Trustly-lĂ„n – LĂ„na pengar med Trustly

Ett Trustly-lån gör det möjligt för dig att få ut pengar snabbt till ditt konto efter att långivaren har godkänt din ansökan. Trustly är en tjänst som har blivit allt mer populär och fungerar tillsammans med ditt Bank ID. Det betyder att när du ansöker om ett Trustly-lån kan du få utbetalningar samma dag. I vår guide kommer vi förklara närmare vad ett Trustly-lån är och fördelarna som kommer med tjänsten Trustly.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Hur fungerar ett Trustly-lÄn?

Trustly Ă€r en betalningstjĂ€nst som anvĂ€nds flitigt över hela Sverige. Det Ă€r en kostnadsfri tjĂ€nst och sĂ€ker tjĂ€nst som Ă€r sammankopplad med ditt Bank ID och din bank. Ett Trustly-lĂ„n Ă€r för dig som Ă€r i behov av ett akut lĂ„n, och dĂ€rmed behöver en snabb utbetalning av pengarna direkt till ditt bankkonto. Ofta fungerar ett Trustly-lĂ„n som ett sms lĂ„n, dĂ€r du antingen kan lĂ„na direkt via mobilen eller via hemsidan hos lĂ„ngivaren. 

Du gör dĂ„ en ansökan och sedan kommer du att verifiera dig med ditt Bank ID. LĂ„ngivaren kommer dĂ„ att göra en kreditkontroll pĂ„ dig, och du fĂ„r ett snabbt svar pĂ„ om du Ă€r godkĂ€nd eller inte. Om du blir godkĂ€nd finns det möjligheten att du fĂ„r pengarna pĂ„ ditt konto vĂ€ldigt snabbt. 

Denna form av lĂ„n Ă€r ett SMS lĂ„n, eller snabblĂ„n som det ocksĂ„ kallas, dĂ€r kraven för att bli accepterad för lĂ„net Ă€r mindre och utbetalningarna Ă€r snabbare. De flesta lĂ„ngivare lĂ„nar mellan 1000 kronor upp till 45 000 kronor, men det kan skilja frĂ„n lĂ„ngivare till lĂ„ngivare. 

Direkta utbetalningar med ett Trustly-lÄn

Med ett SMS lĂ„n och Trustly behöver du inte lĂ€ngre vĂ€nta flera dagar pĂ„ att dina pengar ska nĂ„ ditt konto som med traditionella lĂ„n. Du behöver för det mesta inte vĂ€nta i mer Ă€n nĂ„gra minuter pĂ„ att fĂ„ veta om du har blivit beviljad eller inte för lĂ„net. 

Att vara i behov av pengar akut Ă€r ingen situation nĂ„gon vill vara i, men hamnar du dĂ€r kan ett Trustly-lĂ„n vara svaret pĂ„ ditt problem. Det Ă€r ett lĂ„n dĂ€r utbetalningarna sker dygnet runt, och det gĂ„r Ă€ven att fĂ„ dina utbetalningar direkt pĂ„ helgen. 

JĂ€mför mellan olika lĂ„n med en kreditförmedlare 

Att ansöka om ett Trustly-lÄn Àr dessutom vÀldigt enkelt. Du kan antingen göra det via hemsidan hos lÄngivaren eller med ett SMS. Ett annat alternativ Àr att anvÀnda dig av en kreditförmedlare som kan hjÀlpa dig att jÀmföra mellan olika lÄn. Du behöver dÄ enbart göra en ansökan och kreditförmedlaren kommer att hitta de lÄn som du kan bli beviljad. TÀnk pÄ att lÀsa igenom alla villkor och regler som lÄnet kommer med innan du accepterar lÄnet.

Villkor för ett Trustly-lÄn

Alla lĂ„ngivare har sjĂ€lvklart olika villkor och krav för att du ska bli accepterad för ett Trustly-lĂ„n. Innan du ansöker om ett lĂ„n borde du lĂ€sa igenom de villkor som lĂ„net kommer med, vilket borde finnas att hitta pĂ„ lĂ„ngivarens hemsida. 

Eftersom det fungerar som ett snabblĂ„n Ă€r kraven ofta mindre Ă€n för till exempel ett privatlĂ„n dĂ€r det krĂ€vs en fast anstĂ€llning och att du tjĂ€nar en viss summa varje mĂ„nad. Ett Trustly-lĂ„n krĂ€ver för det mesta enbart att du Ă€r i en viss Ă„lder, inte har aktiva skulder hos Kronofogden och att du har nĂ„gon form av inkomst. 

Det gör det enklare för dig med tidigare betalningsanmĂ€rkningar eller för dig som har ett dĂ„ligt kreditvĂ€rde att bli accepterad för ett Trustly-lĂ„n. 

RÀntan för ett Trustly-lÄn

Att du inte accepterar ett Trustly-lĂ„n som kommer med för hög rĂ€nta Ă€r viktigt, dĂ„ rĂ€ntan bestĂ€mmer hur mycket du kommer att betala tillbaka med tiden. RĂ€ntan Ă€r nĂ€stan alltid baserad pĂ„ personen som ansöker om lĂ„net. Det finns dĂ€remot lĂ„n som erbjuder en fast rĂ€nta, vilket inte Ă€ndras oavsett om vem som söker. 

Ett SMS lĂ„n har för det mesta en högre rĂ€nta Ă€n andra former av lĂ„n. Det Ă€r ett lĂ„n som kommer med en mindre sĂ€kerhet för lĂ„net eftersom kraven Ă€r mindre för att bli accepterad lĂ„net. 

NĂ€r du accepterar ett lĂ„n borde du heller inte fokusera allt för mycket pĂ„ vad sjĂ€lva rĂ€ntan Ă€r, utan vad sjĂ€lva kostnaden kommer att vara i lĂ€ngden. För ett SMS lĂ„n Ă€r rĂ€ntan nĂ€stan alltid hög, men avbetalningstiden Ă€r ocksĂ„ mindre Ă€n pĂ„ andra lĂ„n. SĂ„ den totala kostnaden för lĂ„net behöver dĂ€rmed inte vara sĂ„ hög. Acceptera aldrig ett lĂ„n om du inte kan hantera att betala tillbaka bĂ„de lĂ„net, och Ă€ven rĂ€ntan som tillkommer med lĂ„net. 

Återbetalningstiden för ett Trustly-lĂ„n

Ett Trustly-lĂ„n kommer för det mesta med en Ă„terbetalningstid som redan Ă€r bestĂ€md, vilket ofta Ă€r runt 30 dagar. Om du behöver mer tid pĂ„ dig kan det komma extra avgifter. Det finns Trustly-lĂ„n som erbjuder en lĂ€ngre Ă„terbetalningsperiod, men med en högre kostnad med rĂ€ntan. 

Vanliga frÄgor om trustly-lÄn

Vad Àr Trustly?

Trustly Àr en betalningstjÀnst som gör det enklare för privatpersoner och företag att göra betalningar online. Trustly Àr kopplad tillsammans med din Bank vilket Àr anledningen till att betalningar och utbetalningar ofta sker direkt. Alla stora banker i Sverige Àr sammankopplade med Trustly, vilket gör det möjligt för de flesta att fÄ en snabb utbetalning.

MÄste man ha Bank ID för ett Trustly-lÄn?

Ja, för att kunna fÄ utbetalningar med Trustly mÄste du ha ett Bank ID för att verifiera din identitet. BÄde ditt Bank ID och tjÀnsten Trustly Àr kostnadsfria tjÀnster som Àr enkla att anvÀnda och ladda ner.

GÄr det att fÄ en direkt utbetalning pÄ helgen?

Ja, det finns lÄngivare som erbjuder dig direkta utbetalningar pÄ helger och Àven röda dagar. Det beror pÄ vilken lÄngivare det Àr, och hur lÄng tid det tog för dig att bli godkÀnd ditt lÄn.

Hur hittar man den bÀsta rÀntan för ett Trustly-lÄn?

För att hitta den bÀsta rÀntan mÄste du först jÀmföra mellan olika lÄn, vilket du kan göra tillsammans med en lÄngivare. En lÄngivare kan hjÀlpa dig att spara pengar genom att hitta de lÄn som erbjuder dig den lÀngsta rÀntan, men Àven en lÄngivare som erbjuder bra villkor för deras kunder.

shares