OnlinelĂ„n – LĂ„na Pengar Online

Om du är ute efter ett onlinelån finns det många lån som du kan välja mellan. Ett onlinelån är ett lån som du tar online. Idag är de flesta lån helt online, vilket betyder att du inte behöver skicka in fysiska papper eller gå till en bank för att ansöka om lånet. Att det sker online kommer med många fördelar då du slipper att vänta på svar. Ofta med ett onlinelån får du svar inom 24 timmar om du har blivit godkänd eller inte. I vår guide kommer vi att förklara onlinelån närmare.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett onlinelÄn?

Ett onlinelĂ„n Ă€r ett lĂ„n som du tar online dĂ€r du slipper att gĂ„ in i en fysisk bank för att diskutera lĂ„net. NĂ€stan alla lĂ„ngivare erbjuder dig idag chansen att ansöka om lĂ„net online, istĂ€llet för att göra det fysiskt eller via att skicka in pappersansökningar. 

Att ansöka om ett onlinelĂ„n Ă€r mycket smidigare och du slipper att vĂ€nta i flera dagar pĂ„ att fĂ„ ett svar pĂ„ om du har fĂ„tt ett lĂ„n godkĂ€nt eller inte. I mĂ„nga fall kan du fĂ„ svar inom 24 timmar om du har blivit godkĂ€nd för lĂ„net eller inte. 

Olika onlinelĂ„n 

Det finns mĂ„nga olika sorter av lĂ„n som du kan söka online. Ett onlinelĂ„n gör det enkelt för dig att ansöka om det online i din egna tid och utan nĂ„gon stress. 

1. BolÄn

Ett bolĂ„n Ă€r ett lĂ„n som du tar för att köpa ett hus, och dĂ„ Ă€r huset sĂ€kerheten för lĂ„net. Det gĂ„r sjĂ€lvklart att ansöka om ett bolĂ„n online, speciellt om du vill jĂ€mföra mellan olika lĂ„ngivare och vad de kan erbjuda dig för ditt bolĂ„n. 

2. LÄn med sÀkerhet

Ett lĂ„n med sĂ€kerhet kan vara ett billĂ„n, ett skoterlĂ„n eller ett traktorlĂ„n, det Ă€r helt enkelt ett lĂ„n som kommer med det du köper som sĂ€kerhet. Det betyder att om du inte lĂ€ngre har rĂ„d med att betala för ditt lĂ„n kommer bilen eller traktorn kommer att pantsĂ€ttas och anvĂ€ndas för att betala av lĂ„net. 

3. PrivatlÄn utan sÀkerhet

Ett privatlĂ„n Ă€r alltid ett lĂ„n utan sĂ€kerhet, vilket betyder att lĂ„ngivaren inte har ett krav pĂ„ hur du ska anvĂ€nda lĂ„net. Du kan sjĂ€lvklart ansöka om ett privatlĂ„n online och jĂ€mföra vad för lĂ„n du kan fĂ„ av olika banker och lĂ„ngivare. 

4. MinilÄn

Ett minilĂ„n Ă€r ett mindre lĂ„n som du kan lĂ„na med ett onlinelĂ„n. Det finns olika lĂ„ngivare som erbjuder minilĂ„n och du kan enkelt jĂ€mföra mellan dessa online. 

5. SMS lÄn

Ett sms lĂ„n Ă€r ett lĂ„n som Ă€r utan sĂ€kerhet, och ofta finns det mindre krav för att bli accepterat det Ă€n privatlĂ„n och lĂ„n med sĂ€kerhet. Ett SMS lĂ„n söker du via din mobil du fĂ„r ofta svar snabbt om du har blivit godkĂ€nd eller inte. Det Ă€r dessutom ett lĂ„n som blir utbetalt rĂ€tt snabbt, ibland samma dag som du gjorde lĂ„neansökan pĂ„. 

6. DirektlÄn

Som namnet föreslĂ„r Ă€r ett direktlĂ„n ett lĂ„n som du fĂ„r direkt om du blir accepterad. Det Ă€r ett lĂ„n dĂ€r du fĂ„r svar inom nĂ„gra minuter om du har blivit godkĂ€nd eller inte och blir du godkĂ€nd fĂ„r du ofta betalningen samma dag. 

RÀntan för ett onlinelÄn

Att ha koll pĂ„ vad rĂ€ntan Ă€r för lĂ„net Ă€r vĂ€ldigt viktigt, dĂ„ det Ă€r rĂ€ntan som bestĂ€mmer hur mycket du kommer att betala tillbaka pĂ„ lĂ„net. Alla lĂ„ngivare och banker erbjuder olika rĂ€ntor för deras kunder, och rĂ€ntan Ă€r nĂ€stan alltid baserad pĂ„ dig personligen. Ju bĂ€ttre ekonomi du har desto bĂ€ttre rĂ€nta kommer lĂ„ngivaren att erbjuda dig, eftersom det finns en mindre risk att lĂ„na ut pengarna till dig. 

Det finns Ă€ven onlinelĂ„n som inte enbart kommer med rĂ€nta men Ă€ven andra avgifter. Innan du accepterar en offert om ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du kontrollerar vad dessa krav Ă€r noga. 

JÀmför mellan olika online lÄn

Det finns olika sĂ€tt du kan jĂ€mföra mellan olika lĂ„n online, antingen kan du göra det sjĂ€lv genom att kolla vad olika lĂ„ngivare kan erbjuda dig. Men ett annat sĂ€tt Ă€r att anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare som kan hjĂ€lpa dig att snabbt jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. Du slipper med en kreditförmedlare att göra jobbet sjĂ€lv, och du kan sedan i lugn och ro gĂ„ igenom de olika offerts som du har fĂ„tt. 

JĂ€mför inte enbart rĂ€ntan för lĂ„net, för det Ă€r mer Ă€n rĂ€ntan som Ă€r viktigt att hĂ„lla koll pĂ„. Kolla hur lĂ„ng tid du har pĂ„ dig att betala tillbaka lĂ„net, Ă€r det en mĂ„nadskostnad du har rĂ„d med? Kan du betala av lĂ„net tidigare och dĂ€rmed spara rĂ€nta för dig? Är det en fast eller rörlig rĂ€nta. Att ha koll pĂ„ alla villkor Ă€r viktigt sĂ„ att du vet att det Ă€r ett passande lĂ„n och ett lĂ„n du har rĂ„d att betala tillbaka. 

OnlinelĂ„n trots betalningsanmĂ€rkningar 

Att tidigare ha haft betalningsanmĂ€rkningar eller att ha aktiva betalningsanmĂ€rkningar kan göra det svĂ„rt för dig att hitta ett onlinelĂ„n att bli godkĂ€nd för. Det finns dĂ€remot lĂ„ngivare som accepterar personer trots betalningsanmĂ€rkningar om personen nu har en god ekonomi och kan hantera Ă„terbetalningarna av lĂ„nen. 

Vanliga frÄgor om onlinelÄn

Hur hittar du ett lÄn med den bÀsta rÀntan?

För att hitta den bÀsta rÀntan borde du jÀmföra mellan olika onlinelÄn och sedan vÀlja det onlinelÄn som har den bÀsta rÀntan. AnvÀnd en kreditförmedlare för att göra det enkelt för dig att hitta det bÀsta lÄnet. 

Vad finns det för krav att bli accepterad ett onlinelÄn?

Kravet för att bli beviljat ett onlinelÄn varierar frÄn olika lÄngivare, men generellt krÀvs det att du har en god ÄterbetalningsförmÄga, Àr myndig och att du inte har aktiva skulder hos Kronofogden. 

Vad Àr avbetalningstiden för ett onlinelÄn?

Vissa onlinelÄn har en fast avbetalningstid, medan det finns onlinelÄn dÀr du kan vÀlja Äterbetalningstiden sjÀlv. Innan du accepterar ett lÄn Àr det viktigt att du vet precis vad du mÄste betala tillbaka varje mÄnad sÄ du har rÄd med avbetalningarna. 

Kan man ansöka om ett onlinelÄn utan UC?

Ja, det finns lÄngivare som inte anvÀnder sig av UC nÀr de gör en kreditkoll, utan istÀllet anvÀnder sig av en annan form av kreditkoll.

shares