WeblĂ„n – Sveriges bĂ€sta weblĂ„n

Är du i behov av ett lån som inte är komplicerat att söka? Då kan ett weblån vara för dig. Det är enkelt att ansöka om ett weblån, du gör det enkelt online och ofta får du även svar snabbt. Borta är tiderna där det tar en lång tid att bli accepterad ett weblån, istället gör det snabbt tillsammans med ditt Bank ID. I vår guide kommer vi att förklara närmare vad ett weblån är, och vad det finns för olika alternativ för dig som söker efter ett.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett weblÄn?

Idag Ă€r det enklare Ă€n nĂ„gonsin att hitta ett lĂ„n för dina behov. Innan krĂ€vdes det att du bokade ett möte med banken för att du skulle bli accepterad ett lĂ„n, men nu kan du enkelt ansöka om weblĂ„n online. Ett weblĂ„n Ă€r enkelt ett lĂ„n som du lĂ„nar online och det finns mĂ„nga olika lĂ„n som du kan vĂ€lja mellan. 

Att ansöka om lĂ„n har aldrig varit enklare, och om du anvĂ€nder dig av en kreditförmedlare kommer det vara Ă€nnu enklare att hitta ett bra lĂ„n för dig. Det finns idag mĂ„nga lĂ„ngivare pĂ„ marknaden att det alltid Ă€r rekommenderat att jĂ€mföra mellan olika lĂ„ngivare mot varandra. 

Olika weblĂ„n 

Det finns idag mĂ„nga alternativ av weblĂ„n som du kan ansöka om. LĂ„nemarknaden i Sverige Ă€r stor och det finns mĂ„nga lĂ„n som du kan ansöka om, beroende pĂ„ ditt personliga behov. Online idag kan du ansöka om de flesta former av lĂ„n, allt frĂ„n SMS-lĂ„n, till bolĂ„n, företagslĂ„n och Ă€ven privatlĂ„n. De flesta ansökningar, Ă€ven för banklĂ„n, sker online och för det mesta fĂ„r du din ansökan beviljad eller avslagen snabbt. 

WeblĂ„n och UC 

Efter att du har skickat ivĂ€g din ansökan kommer en kreditupplysning att göras. Om du har ansökt om flera lĂ„n Ă€r det viktigt att kontrollera att alla lĂ„ngivare inte anvĂ€nder sig av UC. För mĂ„nga ansökningar hos UC pĂ„ en kort period leder till att du fĂ„r ett sĂ€mre kreditvĂ€rde, och dĂ€rmed mindre chans att bli beviljat ett lĂ„n. Det kan ocksĂ„ leda till att du fĂ„r betala en högre rĂ€nta. 

Alla lĂ„ngivare mĂ„ste anvĂ€nda sig av en kreditkontroll innan de beviljar dig ett lĂ„n, men det finns alternativ till UC dĂ€r din kreditvĂ€rdighet inte blir pĂ„verkad pĂ„ ett negativt sĂ€tt. Om du anvĂ€nder dig av en kreditförmedlare anvĂ€nder de sig ofta enbart av en kontroll nĂ€r de gör din ansökan, vilket inte kommer att pĂ„verka kreditvĂ€rdigheten för dig pĂ„ ett negativt sĂ€tt. 

Krav för att bli beviljad ett weblÄn

Eftersom det finns mÄnga olika val nÀr det kommer till ett weblÄn kommer de ocksÄ sjÀlvklart med olika krav beroende pÄ vad det Àr för ett lÄn. Om du ansöker om ett privatlÄn har det högre krav Àn om du ansöker om till exempel ett sms lÄn. Det finns dÀremot nÄgra krav som generellt gÀller för de flesta weblÄn:

  • Att du Ă€r över 18 Ă„r gammal (vissa lĂ„ngivare krĂ€ver att du Ă€r Ă€ldre Ă€n 18)
  • Att du inte har aktiva betalningsanmĂ€rkningar hos Kronofogden
  • En god kredit
  • En deklarerad inkomst

Innan du ansöker om ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du lĂ€ser igenom de villkor som lĂ„net har, och ansök inte om ett lĂ„n om du inte uppfyller kraven. 

Web lÄn med direktutbetalning

Om du Ă€r i ett behov av pengarna snabbt Ă€r ditt bĂ€sta alternativ att söka om ett snabblĂ„n. Ett snabblĂ„n Ă€r en form av SMS-lĂ„n som du kan ansöka om online. Du ansöker om lĂ„net tillsammans med ditt Bank ID, och blir du godkĂ€nd kan utbetalningen ske samma dag med tjĂ€nsten Trustly. Trustly Ă€r en tjĂ€nst som Ă€r kopplad samman med ditt Bank ID och dĂ€rmed din bank, vilket Ă€r varför utbetalningen kan ske snabbt. 

JĂ€mför alla lĂ„ngivare mot varandra 

Att jÀmföra mellan olika lÄngivare kan spara dig mycket pengar i lÀngden, speciellt om du hittar ett weblÄn med en bra rÀnta. Att jÀmföra sjÀlv mellan olika lÄn kan vara vÀldigt svÄrt, speciellt eftersom rÀntan som du blir erbjuden för det mesta Àr beroende pÄ dina personliga omstÀndigheter. Det betyder att du mÄste göra en faktisk ansökan för att veta vad lÄngivaren kan erbjuda dig.

En kreditförmedlare kan göra allt detta enklare för dig, och de jĂ€mför alla lĂ„ngivare och vad de kan erbjuda dig mot varandra. Du kan dĂ„ lĂ€sa igenom villkoren som lĂ„ngivaren erbjuder dig och vĂ€lja vilket weblĂ„n som kommer vara det bĂ€sta alternativet. 

Kolla alltid vad de allmÀnna kraven Àr för lÄnet, vad villkoren Àr, hur lÄng tid du har pÄ dig att betala tillbaka det och vad som hÀnder om du inte kan betala en mÄnad. Att ha rÄd med Äterbetalningarna Àr vitalt sÄ att du inte hamnar i ekonomiska besvÀr enbart för att du tog ut ett weblÄn.

Vanliga frÄgor om webblÄn

Hur fungerar ett weblÄn?

Ett weblĂ„n Ă€r ett lĂ„n som du lĂ„nar till online. Du fyller i de uppgifter som lĂ„ngivaren önskar och verifierar dig tillsammans med ditt Bank ID. Vissa lĂ„ngivare ger dig svar inom nĂ„gra minuter, medan andra kan det ta mellan 24–48 timmar.

Kan man fÄ ett weblÄn utan fast tjÀnst?

Ja, det finns mÄnga weblÄn som du kan bli beviljad för trots att du inte har en fast tjÀnst. MÄnga lÄngivare accepterar den som har en timanstÀllning, Àr en student eller kanske en pensionÀr.

GÄr det att fÄ weblÄn trots betalningsanmÀrkningar?

Det finns lÄngivare som accepterar personer som tidigare haft betalningsanmÀrkningar, och Àven om du har aktiva skulder finns det fortfarande möjlighet att fÄ ett lÄn accepterat. Det Àr lÄngivare som erbjuder SMS lÄn och snabblÄn som Àr mest troliga att acceptera dig med betalningsanmÀrkningar. Om du Àr ute efter ett privatlÄn kan du anvÀnda dig av en personlig borgen för att fÄ ditt lÄn godkÀnt. 

Vad kommer rÀntan att vara för mitt weblÄn?

RÀntan för weblÄnet Àr nÀstan alltid personligt och beror pÄ dina personliga omstÀndigheter. Det Àr dÀrför det alltid Àr rekommenderat att jÀmföra mellan olika lÄn sÄ du kan hitta det lÄn som erbjuder dig den bÀsta möjliga rÀntan.

shares