ansöker om lĂ„net enkelt online och ofta sker det i samband med ditt Bank ID. Med ett internetlĂ„n fĂ„r du snabbt ett svar pĂ„ om du har blivit godkĂ€nd för lĂ„net eller inte. Blir du accepterad för lĂ„net mĂ„ste du bara godkĂ€nna din offert för att pengarna ska komma till ditt konto. 

Det finns olika sĂ€tt som du kan lĂ„na pĂ„, du kan antingen ansöka om lĂ„net direkt via lĂ„ngivaren pĂ„ deras hemsida eller att anvĂ€nda dig av en lĂ„neförmedlare. En lĂ„neförmedlare Ă€r ett bra alternativ för dig som vill jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. Du kommer dĂ„ att fĂ„ flera offerts frĂ„n flera olika banker och lĂ„ngivare, och du kan jĂ€mföra mellan vilken rĂ€nta de erbjuder dig. 

InternetlĂ„n med en bra rĂ€nta 

RĂ€ntan Ă€r sjĂ€lvklart den som Ă€r viktigast nĂ€r det kommer till att acceptera ett lĂ„n, eftersom det Ă€r rĂ€ntan som bestĂ€mmer hur mycket av lĂ„net som du kommer att betala tillbaka. Acceptera dĂ€rför inte blint ett lĂ„n utan att ha tĂ€nkt igenom det ordentligt. Det Ă€r enkelt att enbart se pengarna som kommer att trilla in pĂ„ ditt konto, men det Ă€r viktigt att komma ihĂ„g att du ocksĂ„ mĂ„ste betala tillbaka lĂ„net med rĂ€ntan. 

RĂ€ntan Ă€r ofta baserad pĂ„ vilken risk det Ă€r för lĂ„ngivaren att lĂ„na ut till dig. Har du sedan tidigare betalningsanmĂ€rkningar finns det en stor chans att rĂ€ntan kommer att vara högre. 

Om du vill försöka fĂ„ ner rĂ€ntan finns det olika saker du kan göra, som att ansöka tillsammans med en medlĂ„ntagare eller med en personlig borgen. DĂ„ har lĂ„ngivaren en extra garanti att du kommer kunna betala tillbaka ditt lĂ„n. 

Fördelar med att lÄna pengar online

Att ansöka om ett internetlĂ„n kommer med mĂ„nga fördelar, för det första kan du göra en lĂ„neansökan precis vart du vill. Du kan lĂ„na via mobilen, surfplattan eller datorn och du gör det enkelt tillsammans med ditt Bank ID. 

Att lÄna online Àr ofta mycket bÀttre Àn att fysiskt gÄ till banken för att ansöka om ett lÄn. För det första gÄr det snabbare, och du slipper resan och vÀntan pÄ banken för att diskutera lÄnet. Det finns dessutom Ànnu fler alternativ av lÄngivare online och du har större möjligheter att hitta ett bra lÄn utifrÄn dina omstÀndigheter. LÄn som du ansöker om hos banken kan ibland ta flera dagar för att du ska fÄ det accepterat.

Vanliga frÄgor om internetlÄn

Vad för internetlÄn finns det?

Ett internetlÄn Àr ett lÄn som du kan ansöka om online sÄ det finns mÄnga olika lÄn. Du kan ansöka om allt frÄn ett personligt lÄn utan sÀkerhet, ett SMS-lÄn, ett akutlÄn eller ett lÄn med sÀkerhet. Det kommer hela tiden ut nya lÄn och lÄngivaren pÄ marknaden dessutom.

Vem kan ansöka om ett internetlÄn?

Alla lÄngivare har olika krav nÀr det kommer till att ansöka om ett lÄn, men generella krav Àr att du Àr minst 18 Är gammal, inte har aktiva betalningsanmÀrkningar och att du har en god ekonomi.

GÄr det att fÄ ett internetlÄn trots betalningsanmÀrkningar?

Ja, det finns internetlÄn som du kan fÄ beviljad Àven om du har betalningsanmÀrkningar. Det kan finnas kravet att du nu mÄste ha en god ekonomi. Har du aktiva betalningsanmÀrkningar kan du fortfarande bli beviljat ett lÄn om du kan visa att du har en Äterbetalningsplan och följer denna.

Vad Àr rÀntan för ett internetlÄn?

Alla lÄn kommer med olika rÀntor och dessa varieras frÄn person till person. Ett SMS-lÄn brukar ocksÄ ha en högre rÀnta Àn andra former av lÄn, och dessutom en kortare avbetalningsperiod.

shares