LĂ„ngivare – Sveriges 10 BĂ€sta LĂ„ngivare

Det finns idag många olika långivare som alla har en sak gemensamt, de lånar ut pengar. En långivare är antingen en bank eller ett företag. När du har ett behov av ett lån, oavsett anledning, är det viktigt att du hittar en långivare som erbjuder ett bra lån, med bra villkor och den bästa räntan för dig. För att veta mer om långivare har vi sammanställt en komplett guide för dig.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
 • Filter för:
 • Förmedlare
 • Inga Avgifter
 • KrĂ€ver ej arbete
 • BetalningsanmĂ€rkning OK
 • LĂ„ngivare
 • Direkt Utbetalning
 • MobilvĂ€nlig
 • Utan UC
 • LĂ„ngivare
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr en lÄngivare?

En lĂ„ngivare Ă€r vanligtvis ett företag eller en bank som lĂ„nar ut pengar till antingen privatpersoner, företag eller bolag. Innan var det enbart banker som lĂ„nade ut pengar, men idag finns det mĂ„nga företag som lĂ„nar ut pengar till företag och privatpersoner. Det Ă€r lĂ„ngivaren som tar beslutet i fall de vill lĂ„na ut pengarna eller om det finns en för stor risk att lĂ„na ut pengar till dig. 

För att du ska kunna lĂ„na pengarna av lĂ„ngivaren kommer lĂ„ngivaren att ta ut en rĂ€nta, vilket Ă€r en ersĂ€ttning för att de lĂ„nar ut pengarna till dig. I Sverige borde alla seriösa lĂ„ngivare vara godkĂ€nda av Finansinspektionen, och de blir Ă€ven granskade av Konsumentverket. 

Hitta en lĂ„ngivare med en lĂ„neförmedlare 

NĂ€r du Ă€r i behov av ett lĂ„n Ă€r det viktigt att hitta den bĂ€sta lĂ„ngivaren som kan erbjuda dig de bĂ€sta villkoren. RĂ€ntan och villkoren Ă€r nĂ€stan alltid baserade pĂ„ din personliga ekonomi, och det kan vara svĂ„rt att sjĂ€lv hitta en lĂ„ngivare som passar dig bĂ€st. 

För att göra det enklare för dig att hitta en lĂ„ngivare kan du anvĂ€nda dig av lĂ„neförmedlare som jĂ€mför olika lĂ„n och lĂ„ngivare med varandra. DĂ„ behöver du bara göra en ansökan och sedan kommer du fĂ„ upp alla lĂ„n och lĂ„ngivare som kan acceptera dig för ett lĂ„n. 

NĂ€r du vĂ€ljer en lĂ„ngivare Ă€r det ocksĂ„ vĂ€rt att kolla pĂ„ vad de vanligtvis erbjuder sina kunder, och vad för krav de har för att bli beviljad ett lĂ„n. Ansök inte om ett lĂ„n om du inte lever upp till villkoren. Detta kan pĂ„verka din UC negativt, och dĂ€rmed ge dig en sĂ€mre kreditvĂ€rdighet. 

LÄngivare som lÄnar trots betalningsanmÀrkningar

Att ha betalningsanmĂ€rkningar kan göra det svĂ„rare att fĂ„ ett lĂ„n beviljat. Det gör att lĂ„ngivaren vĂ€ljer att inte lĂ„na ut eftersom det finns en högre risk att du inte kommer betala tillbaka lĂ„net. Om du har betalningsanmĂ€rkningar betyder det dock inte att du inte kan bli accepterad för ett lĂ„n, utan det finns lĂ„ngivare som acceptera dig trots detta. MĂ„nga gĂ„nger kan rĂ€ntan vara högre eftersom det finns en större risk att lĂ„na ut pengar till dig. 

Ett sĂ€tt att fĂ„ ner rĂ€ntan Ă€r att lĂ„na med en medlĂ„ntagare, eller att lĂ„na med en personlig borgen. Det gör att det finns en mindre risk för lĂ„ngivaren och att det finns en sĂ€kerhet om du inte kan betala tillbaka. 

VĂ€lja den rĂ€tta lĂ„ngivaren 

Det första du mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ innan du vĂ€ljer en lĂ„ngivare Ă€r vad för sorts lĂ„n som du Ă€r ute efter. LĂ€s igenom vad för lĂ„n som Ă€r bĂ€st för dina behov, och sedan vad det finns för lĂ„ngivare som erbjuder dessa med bra villkor. Kolla Ă€ven vad det finns för kostnader att ansöka om lĂ„net. MĂ„nga lĂ„ngivare tar inte ut en extra kostnad förutom rĂ€ntan, men det finns lĂ„ngivare dĂ€r du mĂ„ste betala en avgift bara för att söka lĂ„net. 

Hur gĂ„r ansökan till? Är det en enkel ansökan som du kan göra online? Eller Ă€r det en mer komplicerad ansökan. FĂ„r du svar snabbt om du har blivit godkĂ€nd eller inte, och hur lĂ„ng tid tar det att fĂ„ pengarna till ditt konto? Behöver du till exempel pengarna samma dag Ă€r det inte ett privatlĂ„n du borde ansöka, utan ett SMS-lĂ„n med snabb utbetalning. 

Var alltid noga med att kontrollera lĂ„ngivare, och acceptera enbart ett lĂ„n om du har ekonomin till att göra det. 

Att tÀnka pÄ innan du vÀljer en lÄngivare

Det finns mycket att tĂ€nka pĂ„ innan du vĂ€ljer en lĂ„ngivare och accepterar ett lĂ„n. Att ta ut ett lĂ„n Ă€r ett stort beslut, och du mĂ„ste ha ekonomin för att betala tillbaka lĂ„net och Ă€ven rĂ€ntan. Det Ă€r inte enbart rĂ€ntan du borde kolla pĂ„ utan Ă€ven de generella villkoren som lĂ„ngivaren har för dig. 

 • Hur lĂ„ng tid har du pĂ„ dig att betala tillbaka lĂ„net?
 • Kan du lösa ut lĂ„net i förtid?
 • Är det en rörlig eller fast rĂ€nta som lĂ„ngivaren erbjuder dig?
 • Vad hĂ€nder om du Ă€r sen med en betalning?
 • Har du rĂ„d med mĂ„nadskostnaden?
 • Vad har lĂ„ngivaren för kundtjĂ€nst?

Innan du accepterar en offert rekommenderar vi dig att lÀsa igenom alla villkor och regler som lÄngivaren har. Att acceptera ett lÄn Àr inte enbart ett stort beslut, men ocksÄ ett stort ansvar.

Vanliga frÄgor om lÄngivare

Hur hittar man den bÀsta lÄngivaren?

Det bÀsta sÀttet att hitta en bra lÄngivare Àr att jÀmföra mellan olika lÄngivare och lÄn för att se vad du kan bli erbjuden. Kontrollera ocksÄ att lÄngivaren Àr godkÀnd av Finansinspektionen och att de erbjuder bra villkor för dig. 

Vem erbjuder den bÀsta rÀntan?

RÀntan Àr nÀstan alltid personlig och beror pÄ dina omstÀndigheter. Om du har en ordnad ekonomi, fast inkomst och inga betalningsanmÀrkningar finns det en större chans att du blir erbjuden en bra rÀnta. Har du dÀremot betalningsanmÀrkningar kommer de flesta lÄngivare att ta ut en högre rÀnta. 

AnvÀnder alla lÄngivare sig av UC?

Alla lÄngivare mÄste enligt lag göra en kreditkontroll pÄ dig innan du fÄr ett lÄn accepterat. Detta Àr för att skydda dig frÄn att lÄna mer pengar Àn du har rÄd att betala tillbaka sÄ att du inte hamnar i ekonomiska problem för att du tar ut ett lÄn. Men att ha för mÄnga sökningar pÄ en vÀldigt kort tid pÄ UC kan pÄverka din kreditvÀrdighet negativt. Kontrollera dÀrför vad för kreditkontroll lÄngivaren anvÀnder sig av sÄ du inte pÄverkar din kreditvÀrdighet pÄ ett negativt sÀtt.  

Vad finns det för krav för att bli accepterad av en lÄngivare?

Alla lÄngivare har olika krav för att du ska bli beviljad ett lÄn, vilket Àr enkelt att kontrollera genom deras hemsida eller tillsammans med en lÄneförmedlare. 

shares