Starta Eget LĂ„n – LĂ„na Pengar för att starta eget

Ett starta eget är en dröm för många, att vara sin egna chef och utveckla sitt egna företag är något som många har visioner om att göra. Att ha en bra affärsplan är bara en del av att starta ett företag, men många gånger krävs det också kapital för att du ska komma igång med din verksamhet. Ett starta eget lån kan hjälpa dig att komma igång med ditt företag så att du kan börja tjäna pengar. Läs mer i vår guide för att lära dig mer om vad som krävs för att starta ett eget företag.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad betyder ett starta eget lÄn?

Ett starta eget lĂ„n Ă€r precis vad det lĂ„ter som, ett lĂ„n som du kan ta om du vill starta ett eget företag, alltsĂ„ ett företagslĂ„n. Det hjĂ€lper dig att fĂ„ det startkapital som du behöver för att komma igĂ„ng med din nya verksamhet. Ett starta eget lĂ„n kan vara vitalt för att du ska komma igĂ„ng med ditt företag, och för att du ska börja tjĂ€na pengar i framtiden. Du kan anvĂ€nda det för att köpa in vitala produkter, betala personal eller för att hyra lokaler. 

Du kan söka om ett starta eget lĂ„n via bank eller andra lĂ„ngivare, och jĂ€mföra mellan olika lĂ„n för att hitta det lĂ„n som passar dina behov bĂ€st. Det finns lĂ„n som börjar pĂ„ runt 10 000 och kan gĂ„ upp till flera hundra tusen, beroende pĂ„ ditt behov och dina personliga omstĂ€ndigheter. 

Att tÀnka pÄ innan du ansöker om ett starta eget lÄn

Att starta ett eget företag Ă€r ett stort ansvar, speciellt om du planerar att ta ett lĂ„n för det. Det Ă€r dĂ€rför viktigt att du tĂ€nker igenom ditt beslut ordentligt. Ett starta eget lĂ„n kommer sjĂ€lvklart med rĂ€nta, och det mĂ„ste vara lönsamt för dig att ta ut lĂ„net sĂ„ att du inte enbart betalar tillbaka ett lĂ„n med rĂ€nta. LĂ„net Ă€r till för att du ska komma igĂ„ng med din verksamhet, och för att du ska börja kunna tjĂ€na pengar. 

Du borde Àven tÀnka pÄ om du vill starta eget företag ensam, eller med en affÀrspartner. NÀr du ansöker om ett starta eget lÄn finns det en rad olika saker som banken eller lÄngivaren tittar pÄ:

  • Din affĂ€rsplan – Banken eller lĂ„ngivaren mĂ„ste veta att du har en affĂ€rsplan som Ă€r detaljrik, och att företaget kommer att vara lönsamt. De vill inte lĂ„na ut pengar till dig utan att veta att du kommer att kunna betala tillbaka lĂ„net. 
  • Var förberedd och noggrann – NĂ€r du ansöker om lĂ„net Ă€r det ocksĂ„ viktigt att du Ă€r pĂ„lĂ€st om rĂ€ntor, krav som kan komma med lĂ„net. 
  • FörstĂ„ industrin – Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att du visar lĂ„ngivaren att du förstĂ„r industrin och vad det finns för behov av din verksamhet. Du mĂ„ste visa hur du kan göra saker bĂ€ttre och hur du ska hantera konkurrensen. 
  • Prata med en expert – Om du inte Ă€r helt sĂ€ker pĂ„ hur du ska göra din lĂ„neansökan Ă€r det bĂ€ttre att frĂ„ga om hjĂ€lp först. Det Ă€r alltid bĂ€ttre att frĂ„ga sĂ„ du inte missar nĂ„got, detsamma gĂ€ller under din lĂ„neansökan. 

LÄn med betalningsanmÀrkningar

Om du har drömmar om att starta eget och behöver ett starta eget lĂ„n sĂ„ behöver inte betalningsanmĂ€rkningar vara ett stopp för detta. Det kan dĂ€remot vara lite svĂ„rare att hitta ett högre lĂ„n och ett lĂ„n som har en lĂ€gre rĂ€nta. LĂ„ngivaren kan ocksĂ„ krĂ€va att du har en personlig borgen för att du ska kunna ta ett starta eget lĂ„n, eller att du mĂ„ste lĂ€mna en sĂ€kerhet för att ta lĂ„net. Det kan handla om att du lĂ€mnar din bostad eller din bil som sĂ€kerhet för ditt lĂ„n. 

Personlig borgen för att starta eget lĂ„n 

En personlig borgen Ă€r en extra sĂ€kerhet för banken att du kommer att sköta dina betalningar, och att det finns nĂ„gon annan som tar över lĂ„net om du inte kan hantera Ă„terbetalningarna. Personen som stĂ„r som personlig borgen har samma skyldighet för lĂ„net som du har. En personlig borgen kan hjĂ€lpa dig att fĂ„ ett högre lĂ„n och det kan hjĂ€lpa dig att minska din rĂ€nta. 

JĂ€mför mellan olika starta eget lĂ„n 

NĂ€r du planerar att starta eget Ă€r det viktigt att du tĂ€nker igenom ekonomin för det vĂ€ldigt noga. Det Ă€r dĂ€rför ocksĂ„ viktigt att du vĂ€ljer det starta eget lĂ„n med den bĂ€sta rĂ€ntan, och med Ă„terbetalningar som du kan hantera. 

Det finns ett starta eget lĂ„n som banker och lĂ„ngivare erbjuder dig. För att bli erbjuden detta krĂ€vs det att du sedan tidigare har bra ekonomi och en bra plan för ditt företag. Men det finns Ă€ven möjligheten att ta ett privatlĂ„n för att starta ditt egna företag. Ett privatlĂ„n kommer utan sĂ€kerhet, och du kan anvĂ€nda pengar precis som du vill. 

Banker och lÄngivare erbjuder Àven lÄn med sÀkerhet för att starta eget lÄn, vilket betyder att tillgÄngar som har anvÀnds som sÀkerhet för banken i fall att lÄnet inte kan betalas tillbaka.

Vanliga frĂ„gor om Starta Eget LĂ„n

Vem kan fÄ ett starta eget lÄn?

Alla som vill starta ett företag kan ansöka om ett starta eget lÄn, men banken och lÄngivaren har sjÀlvklart nÄgra olika krav. Du mÄste ha ekonomiska möjligheter att betala av ditt lÄn, plus att du inte borde ha aktiva betalningsanmÀrkningar. Alla banker och lÄngivare hÀr dÀremot olika krav som du mÄste kontrollera.

Kan jag starta ett företag med ett privatlÄn?

Ja, du kan ta ett privatlÄn för att starta ett eget företag, men ofta handlar det inte om lika stora summor som ett starta eget lÄn kan lÄna ut.

Finns det ett starta eget lÄn med 0 % rÀnta?

Det finns starta eget lÄn som kommer med 0 % rÀnta eller vÀldigt lÄn rÀnta, men det betyder inte att det Àr gratis, utan istÀllet tillkommer det andra mÄnadskostnader. Allt kommer att stÄ i din originella offert som du fÄr frÄn din lÄngivare. 

GÄr det att söka ett starta eget lÄn utan UC?

Ja, det gÄr att söka lÄn utan UC nÀr du planerar att söka ett starta eget lÄn. 

shares