SwishlĂ„n – LĂ„na pengar med swish

Ett Swishlån är för dig som vill att det ska gå snabbt när du betalar av ditt lån. Swish är en populär betalningstjänst i Sverige, som nu används aktivt i hela landet. Det används både av företag och privatpersoner. Swish gör det möjligt att föra över pengar via mobilen, vilket har lett till att du snabbt och utan problem kan göra en avbetalning. I vår guide kommer vi att berätta mer om vad ett Swishlån är, och vad fördelarna och även nackdelarna är.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett SwishlÄn?

Swish Ă€r en tjĂ€nst som fortfarande Ă€r relativt ny pĂ„ marknaden, men det Ă€r en tjĂ€nst som har blivit en vĂ€ldigt populĂ€r betalningstjĂ€nst. Ett SwishlĂ„n innebĂ€r egentligen bara att du kan anvĂ€nda Swish som betalningsmetod, vilket gör det enklare för dig att betala tillbaka lĂ„net. Idag kan företag ocksĂ„ fĂ„ utbetalningar frĂ„n Swish för deras lĂ„n, detta Ă€r dock inte möjligt Ă€n för privatpersoner. 

DĂ€remot kan privatpersoner betala av sitt lĂ„n tillsammans med Swish, vilket gör det enklare att betala tillbaka pengarna pĂ„ ditt lĂ„n. Att lĂ„na pengar via Swish Ă€r inte möjligt Ă€n, men det Ă€r nĂ„got vi tror kommer att vara fullt möjligt i framtiden. Swish gör det enklare att göra betalningar och att lĂ„na pengar. 

Fördelar och nackdelar med Swish

Swish Ă€r en kostnadsfri tjĂ€nst som Ă€r enkel att göra betalningar med. Det Ă€r dessutom en sĂ€ker tjĂ€nst och du behöver inte oroa dig för att dina personliga detaljer ska hamna fel. Den stora nackdelen med Swish Ă€r att du just nu inte kan fĂ„ utbetalningar för ditt lĂ„n via Swish. IstĂ€llet kan du enbart betala av ditt lĂ„n med Swish. 

Direkt utbetalning med ett SwishlÄn

För dig som har ett akut behov av en snabb utbetalning finns det mĂ„nga val av lĂ„ngivare att vĂ€lja mellan. Ett sms lĂ„n Ă€r det som Ă€r vanligast att lĂ„net kan betalas ut samma dag eftersom det ofta bara tar nĂ„gra minuter för att veta om du har blivit beviljad för lĂ„net eller inte. Blir du beviljad lĂ„net mĂ„ste du bara acceptera din offert, och sedan kan pengarna nĂ„ ditt konto efter bara nĂ„gon timme. 

SwishlÄn trots betalningsanmÀrkningar

För dig som Ă€r i behov av ett lĂ„n finns det fortfarande chansen att fĂ„ det beviljat trots att du tidigare har haft betalningsanmĂ€rkningar. Men ofta handlar detta om SMS-lĂ„n, vilket Ă€r lĂ„n dĂ€r Ă„terbetalningen för det mesta ska ske snabbt. Det betyder att ett SwishlĂ„n Ă€r nĂ„got som Ă€r en stor fördel hĂ€r, dĂ„ din Ă„terbetalning för det mesta gĂ„r in direkt sĂ„ att du slipper att vĂ€nta. Om du betalar tillbaka ditt lĂ„n i tid Ă€r detta Ă€ven nĂ„got som kommer att öka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ditt lĂ„n. 

JÀmför mellan olika lÄn

Idag finns det mĂ„nga lĂ„ngivare och mĂ„nga olika sorters av lĂ„n som du kan vĂ€lja mellan. Marknaden Ă€r stor och det kan ibland kĂ€nnas som en djungel att hitta det rĂ€tta lĂ„net. MĂ„nga tror att det enbart Ă€r rĂ€ntan som spelar en roll nĂ€r de ansöker om ett lĂ„n, men rĂ€ntan Ă€r bara en liten del av lĂ„net. Villkoren som lĂ„net kommer med mĂ„ste vara rĂ€tt för dig och dina personliga omstĂ€ndigheter. Du mĂ„ste ha rĂ„d att varje mĂ„nad betala av lĂ„net sĂ„ att du inte hamnar efter, och dĂ€rmed fĂ„r avgifter pĂ„ grund av detta. 

Det bĂ€sta sĂ€ttet at hitta det bĂ€sta lĂ„net pĂ„ marknaden för dig Ă€r att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n med en kreditförmedlare. Du behöver dĂ„ enbart göra en ansökan för ett lĂ„n och sedan kommer du att fĂ„ ett flertal olika lĂ„n presenterade för dig. Du kan dĂ„ lĂ€sa vidare om dessa lĂ„n och villkoren de kommer med. Är du ute efter ett SwishlĂ„n Ă€r det ocksĂ„ viktigt att du kontrollerar att de erbjuder Swish som en betalningsmetod. 

Krav för att bli accepterad ett SwishlÄn

Att anvÀnda sig av Swish kommer inte med nÄgra krav, utan du bara laddar ner tjÀnsten. Det finns dÀremot krav för dig som vill ansöka om ett lÄn. Det finns olika krav frÄn olika lÄngivare beroende pÄ vad för lÄn du Àr ute efter. LÀs alltid igenom de krav som lÄnet har för att du ska bli accepterad, men Àven villkoren som lÄnet kommer med.

Att du kan betala tillbaka ditt lÄn med Swish Àr viktigt sÄ att du inte hamnar i ekonomiska svÄrigheter för att du inte har rÄd med Äterbetalningarna av ditt lÄn. Att du kan hantera mÄnadskostnaden Àr viktigt, sÄ vÀlj dÀrför ett lÄn som Àr mer flexibelt i deras Äterbetalningar.

Vanliga frĂ„gor om Swish lĂ„n

Vill du veta mer om SwishlÄn? LÀs dÄ igenom vÄra vanliga frÄgor.

Kostar det att anvÀnda sig av Swish?

Nej, det kostar inget att anvÀnda sig av tjÀnsten Swish för privatpersoner utan det Àr en kostnadsfri tjÀnst som du enkelt kan börja att anvÀnda. Du bara laddar ner en app. för att anvÀnda dig av Swish och du Àr redo för ett SwishlÄn.

Vem kan anvÀnda sig av Swish?

Alla kan anvÀnda sig av Swish och det finns ingen ÄldersgrÀns. DÀremot för ett SwishlÄn Àr det alltid en ÄldersgrÀns pÄ 18 Är, minst. För vissa lÄngivare finns det krav att du Àr över 20 Är för att ansöka om ett lÄn.

Hur snabbt kan man fÄ pengarna?

Pengarna för ett SwishlÄn kan nÄ ditt konto samma dag som du ansökte om det, dÀremot kan detta beror frÄn lÄngivare till lÄngivare. MÄnga sÄ kallade snabblÄn kan du fÄ ett svar snabbt pÄ om du Àr godkÀnd eller inte för lÄnet och dÀrmed en snabb utbetalning. Medan andra lÄngivare kan det ta nÄgra dagar att fÄ pengarna pÄ ditt konto.

NĂ€r kommer det bli utbetalningar via Swish?

Just nu gÄr det inte att du fÄr pengarna frÄn ditt lÄn via Swish, utan istÀllet Àr ett SwishlÄn dÀr du kan betala av lÄnet med Swish. Vi tror att utbetalningar av lÄn tillsammans med Swish kommer att vara nÄgot som sker snart. Swish Àr trots allt fortfarande en relativt ny tjÀnst i Sverige och vi tror att den kommer att fortsÀtta att utvecklas vidare.

shares