SnabblĂ„n – LĂ„na Pengar Snabbt

Ett snabblån är ett så kallat sms lån vilket betyder att du ansöker om lånet tillsammans med ditt Bank ID via din dator eller din mobil. Det är ett lån där du får en utbetalning snabbt, ofta samma dag som du ansökte om lånet. I vår guide kommer vi närmare att förklara vad ett snabblån är.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
  • Filtrera:
  • Inga avgifter
  • Direktbetalning
  • Under 20
  • BetalningsanmĂ€rkning OK
  • Nytt
  • Utan UC
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett snabblÄn?

Ett snabblĂ„n Ă€r som namnet föreslĂ„r ett lĂ„n som det gĂ„r snabbt att fĂ„ utbetalning pĂ„, och det kallas Ă€ven bland annat, SMS-lĂ„n, direktlĂ„n eller ett akutlĂ„n. Det Ă€r helt enkelt ett lĂ„n för dig som behöver att fĂ„ en utbetalning snabbt, och för dig som inte har tiden att vĂ€nta pĂ„ pengarna. 

En stor fördel med ett snabblĂ„n Ă€r att det ocksĂ„ finns mindre krav pĂ„ vem som kan ansöka om lĂ„net. Det innebĂ€r att det Ă€r ett lĂ„n som du som har betalningsanmĂ€rkningar fortfarande kan bli godkĂ€nd för. För det mesta finns det heller inga krav pĂ„ att du har en fast inkomst, utan enbart nĂ„gon form av inkomst. SĂ„ Ă€r du till exempel en student kan du ansöka om ett snabblĂ„n och fĂ„ det beviljat. 

Att ansöka om ett snabblĂ„n Ă€r enkelt och du gör ansökan tillsammans med ditt Bank ID. Du fĂ„r för det mesta svar direkt om du har fĂ„tt ditt lĂ„n beviljat. Är du beviljad för lĂ„net kan du ofta ha pengarna pĂ„ ditt konto samma dag. 

SnabblĂ„n med direkt utbetalning 

Att fĂ„ en direkt utbetalning Ă€r en stor anledning till att mĂ€nniskor vĂ€ljer att ansöka om ett snabblĂ„n istĂ€llet för traditionella lĂ„n. Ansökan för ett snabblĂ„n tar för det mesta inte mer Ă€n nĂ„gra minuter för att genomföra, och du fĂ„r svar nĂ€stan direkt pĂ„ om du har fĂ„tt ditt lĂ„n beviljat. Ansökningen sker tillsammans med ditt Bank ID och Ă€r du accepterad kan du fĂ„ din utbetalning samma dag, ibland kan det gĂ„ sĂ„ snabbt som 15 minuter. 

Bli beviljad ett snabblÄn trots betalningsanmÀrkningar

MĂ„nga snabblĂ„n beviljar Ă€ven dig som tidigare har haft betalningsanmĂ€rkningar. Kravet Ă€r ofta att du nu har en ordnad ekonomi och att du inte har haft anmĂ€rkningar de senaste 6 mĂ„naderna. Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden finns det ofta ett krav pĂ„ att du mĂ„ste ha en betalningsplan för att du ska fĂ„ ett snabblĂ„n godkĂ€nt. TĂ€nk pĂ„ att rĂ€ntan kan bli högre för dig som har haft betalningsanmĂ€rkningar innan. 

SnabblÄn med lÄg inkomst

Har du en lĂ„g inkomst kan det vara vĂ€ldigt svĂ„rt att fĂ„ ett lĂ„n hos en bank godkĂ€nt. Anledningen Ă€r att mĂ„nga har krav pĂ„ att du mĂ„ste tjĂ€na över en vis summa med pengar. För snabblĂ„n Ă€r detta för det mesta inget krav, utan istĂ€llet finns det ett krav pĂ„ att du mĂ„ste ha nĂ„gon form av inkomst. Detta kan vara frĂ„n att du fĂ„r CSN lĂ„n, har en deltidstjĂ€nst, timvikariat eller att du Ă€r en pensionĂ€r. 

Krav för att bli beviljad ett snabblÄn

En stor anledning till att snabblĂ„n Ă€r sĂ„ pass populĂ€ra i Sverige idag Ă€r att det finns betydligt mindre krav av vem som kan lĂ„na. För större banker och lĂ„ngivare finns det ofta krav pĂ„ hur mycket du mĂ„ste tjĂ€na, och att du inte kan ha tidigare betalningsanmĂ€rkningar. 

Kraven finns att hitta pÄ lÄngivarens hemsida, och nÄgra normala krav Àr:

  • Du inte har haft aktiva skulder hos Kronofogden pĂ„ 6 mĂ„nader
  • Över 18 Ă„r gammal
  • Har en inkomst 

Hitta den bÀsta rÀntan för ett snabblÄn

Generellt sĂ€tt kommer ett snabblĂ„n med en högre rĂ€nta Ă€n ett lĂ„n med sĂ€kerhet, eller ett privatlĂ„n. Anledningen till detta Ă€r för att handlingstiden för lĂ„net Ă€r mindre, det finns mindre krav pĂ„ lĂ„net och utbetalningarna sker snabbt. Det Ă€r dĂ€remot viktigt att rĂ€kna ut den totala kostnaden och inte enbart vad rĂ€ntan Ă€r. Eftersom ett snabblĂ„n generellt betalas tillbaka snabbare behöver det inte heller bli dyrare Ă€n ett klassiskt banklĂ„n. 

Ett tips Àr att anvÀnda dig av en kreditförmedlare vilket gör kreditkontrollen för dig och dÄ kan du fÄ upp flera lÄn som du kan bli godkÀnd för. Du kan dÄ gÄ igenom lÄnen och vÀlja det snabblÄn som har de bÀsta villkoren och den lÀgsta rÀnta.

SnabblÄn utan UC

Idag anvĂ€nder sig nĂ€stan inga snabblĂ„n av UC, utan de anvĂ€nder sig istĂ€llet av andra bolag nĂ€r de gör kreditkontrollen. En kreditkontroll mĂ„ste alltid ske enligt svensk lag, och alla lĂ„ngivare mĂ„ste utföra en. DĂ€remot finns det inget krav att kreditkontrollen mĂ„ste genomföras tillsammans med UC. 

För snabblĂ„n Ă€r det ofta en dold kreditprövning som gĂ€ller, vilket betyder att den inte sparas. NĂ€r du gör en ansökan med UC sparas denna och alla framtida lĂ„ngivare kan se vad för lĂ„n du har ansökt om. Ansöker du om för mĂ„nga lĂ„n, speciellt om det Ă€r under en kortare period, kommer detta att leda till en sĂ€mre kreditvĂ€rdighet. 

En dĂ„lig kreditvĂ€rdighet kan verkligen göra det svĂ„rare för dig i framtiden att bĂ„de fĂ„ lĂ„n godkĂ€nda, men Ă€ven att fĂ„ lĂ„n som kommer med en bra rĂ€nta. 

Vanliga frÄgor om snabblÄn

Hur lÄng tid Àr Äterbetalningen för snabblÄnet?

MÄnga snabblÄn kommer med en rÀtt kort Äterbetalningsperiod och det Àr inte ovanligt att du enbart har 30 dagar pÄ dig att betala tillbaka pengarna. Ofta har du en kortare tid desto mindre du har lÄnat. Det finns dock snabblÄn som du kan bestÀmma hur lÄng tid du vill ha pÄ dig att betala av lÄnet. 

Hur gammal mÄste du vara för att bli accepterad ett snabblÄn?

För att ansöka om ett lÄn mÄste du alltid vara minst 18 Är gammal, dÀremot finns det lÄngivare som krÀver att du Àr Àldre för att ansöka om lÄnet. 

Finns det snabblÄn utan UC?

Ja, de flesta lÄngivare som erbjuder snabblÄn anvÀnder sig inte av UC för att göra din kreditkontroll, utan de anvÀnder sig istÀllet av andra bolag

Vad kommer rÀntan att vara för mitt snabblÄn?

RÀntan Àr baserad pÄ dina personliga omstÀndigheter, som tidigare betalningsanmÀrkningar och vad din nuvarande ekonomi Àr. Du mÄste dÀrför göra en ansökan för att veta vad för rÀnta du kan bli erbjuden. 

shares