Starta Eget Lån – Låna Pengar för att starta eget

Ett starta eget är en dröm för många, att vara sin egna chef och utveckla sitt egna företag är något som många har visioner om att göra. Att ha en bra affärsplan är bara en del av att starta ett företag, men många gånger krävs det också kapital för att du ska komma igång med din verksamhet. Ett starta eget lån kan hjälpa dig att komma igång med ditt företag så att du kan börja tjäna pengar. Läs mer i vår guide för att lära dig mer om vad som krävs för att starta ett eget företag.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad betyder ett starta eget lån?

Ett starta eget lån är precis vad det låter som, ett lån som du kan ta om du vill starta ett eget företag, alltså ett företagslån. Det hjälper dig att få det startkapital som du behöver för att komma igång med din nya verksamhet. Ett starta eget lån kan vara vitalt för att du ska komma igång med ditt företag, och för att du ska börja tjäna pengar i framtiden. Du kan använda det för att köpa in vitala produkter, betala personal eller för att hyra lokaler. 

Du kan söka om ett starta eget lån via bank eller andra långivare, och jämföra mellan olika lån för att hitta det lån som passar dina behov bäst. Det finns lån som börjar på runt 10 000 och kan gå upp till flera hundra tusen, beroende på ditt behov och dina personliga omständigheter. 

Att tänka på innan du ansöker om ett starta eget lån

Att starta ett eget företag är ett stort ansvar, speciellt om du planerar att ta ett lån för det. Det är därför viktigt att du tänker igenom ditt beslut ordentligt. Ett starta eget lån kommer självklart med ränta, och det måste vara lönsamt för dig att ta ut lånet så att du inte enbart betalar tillbaka ett lån med ränta. Lånet är till för att du ska komma igång med din verksamhet, och för att du ska börja kunna tjäna pengar. 

Du borde även tänka på om du vill starta eget företag ensam, eller med en affärspartner. När du ansöker om ett starta eget lån finns det en rad olika saker som banken eller långivaren tittar på:

  • Din affärsplan – Banken eller långivaren måste veta att du har en affärsplan som är detaljrik, och att företaget kommer att vara lönsamt. De vill inte låna ut pengar till dig utan att veta att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. 
  • Var förberedd och noggrann – När du ansöker om lånet är det också viktigt att du är påläst om räntor, krav som kan komma med lånet. 
  • Förstå industrin – Det är också viktigt att du visar långivaren att du förstår industrin och vad det finns för behov av din verksamhet. Du måste visa hur du kan göra saker bättre och hur du ska hantera konkurrensen. 
  • Prata med en expert – Om du inte är helt säker på hur du ska göra din låneansökan är det bättre att fråga om hjälp först. Det är alltid bättre att fråga så du inte missar något, detsamma gäller under din låneansökan. 

Lån med betalningsanmärkningar

Om du har drömmar om att starta eget och behöver ett starta eget lån så behöver inte betalningsanmärkningar vara ett stopp för detta. Det kan däremot vara lite svårare att hitta ett högre lån och ett lån som har en lägre ränta. Långivaren kan också kräva att du har en personlig borgen för att du ska kunna ta ett starta eget lån, eller att du måste lämna en säkerhet för att ta lånet. Det kan handla om att du lämnar din bostad eller din bil som säkerhet för ditt lån. 

Personlig borgen för att starta eget lån 

En personlig borgen är en extra säkerhet för banken att du kommer att sköta dina betalningar, och att det finns någon annan som tar över lånet om du inte kan hantera återbetalningarna. Personen som står som personlig borgen har samma skyldighet för lånet som du har. En personlig borgen kan hjälpa dig att få ett högre lån och det kan hjälpa dig att minska din ränta. 

Jämför mellan olika starta eget lån 

När du planerar att starta eget är det viktigt att du tänker igenom ekonomin för det väldigt noga. Det är därför också viktigt att du väljer det starta eget lån med den bästa räntan, och med återbetalningar som du kan hantera. 

Det finns ett starta eget lån som banker och långivare erbjuder dig. För att bli erbjuden detta krävs det att du sedan tidigare har bra ekonomi och en bra plan för ditt företag. Men det finns även möjligheten att ta ett privatlån för att starta ditt egna företag. Ett privatlån kommer utan säkerhet, och du kan använda pengar precis som du vill. 

Banker och långivare erbjuder även lån med säkerhet för att starta eget lån, vilket betyder att tillgångar som har används som säkerhet för banken i fall att lånet inte kan betalas tillbaka.

Vanliga frågor om Starta Eget Lån

Vem kan få ett starta eget lån?

Alla som vill starta ett företag kan ansöka om ett starta eget lån, men banken och långivaren har självklart några olika krav. Du måste ha ekonomiska möjligheter att betala av ditt lån, plus att du inte borde ha aktiva betalningsanmärkningar. Alla banker och långivare här däremot olika krav som du måste kontrollera.

Kan jag starta ett företag med ett privatlån?

Ja, du kan ta ett privatlån för att starta ett eget företag, men ofta handlar det inte om lika stora summor som ett starta eget lån kan låna ut.

Finns det ett starta eget lån med 0 % ränta?

Det finns starta eget lån som kommer med 0 % ränta eller väldigt lån ränta, men det betyder inte att det är gratis, utan istället tillkommer det andra månadskostnader. Allt kommer att stå i din originella offert som du får från din långivare. 

Går det att söka ett starta eget lån utan UC?

Ja, det går att söka lån utan UC när du planerar att söka ett starta eget lån.