Weblån – Sveriges bästa weblån

Är du i behov av ett lån som inte är komplicerat att söka? Då kan ett weblån vara för dig. Det är enkelt att ansöka om ett weblån, du gör det enkelt online och ofta får du även svar snabbt. Borta är tiderna där det tar en lång tid att bli accepterad ett weblån, istället gör det snabbt tillsammans med ditt Bank ID. I vår guide kommer vi att förklara närmare vad ett weblån är, och vad det finns för olika alternativ för dig som söker efter ett.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad är ett weblån?

Idag är det enklare än någonsin att hitta ett lån för dina behov. Innan krävdes det att du bokade ett möte med banken för att du skulle bli accepterad ett lån, men nu kan du enkelt ansöka om weblån online. Ett weblån är enkelt ett lån som du lånar online och det finns många olika lån som du kan välja mellan. 

Att ansöka om lån har aldrig varit enklare, och om du använder dig av en kreditförmedlare kommer det vara ännu enklare att hitta ett bra lån för dig. Det finns idag många långivare på marknaden att det alltid är rekommenderat att jämföra mellan olika långivare mot varandra. 

Olika weblån 

Det finns idag många alternativ av weblån som du kan ansöka om. Lånemarknaden i Sverige är stor och det finns många lån som du kan ansöka om, beroende på ditt personliga behov. Online idag kan du ansöka om de flesta former av lån, allt från SMS-lån, till bolån, företagslån och även privatlån. De flesta ansökningar, även för banklån, sker online och för det mesta får du din ansökan beviljad eller avslagen snabbt. 

Weblån och UC 

Efter att du har skickat iväg din ansökan kommer en kreditupplysning att göras. Om du har ansökt om flera lån är det viktigt att kontrollera att alla långivare inte använder sig av UC. För många ansökningar hos UC på en kort period leder till att du får ett sämre kreditvärde, och därmed mindre chans att bli beviljat ett lån. Det kan också leda till att du får betala en högre ränta. 

Alla långivare måste använda sig av en kreditkontroll innan de beviljar dig ett lån, men det finns alternativ till UC där din kreditvärdighet inte blir påverkad på ett negativt sätt. Om du använder dig av en kreditförmedlare använder de sig ofta enbart av en kontroll när de gör din ansökan, vilket inte kommer att påverka kreditvärdigheten för dig på ett negativt sätt. 

Krav för att bli beviljad ett weblån

Eftersom det finns många olika val när det kommer till ett weblån kommer de också självklart med olika krav beroende på vad det är för ett lån. Om du ansöker om ett privatlån har det högre krav än om du ansöker om till exempel ett sms lån. Det finns däremot några krav som generellt gäller för de flesta weblån:

  • Att du är över 18 år gammal (vissa långivare kräver att du är äldre än 18)
  • Att du inte har aktiva betalningsanmärkningar hos Kronofogden
  • En god kredit
  • En deklarerad inkomst

Innan du ansöker om ett lån är det viktigt att du läser igenom de villkor som lånet har, och ansök inte om ett lån om du inte uppfyller kraven. 

Web lån med direktutbetalning

Om du är i ett behov av pengarna snabbt är ditt bästa alternativ att söka om ett snabblån. Ett snabblån är en form av SMS-lån som du kan ansöka om online. Du ansöker om lånet tillsammans med ditt Bank ID, och blir du godkänd kan utbetalningen ske samma dag med tjänsten Trustly. Trustly är en tjänst som är kopplad samman med ditt Bank ID och därmed din bank, vilket är varför utbetalningen kan ske snabbt. 

Jämför alla långivare mot varandra 

Att jämföra mellan olika långivare kan spara dig mycket pengar i längden, speciellt om du hittar ett weblån med en bra ränta. Att jämföra själv mellan olika lån kan vara väldigt svårt, speciellt eftersom räntan som du blir erbjuden för det mesta är beroende på dina personliga omständigheter. Det betyder att du måste göra en faktisk ansökan för att veta vad långivaren kan erbjuda dig.

En kreditförmedlare kan göra allt detta enklare för dig, och de jämför alla långivare och vad de kan erbjuda dig mot varandra. Du kan då läsa igenom villkoren som långivaren erbjuder dig och välja vilket weblån som kommer vara det bästa alternativet. 

Kolla alltid vad de allmänna kraven är för lånet, vad villkoren är, hur lång tid du har på dig att betala tillbaka det och vad som händer om du inte kan betala en månad. Att ha råd med återbetalningarna är vitalt så att du inte hamnar i ekonomiska besvär enbart för att du tog ut ett weblån.

Vanliga frågor om webblån

Hur fungerar ett weblån?

Ett weblån är ett lån som du lånar till online. Du fyller i de uppgifter som långivaren önskar och verifierar dig tillsammans med ditt Bank ID. Vissa långivare ger dig svar inom några minuter, medan andra kan det ta mellan 24–48 timmar.

Kan man få ett weblån utan fast tjänst?

Ja, det finns många weblån som du kan bli beviljad för trots att du inte har en fast tjänst. Många långivare accepterar den som har en timanställning, är en student eller kanske en pensionär.

Går det att få weblån trots betalningsanmärkningar?

Det finns långivare som accepterar personer som tidigare haft betalningsanmärkningar, och även om du har aktiva skulder finns det fortfarande möjlighet att få ett lån accepterat. Det är långivare som erbjuder SMS lån och snabblån som är mest troliga att acceptera dig med betalningsanmärkningar. Om du är ute efter ett privatlån kan du använda dig av en personlig borgen för att få ditt lån godkänt. 

Vad kommer räntan att vara för mitt weblån?

Räntan för weblånet är nästan alltid personligt och beror på dina personliga omständigheter. Det är därför det alltid är rekommenderat att jämföra mellan olika lån så du kan hitta det lån som erbjuder dig den bästa möjliga räntan.