NystartslĂ„n – Sveriges BĂ€sta NystartslĂ„n

Ett nystartslån är också känt som ett omstartslån, vilket är ett lån för dig som behöver hjälp med att starta om med din ekonomi. Att hantera pengar är inte alltid enkelt, och genom livet kan vi göra misstag som verkligen kan få vår ekonomi att lida. Ett nystartslån är för dig som behöver hjälp med din ekonomi och att få ordning på den. I vår guide kommer vi att förklara närmare vad ett nystartslån är.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett nystartslÄn?

Som namnet föreslĂ„r Ă€r ett nystartslĂ„n ett lĂ„n för dig som vill starta om pĂ„ nytt. För dig som har mĂ„nga skulder i form av lĂ„n och kreditkort kan det vara svĂ„rt att betala tillbaka allting, speciellt om dina skulder har en hög rĂ€nta. Om du inte kan hantera mĂ„nadskostnaderna varje mĂ„nad kan leda till att du har det Ă€nnu sĂ€mre ekonomiskt. Ett nystartslĂ„n hjĂ€lper dig att samla alla skulder till ett lĂ„n, och dĂ€rmed göra det enklare för dig att betala det varje mĂ„nad. 

Fördelar med att samla dina lÄn med ett nystartslÄn

Den största fördelen med ett nystartslĂ„n Ă€r att du har chansen att samla alla dina skulder och lĂ„n. Att hĂ„lla koll pĂ„ varje skuld som du har kan vara vĂ€ldigt svĂ„rt, men Ă€ven vĂ€ldigt stressigt. De flesta lĂ„n kommer med olika rĂ€ntor, och de mĂ„ste betalas under olika dagar. Att missa en betalning Ă€r enkelt skett, men det kan leda till Ă€nnu fler avgifter. 

Ett nystartslĂ„n stoppar detta och du har istĂ€llet enbart ett lĂ„n att fokusera pĂ„. Alla dina skulder blir samlade tillsammans, och du kan lĂ€gga ditt fokus pĂ„ att betala av en skuld istĂ€llet för flera. 

Krav för att bli accepterad ett nystartslÄn

Ett nystartslĂ„n Ă€r för dig som har problem med din ekonomi, vilket betyder att Ă€ven om du har betalningsanmĂ€rkningar sedan innan finns det möjligheten att bli beviljad ett nystartslĂ„n. För lĂ„ngivaren Ă€r det viktigt att se att du nu har en kontroll över din ekonomi, och att du har rĂ„d med att betala tillbaka lĂ„net. LĂ„ngivaren kollar pĂ„ vad du har för inkomst, och Ă€ven om du har ett bra kreditvĂ€rde hos UC. 

Aktiva skulder hos Kronofogden Àr heller inget som stoppar dig för att bli accepterad ett nystartslÄn, utan det Àr ett lÄn som Àr skapat för personer som har en anstrÀng ekonomi. Tanken bakom lÄnet Àr att ge dig en ny chans och rÀtta till ekonomin.

Om du har stora problem med skulder och inte kan bli accepterad för ett nystartslĂ„n kan du Ă€ven vĂ€nda dig för att fĂ„ en skuldsanering, vilket Ă€r dĂ€r du mĂ„ste betala ett visst belopp varje mĂ„nad under nĂ„gra Ă„r för att bli skuldfri. 

NystartslÄn utan UC

Att ha ett bra kreditvĂ€rde hos UC Ă€r vitalt för att du i framtiden ska fĂ„ lĂ„n godkĂ€nda, men Ă€ven för att du ska bli erbjuden en rĂ€nta. Om du under en kort tid har allt för mĂ„nga kreditupplysningar hos UC kommer detta att leda till ett sĂ€mre kreditvĂ€rde för dig. Anledningen till detta Ă€r att det verkar för lĂ„ngivarna att du söker mĂ„nga olika lĂ„n utan att tĂ€nka efter ditt beslut. Det finns lĂ„ngivare som erbjuder dig chansen att ansöka om ett nystartlĂ„n utan UC, utan istĂ€llet anvĂ€nder de sig av andra tjĂ€nster. 

Hitta rĂ€tt lĂ„ngivare 

Om du vill ha ett nystartslĂ„n finns det olika lĂ„ngivare som du kan vĂ€nda dig till för att ansöka om detta, och alla har olika villkor och avtal för deras lĂ„n. Att hitta det bĂ€sta Ă€r viktigt, eftersom en lĂ€gre rĂ€nta pĂ„ ditt nystartslĂ„n kan spara mycket pengar i lĂ€ngden. Det handlar heller inte enbart om den rĂ€nta som lĂ„net har, utan Ă€ven andra villkor som nystarslĂ„net kommer med.  

Du kan jĂ€mföra olika nystartarlĂ„n genom att sjĂ€lv jĂ€mföra mellan olika lĂ„ngivare som erbjuder detta form av lĂ„n, men det kan vara svĂ„rt att göra sjĂ€lv – speciellt eftersom du inte vill ha för mĂ„nga ansökningar hos UC. RĂ€ntan för lĂ„net Ă€r personligt, vilket betyder att du mĂ„ste göra en ansökan för att se vilken rĂ€nta du kan bli erbjuden. 

För att göra det enklare för dig kan du ta hjĂ€lp av en lĂ„neförmedlare som kan jĂ€mföra olika lĂ„n med varandra Ă„t dig. Du behöver dĂ„ enbart fylla i en ansökan om lĂ„n, och sedan kommer lĂ„neförmedlaren att jĂ€mföra olika lĂ„n Ă„t dig. Du kan sedan vĂ€lja det bĂ€sta lĂ„net för dig i lugn och ro utan att nĂ„gon stress. 

RÀnta för ett nystartslÄn

Precis som med andra lĂ„n kommer ett nystartslĂ„n med en rĂ€nta, men om du lyckas att hitta rĂ€tt lĂ„n kan rĂ€ntan vara mycket mindre Ă€n de andra lĂ„nen som du betalade tillbaka pĂ„. Innan du accepterar ett nystartslĂ„n Ă€r det viktigt att kontrollera att du faktiskt kommer att spara pengar med lĂ„net. Det finns nystartslĂ„n dĂ€r rĂ€ntan kan vara högre och dĂ€r Ă„terbetalningarna Ă€r högre Ă€n tidigare. 

Vanliga frÄgor om nystartslÄn

Varför borde du samla dina lÄn med ett nystartslÄn?

Att samla dina lÄn med ett nystartslÄn kan leda till att du betalar en mindre rÀnta Àn om du betalar av flera andra lÄn samtidigt. Det gör det enklare för dig att hantera dina mÄnadsbetalningar, och Àven att hjÀlpa dig att komma pÄ fötterna igen med din ekonomi. 

Vad finns det för krav för att bli accepterad ett nystartslÄn?

Varje lÄngivare har olika krav för att du ska bli beviljad ett lÄn, men generellt har lÄngivare krav pÄ att du har en god ekonomi, inte har nÄgra aktiva skulder hos Kronofogden och att du har en fast anstÀllning. 

Hur lÄng tid har du pÄ dig att betala av lÄnet?

För det mesta kan du vÀlja Äterbetalningstiden sjÀlv sÄ att du har rÄd med avbetalningarna varje mÄnad. Du kan diskutera detta tillsammans med din lÄngivare vad det finns för möjligheter med ditt lÄn. TÀnk dock pÄ att du betalar allt mer rÀnta ju lÀngre tid det tar för dig att betala tillbaka lÄnet. 

Kan man ta ett nystarslÄn med sÀkerhet?

Du kan teckna ett nystartslÄn med en fastighet som sÀkerhet, vilket ofta ger en bra rÀnta för lÄnet eftersom banken eller lÄngivaren har en sÀkerhet att lÄnet kommer att betalas tillbaka. 

shares