TelefonlĂ„n – LĂ„na pengar med telefonen

Ett telefonlån är ett lån som du kan ansöka på direkt via mobilen, och ofta får du svar snabbt om du har blivit godkänd eller inte. Att kunna ansöka om lån via telefonen är något som är viktigt för många. Det är mycket smidigare än att ansöka om ett lån via posten, eller att behöva gå in till banken i person för att ansöka om lånet. Ett telefonlån är också ofta utan UC, vilket är en fördel för dig som vill behålla din kreditvärdighet. Vi har sammanställt en guide för att göra det enklare för dig att ansöka om ett lån.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

LĂ„na pengar via din mobil 

Ett telefonlĂ„n kan inte vara enklare, du ansöker via din telefon via hemsidan hos lĂ„ngivaren. Det finns ocksĂ„ möjligheten att du kan anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare för att fĂ„ upp ett flertal olika telefonlĂ„n som du kan vĂ€lja mellan. Ett telefonlĂ„n fungerar som ett SmslĂ„n och kallas Ă€ven ett onlinelĂ„n. Du gör det helt enkelt via mobilen. 

Det finns lika olika sĂ€tt du kan lĂ„na pengar via telefonen. Du kan vĂ€lja att göra en ansökan direkt pĂ„ lĂ„ngivarens hemsida, ett SMS-lĂ„n eller att ringa lĂ„ngivaren för att ansöka om lĂ„net. Efter att du har gjort ansökan fĂ„r du för det mesta ett svar snabbt, och blir du godkĂ€nd kan du fĂ„ pengarna pĂ„ ditt konto samma dag. 

TelefonlÄn utan UC

Om du gör en ansökan för ett privatlĂ„n kommer de nĂ€stan alltid anvĂ€nda sig av UC för att göra en kontroll. DĂ€remot för ett telefonlĂ„n Ă€r det vanligare att de anvĂ€nder sig av en annan form av kreditkoll. UC sparar alla kreditupplysningar och att ha för mĂ„nga ansökningar via UC Ă€r inget som Ă€r positivt. Det ger ett negativt intryck för lĂ„ngivaren, speciellt om du har mĂ„nga ansökningar pĂ„ en kort tid. DĂ„ kan dina framtida chanser att fĂ„ ett lĂ„n minska och det kan Ă€ven göra att du kommer att bli erbjuden en högre rĂ€nta pĂ„ ditt lĂ„n. 

IstÀllet anvÀnder lÄngivare som erbjuder telefonlÄn andra kreditkontroller som Bisnode, vilket gör att du pÄ ett sÀtt lÄnar pengarna anonymt sÄ att du i framtiden har en större chans att fÄ lÄn godkÀnda.

TelefonlĂ„n med direktutbetalning 

Om du Ă€r i behov av pengar som ger en utbetalning snabbt Ă€r ett telefonlĂ„n ett alternativ, som ibland kan ge dig en utbetalning samma dag som du ansöker om lĂ„net. NĂ€r du ansöker om ett telefonlĂ„n gör du detta tillsammans med ditt Bank ID. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt slipper du att skriva in mĂ„nga av dina detaljer sjĂ€lv. Efter att du har skickat in din ansökan fĂ„r du ofta svar inom nĂ„gra minuter. Är du godkĂ€nd mĂ„ste du bara lĂ€sa igenom de krav som lĂ„net kommer med och sedan acceptera din offert. Pengarna kan sedan nĂ„ ditt konto samma dag, tack vara ditt Bank ID och tjĂ€nsten Trustly. 

JÀmför mellan olika telefonlÄn

Att jĂ€mföra mellan olika telefonlĂ„n Ă€r alltid viktigt för att du ska hitta lĂ„net som inte enbart har den bĂ€sta rĂ€ntan, men som Ă€ven har bra villkor. NĂ€r du jĂ€mför mellan lĂ„n Ă€r det inte enbart bra att kolla vad rĂ€ntan faktiskt Ă€r, men hur mycket lĂ„net kommer att kosta dig. Är det en kort Ă„terbetalning pĂ„ lĂ„net kommer lĂ„net inte kosta dig lika mycket som om det Ă€r en lĂ„ng Ă„terbetalning. 

Du behöver inte jĂ€mföra mellan olika lĂ„n sjĂ€lv, utan du kan ta dig hjĂ€lp av en kreditförmedlare för att hitta lĂ„n vars krav du uppfyller. Du fyller dĂ„ i dina detaljer som vanligt, men sedan gör kreditförmedlaren en sökning pĂ„ vilka telefonlĂ„n du kan bli accepterad för och vad du kan bli beviljad för rĂ€nta. Du kan dĂ„ sjĂ€lv enkelt jĂ€mföra alla telefonlĂ„n och sedan vĂ€lja det lĂ„n som Ă€r bĂ€st passande för dig och dina omstĂ€ndigheter. 

Att jĂ€mföra sjĂ€lv kan vara vĂ€ldigt svĂ„rt, om inte omöjligt. Speciellt eftersom rĂ€ntan för ditt lĂ„n för det mesta Ă€r anpassat efter dig personligen. Det betyder att du mĂ„ste ansöka om varje lĂ„n för att fĂ„ den personliga rĂ€ntan och villkoren. 

TelefonlÄn utan fast tjÀnst

Om du inte har en fast anstÀllning finns det fortfarande chans att du kan fÄ ett telefonlÄn beviljat, dÄ inte alla lÄngivare krÀver att du har en fast anstÀllning. En lÄngivare kollar pÄ att du har nÄgon form av inkomst för att du ska kunna betala tillbaka lÄnet. SÄ har du en timanstÀllning, Àr pensionÀr eller student finns det fortfarande en möjlighet att du kan bli beviljad ett telefonlÄn.

FÄ ett lÄn godkÀnt trots betalningsanmÀrkningar

Att ha betalningsanmĂ€rkningar kan göra det svĂ„rt att fĂ„ ett lĂ„n beviljat, speciellt om du vill ansöka om ett lĂ„n via banken. TelefonlĂ„n har dĂ€remot ofta lite mindre krav nĂ€r det kommer till dig som vill lĂ„na pengar. Anledningen till detta Ă€r att ett telefonlĂ„n för det mesta handlar om en mindre summa pengar, men ocksĂ„ att rĂ€ntan Ă€r högre pĂ„ dessa lĂ„n jĂ€mfört med lĂ„n du ansöker om pĂ„ banken. Det Ă€r dĂ€rför möjligt för dig med tidigare betalningsanmĂ€rkningar att bli beviljad ett telefonlĂ„n, men lĂ„net kan komma med en högre rĂ€nta. 

Vanliga frÄgor om telefonlÄn

Vad Àr kraven för att ansöka om ett telefonlÄn?

Kolla pÄ hemsidan för den lÄngivare som du vill ansöka om ett lÄn av, och kolla vad för krav de stÀller för dig som vill ansöka om ett lÄn. Det Àr vanligt att kravet Àr att du har ett bra kreditvÀrde och att du har en deklarerad inkomst.

Kan man ansöka om ett telefonlÄn utan kreditupplysningar?

Nej, enligt svensk lag mÄste alla lÄngivare göra en kreditupplysning. Det betyder dÀremot inte att de anvÀnder sig av UC, utan det finns andra kreditupplysningsföretag de kan anvÀnda sig av.

Vad Àr fördelarna med ett telefonlÄn?

En stor fördel Àr att du kan fÄ en utbetalning snabbt, med pengarna pÄ ditt konto samma dag som du gjorde din ansökan. 

Hur lÄng tid Àr Äterbetalningen för lÄnet?

Det finns telefonlÄn dÀr du sjÀlv kan vÀlja den Äterbetalningstid som lÄnet har, dÀremot Àr det vanligt att ett telefonlÄn har en fast avbetalningsperiod. Denna ligger ofta pÄ runt 30 dagar.

shares