MinilĂ„n – Sveriges bĂ€sta minilĂ„n

Har du behov av ett mindre belopp pengar snabbt? Vill du inte behöva gå igenom en komplicerad process för att ansöka om ett lån? Då är ett minilån ett bra alternativ för dig. Det är ett lån som är till för mindre summor med pengar, du ansöker enkelt om det och du får svar snabbt på om du har blivit accepterad för lånet eller inte. Om du är ute efter ett minilån är vår guide för dig.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett MinilÄn?

Ett minilĂ„n Ă€r ett lĂ„n dĂ€r du enbart lĂ„nar en mindre summa pengar. Eftersom lĂ„net inte Ă€r stort Ă€r det ett lĂ„n de flesta kan bli godkĂ€nda för, Ă€ven om du har betalningsanmĂ€rkningar. Ett minilĂ„n Ă€r ett lĂ„n som kommer utan sĂ€kerhet, vilket betyder att du kan anvĂ€nda pengarna precis hur du vill. LĂ„ngivaren har inget krav pĂ„ hur du ska anvĂ€nda pengarna. 

Ett minilĂ„n fungerar som ett SMS-lĂ„n dĂ€r du gör en snabb ansökan för att se om du kan bli beviljad pengar. Om du blir beviljad pengar behöver du heller inte vĂ€nta lĂ€nge pĂ„ att du ska fĂ„ utbetalningen. En annan fördel med ett SMS-lĂ„n Ă€r att Ă€ven om du inte blir beviljad kommer detta inte att pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet negativt eftersom SMS-lĂ„n för det mesta inte anvĂ€nder sig av UC i sin ansökan. 

Ansök direkt med ditt Bank ID 

En fördel med att ansöka ett minilĂ„n Ă€r att du ofta kan göra det med ditt Bank-ID vilket gör processen snabb och enkel. För att göra en ansökan för ett minilĂ„n fyller du i dina detaljer och sedan gör du din ansökan enkelt tillsammans med ditt Bank ID. Efter att du har verifierat din identitet med ditt Bank ID fĂ„r du för det mesta ett svar direkt om du har blivit godkĂ€nd eller inte. För det mesta kommer pengarna att nĂ„ ditt konto samma dag som du ansökte om du blir beviljad ditt lĂ„n. 

Olika minilÄn har olika krav för att du ska bli godkÀnd, men nÄgra generella krav Àr:

  • Att du Ă€r minst 18 Ă„r gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Har en stabil ekonomi

Alla lĂ„ngivare har olika krav för deras lĂ„n, och Ă€ven olika rĂ€ntor. Det bĂ€sta sĂ€ttet att hitta ett bra lĂ„n som du kommer att fĂ„ accepterat Ă€r att du jĂ€mför mellan olika lĂ„n. Kolla inte enbart pĂ„ rĂ€ntan, men Ă€ven vad det finns för avbetalningstid. För vissa minilĂ„n mĂ„ste du betala av pengarna vĂ€ldigt snabbt, medan andra ger dig en lĂ€ngre avbetalningstid. 

Att hitta ett bra lĂ„n Ă€r sjĂ€lvklart viktigt sĂ„ ta dig tiden att kolla igenom vad för olika alternativ du har innan du accepterar ett lĂ„n. Det Ă€r viktigt att du ocksĂ„ hanterar avbetalningarna sĂ„ att du inte hamnar i finansiella problem eftersom du tog ett lĂ„n med en för hög rĂ€nta. 

MinilÄn utan UC

De flesta minilĂ„n Ă€r utan UC, vilket betyder att din kreditvĂ€rdighet inte kommer att bli pĂ„verkad pĂ„ ett negativt sĂ€tt. IstĂ€llet anvĂ€nder sig dessa av andra upplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode. Innan du ansöker om ett minilĂ„n Ă€r det vĂ€rt att kontrollera vad för kredittjĂ€nst som de anvĂ€nder sig av. Du vill inte pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet negativt, speciellt om du har behov i framtiden av att ta ett större lĂ„n för olika anledningar. 

MinilĂ„n utan en inkomst 


Om du inte har haft nÄgon deklarerad inkomst Àr det fortfarande möjligt att du kan ta ett minilÄn. Kanske har du nyss startat en anstÀllning, eller sÄ studerar du eller Àr pensionÀr? Har du ett behov av ett minilÄn sÄ kan du fortfarande söka sÄ lÀnge du kan styrka att du har en ekonomi som rÀcker till för att betala tillbaka lÄnet. Du bevisar detta genom att skicka in arbetsintyg, eller att du till exempel fÄr pengar frÄn CSN.

Om du inte har en stabil inkomst eller nĂ„gon ekonomi finns det dĂ€remot risken att rĂ€ntan för lĂ„net kommer att vara vĂ€ldigt hög. TĂ€nk dĂ„ igenom beslutet noga innan du bestĂ€mmer dig för att acceptera ett lĂ„n. 

RÀnta för ett MinilÄn

NĂ€r du ansöker om ett minilĂ„n Ă€r det viktigt att du kontrollerar vad rĂ€ntan Ă€r för lĂ„net, och att du har rĂ„d att betala tillbaka bĂ„de lĂ„net, men Ă€ven sjĂ€lva rĂ€ntan för lĂ„net. Ett minilĂ„n Ă€r ett lĂ„n dĂ€r du fĂ„r pengar direkt, vilket gör det till en högre risk för lĂ„ngivaren i fall att du inte kommer kunna betala tillbaka. RĂ€ntan för lĂ„net Ă€r dĂ€rför ofta högre pĂ„ ett minilĂ„n Ă€n ett privatlĂ„n, eller andra form av lĂ„n. 

En annan anledning till att rÀntan för det mesta Àr högre Àr eftersom du kan ta lÄnet utan UC. Det Àr alltid viktig att inte lÄna pengar om du inte har möjligheten att göra Äterbetalningar, och att alltid kontrollera att du har rÄd att betala tillbaka hela lÄnet inklusive rÀntan som kommer med det.

Vanliga frÄgor om minilÄn

Kan man fÄ ett minilÄn trots betalningsanmÀrkningar?

Ja, det gÄr att bli accepterade för ett minilÄn trots att du har betalningsanmÀrkningar sedan innan. Ett minilÄn Àr ett lÄn som Àr speciellt bra för den som tidigare har haft betalningsanmÀrkningar dÄ det finns större chans för dig att bli accepterat ett lÄn. Ofta krÀvs det dock att du nu har en stabil ekonomi. 

Vad Àr rÀntan för ett minilÄn?

RÀntan för ett minilÄn beror ofta pÄ dina personliga omstÀndigheter. För att fÄ den bÀsta möjliga rÀntan Àr det viktigt att du jÀmför mellan olika lÄn.  

Hur mycket kan man fÄ beviljat?

Ett minilÄn Àr ett mindre lÄn, sÄ om du har behovet av att lÄna ett större belopp Àr det bÀst att ansöka om olika sorters av lÄn, som ett privatlÄn om du vill ta ett lÄn utan sÀkerhet. Ett minilÄn Àr en mindre summa pengar, men det finns lÄn som du kan ta upp till 45 000 kronor med ett minilÄn för vissa lÄngivare.

Kan man ansöka om ett minilÄn utan en kreditupplysning?

Nej, nÄgon form av kreditupplysning kommer alltid att ske nÀr du ansöker om ett minilÄn. DÀremot Àr det inte alltid det Àr UC som de anvÀnder sig av utan istÀllet andra tjÀnster. 

shares