Kreditförmedlare – Sveriges bĂ€sta kreditförmedlare

När du ansöker om ett lån är det viktigt att du hittar ett lån som kommer med bra villkor och en bra ränta. Det är svårt att hitta alla olika lån själv, vilket är varför det är bra att få hjälp av en kreditförmedlare. Idag finns det tusentals av olika lån som du kan välja mellan, som alla har olika räntor. En kreditförmedlare kan hjälpa dig att hitta rätt lån och utan att det påverkar din kreditvärdighet. Läs igenom vår ultimata guide för att lära dig mer om kreditförmedlare och hur det fungerar.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr en kreditförmedlare?

Enkelt sĂ€tt Ă€r en kreditförmedlare en tjĂ€nst som hjĂ€lper dig som konsument att hitta ett lĂ„n till den bĂ€sta rĂ€ntan och de bĂ€sta villkoren. Det Ă€r ett företag som har som uppdrag att förmedla lĂ„n frĂ„n olika lĂ„ngivare som finns pĂ„ marknaden. 

NĂ€r du ansöker om ett lĂ„n via en kreditförmedlare mĂ„ste du fylla i dina personliga uppgifter, som anstĂ€llning, ekonomi, vad du söker för sorts lĂ„n och sedan för kreditförmedlaren resten av jobbet Ă„t dig. Kreditförmedlaren kommer dĂ„ att jĂ€mföra ett flertal lĂ„n och sedan kommer du att fĂ„ en lista med lĂ„n som du kan vĂ€lja mellan. En kreditförmedlare samarbetar ofta tillsammans med ett flertal olika kreditgivare. 

Fördelar med kreditförmedlare 

Det finns mĂ„nga fördelar med att söka ett lĂ„n som kommer med en kreditförmedlare. För det första behöver du inte sjĂ€lv jĂ€mföra mellan olika lĂ„ngivare, utan kreditförmedlaren gör detta Ă„t dig. Genom en snabb ansökning kan du jĂ€mföra mellan mĂ„nga olika banker och lĂ„ngivare och vĂ€lja den som passar dina behov bĂ€st. 

Andra fördelar med en kreditförmedlare Àr:

  • Du sparar tid
  • Det Ă€r enklare att hitta ett lĂ„n med en bra rĂ€nta
  • Du kan snabbt jĂ€mföra mellan ett flertal olika lĂ„n

Att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du anvĂ€nder dig av en kreditförmedlare 

Det Ă€r vĂ€rt att komma ihĂ„g att en kreditförmedlare samarbetar tillsammans med olika kreditgivare, vilket betyder att alla lĂ„n som kommer upp i din ansökan Ă€r de i ett samarbete med. Det kan dĂ€rför finnas lĂ„n som har en lĂ€gre rĂ€nta Ă€n det som du fĂ„r upp nĂ€r du anvĂ€nder dig av en kreditförmedlare. Det beror pĂ„ att kreditförmedlaren inte samarbetar med denna kreditgivaren och dĂ€rför kommer deras lĂ„n inte upp. 

Kreditförmedlare och UC 

MĂ„nga kreditförmedlare har ett samarbete tillsammans med UC, vilket innebĂ€r att de enbart gör en kreditupplysning trots att du kollar efter ett flertal olika lĂ„n. Om du har flera ansökningar hos UC kan detta leda till att du fĂ„r ett negativt kreditvĂ€rde, vilket kan pĂ„verka dina chanser att fĂ„ lĂ„n i framtiden. En kreditförmedlare gör att du slipper det och dĂ€rmed kommer din kreditvĂ€rdighet inte att pĂ„verkas negativt. 

Enligt svensk lag mĂ„ste en kreditkoll göras pĂ„ alla som ansöker om ett lĂ„n, men det mĂ„ste inte vara via UC. Det finns dĂ€rför kreditförmedlare som anvĂ€nder sig av olika kreditkoller Ă€n UC för att kontrollera dig och de uppgifter som du har angett. 

För bĂ„de kreditförmedlaren och lĂ„ngivaren Ă€r det viktigt att du har ekonomin till att betala tillbaka ditt lĂ„n, inklusive rĂ€ntan som lĂ„net kommer med. 

Hitta det bÀsta lÄnet efter dina villkor

En kreditförmedlare gör det enkelt för dig att hitta den bĂ€sta rĂ€ntan för ditt lĂ„n, vilket Ă€r tack vare att de jĂ€mför ett flertal lĂ„n efter dina unika omstĂ€ndigheter. RĂ€ntan pĂ„ ett lĂ„n Ă€r nĂ€stan alltid personligt. Det finns lĂ„n dĂ€r rĂ€ntan Ă€r fast och den gĂ„r inte att Ă€ndra, men mĂ„nga lĂ„n handlar det om dig som person och din ekonomi. 

NĂ€r du vĂ€ljer mellan olika lĂ„ngivare Ă€r det viktigt att kolla igenom alla villkor som lĂ„net kommer med. Det Ă€r inte enbart rĂ€ntan som Ă€r viktigt, men Ă€ven hur lĂ„ng avbetalningen Ă€r pĂ„ och om du kan betala av lĂ„net tidigare. Vissa lĂ„ngivare lĂ„ter dig sjĂ€lv bestĂ€mma om du vill ha en fast eller rörlig rĂ€nta pĂ„ lĂ„net. Att lĂ€sa igenom villkoren noga kommer att hjĂ€lpa dig att spara pengar i framtiden. 

Acceptera enbart ett lÄn om du har rÄd med avbetalningarna varje mÄnad.

BÀsta rÀntan för ett lÄn

RĂ€ntan Ă€r sjĂ€lvklart viktigt nĂ€r det kommer till att acceptera ett lĂ„n, och rĂ€ntan Ă€r ofta beroende pĂ„ dina omstĂ€ndigheter. NĂ€r du ansöker tillsammans med en kreditförmedlare kommer du att fylla i alla dina personliga detaljer för att bli erbjuden en rĂ€nta som Ă€r passande för dig. 

Det Ă€r viktigt att fylla i dina uppgifter noga sĂ„ att kreditförmedlaren kan hitta lĂ„n som Ă€r passande för dig, och Ă€ven med den rĂ€tta rĂ€ntan. Kom ihĂ„g att den rĂ€ntan som du fĂ„r upp kanske inte alltid stĂ€mmer, utan det kan Ă€ndras nĂ€r du ansöker om lĂ„net. 

Du kan klart sjĂ€lv ocksĂ„ ansöka om olika lĂ„n och jĂ€mföra mellan olika lĂ„n, men det Ă€r enklare tillsammans med en kreditförmedlare. Du vill heller inte ansöka allt för mycket lĂ„n eftersom det kommer att pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet negativt. Om du ansöker om ett flertal lĂ„n pĂ„ en kort tid, och de gör en kreditkoll hos UC kan det pĂ„verka dig vĂ€ldigt negativt i framtiden. 

Vanliga frĂ„gor om kreditförmedlare 

LÀs igenom vÄra vanliga frÄgor för att veta mer om kreditförmedlare.

null!– wp:rank-math/faq-block null –>
nulldiv class=”wp-block-rank-math-faq-block”>nulldiv class=”rank-math-faq-item”>nullh3 class=”rank-math-question”>Kan alla anvĂ€nda sig av en kreditförmedlare?null/h3>nulldiv class=”rank-math-answer”>Om du Ă€r över 18 Ă„r gammal och letar efter ett lĂ„n kan du anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare för att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n.null/div>null/div>nulldiv class=”rank-math-faq-item”>nullh3 class=”rank-math-question”>AnvĂ€nder sig en kreditförmedlare av UC?null/h3>nulldiv class=”rank-math-answer”>Det finns kreditförmedlare som anvĂ€nder sig av UC, men de gör enbart en kontroll och inte en kontroll för varje lĂ„n. MĂ„nga kreditförmedlare samarbetar tillsammans med UC sĂ„ att det inte ska pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt. Det finns Ă€ven andra kreditföretag som de istĂ€llet anvĂ€nder sig av istĂ€llet för UC.null/div>null/div>nulldiv class=”rank-math-faq-item”>nullh3 class=”rank-math-question”>Kostar det att anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare?null/h3>nulldiv class=”rank-math-answer”>För det mesta behöver du inte betala för att anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare och jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. DĂ€remot finns det lĂ„ngivare som tar betalt för att du ska kunna anvĂ€nda dig av deras tjĂ€nster.null/div>null/div>nulldiv class=”rank-math-faq-item”>nullh3 class=”rank-math-question”>Vad för lĂ„n kan du ansöka om hos en kreditförmedlare?null/h3>nulldiv class=”rank-math-answer”>nullstrong>Du kan ansöka om alla sorters av lĂ„n hos en kreditförmedlare, bland annat:null/strong>nullbr>nullbr>BolĂ„nnullbr>PrivatlĂ„nnullbr>LĂ„n med sĂ€kerhetnullbr>nulla class=”wpil_keyword_link” href=”https://bankfinans.se/alternativa-lan/direktlan/” title=”DirektlĂ„n” data-wpil-keyword-link=”linked”>DirektlĂ„nnull/a>nullbr>SMS-lĂ„nnull/div>null/div>null/div>
null!– /wp:rank-math/faq-block –>

shares