LĂ„na Pengar – JĂ€mför 30 lĂ„n utan sĂ€kerhet

Det finns många anledningar till att du har ett behov av att låna pengar, det kan handla om att låna pengar för att köpa en ny bil, eller kanske vill du köpa ett hus? Oavsett anledning är det viktigt att du alltid jämför mellan olika lån för att hitta det lån som passar dina behov bäst. Läs mer i vår guide om hur det fungerar att låna pengar.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Olika anledningar att lÄna pengar

Att lĂ„na pengar Ă€r inget som Ă€r nytt, utan det finns mĂ„nga anledningar till varför du mĂ„ste lĂ„na pengar idag, och det finns Ă€ven olika lĂ„n som du kan ansöka om. 

NÄgra anledningar till att lÄna pengar:

  • Du vill köpa ett hus
  • Köpa en bĂ„t
  • Köpa en bil 
  • LĂ„na pengar till en semester
  • Betala av rĂ€kningar
  • Du vill samla alla dina skulder 

Det finns Ă€ven olika former av lĂ„n som du kan ansöka mellan, allt frĂ„n ett bolĂ„n för dig som vill köpa bostad till ett lĂ„n utan sĂ€kerhet dĂ€r du kan anvĂ€nda pengarna precis vad du vill. 

RÀnta för att lÄna pengar

Att lĂ„na pengar kommer nĂ€stan alltid med nĂ„gon form av rĂ€nta, och tillkommer det inte en rĂ€nta finns det nĂ€stan alltid nĂ„gon form av avgift. Ingen lĂ„ngivare vill lĂ„na ut pengar utan nĂ„gon sĂ€kerhet att du kommer att betala tillbaka lĂ„net. En rĂ€nta Ă€r baserad pĂ„ din kreditvĂ€rdighet, men Ă€ven personliga omstĂ€ndigheter som hur mycket du tjĂ€nar varje mĂ„nad och om du tidigare haft betalningsanmĂ€rkningar. 

För vissa lĂ„n finns det Ă€ven möjligheten att vĂ€lja mellan om du vill ha ett lĂ„n med en fast rĂ€nta, eller ett lĂ„n som kommer med en rörlig rĂ€nta. En fast rĂ€nta betyder att mĂ„nadskostnaderna Ă€r detsamma varje mĂ„nad, rĂ€ntan Ă€ndras aldrig. Medan en rörlig rĂ€nta Ă€ndras sig efter marknadsrĂ€ntan, och den kan gĂ„ bĂ„de upp och ner. 

JÀmför mellan olika lÄn för att lÄna pengar

Om du Àr i ett behov av att lÄna pengar vill du alltid ta dig tiden för att jÀmföra mellan olika lÄn och Àven olika lÄngivare för att hitta det lÄn som kommer att passa dig bÀst. En kreditförmedlare gör det enkelt för dig att jÀmföra mellan olika lÄn, och allt som krÀvs Àr en sökning. Du fyller i dina detaljer och sedan kommer kreditförmedlaren att göra en kreditkontroll pÄ dig, och anvÀnder de sig av UC Àr detta oftast enbart en sökning dessutom.

Du kommer sedan att fĂ„ upp de lĂ„n som du kan bli godkĂ€nd för, och vilken rĂ€nta du kan fĂ„ dessa lĂ„nen pĂ„. HĂ€r Ă€r det viktigt att du ocksĂ„ lĂ€ser igenom villkoren noga för att kontrollera att det inte tillkommer nĂ„gra dolda kostnader som avgifter för att acceptera lĂ„net, eller andra former av avgifter. 

LĂ„na pengar med eller utan sĂ€kerhet 

Ett lĂ„n med sĂ€kerhet Ă€r ett lĂ„n som du tar ut till exempel för att köpa ett hus eller för att köpa en bil. Det Ă€r ett lĂ„n dĂ€r du mĂ„ste anvĂ€nda pengarna till att köpa bilen eller huset, och dĂ€r banken kan ta dessa om du inte betalar tillbaka pĂ„ lĂ„net. För ett lĂ„n med sĂ€kerhet mĂ„ste du ocksĂ„ betala en kontantinsats sjĂ€lv, för ett bolĂ„n mĂ„ste du sjĂ€lv betala 15 % och för ett billĂ„n Ă€r det 20 %. 

Ett lĂ„n med sĂ€kerhet som ett bolĂ„n eller ett billĂ„n kommer för det mesta ocksĂ„ med en bĂ€ttre rĂ€nta, Ă€n lĂ„n som kommer utan sĂ€kerhet. Ett lĂ„n utan sĂ€kerhet Ă€r ett privatlĂ„n eller ett sms lĂ„n, vilket betyder att det inte finns ett krav pĂ„ hur pengarna som du har lĂ„nat ska anvĂ€ndas. DĂ€rför Ă€r ofta rĂ€ntan pĂ„ denna form av lĂ„n högre eftersom banken inte har en sĂ€kerhet pĂ„ att lĂ„net kommer att betalas tillbaka. 

LÄna pengar med betalningsanmÀrkningar

Att ha betalningsanmĂ€rkningar innebĂ€r inte att du inte kan lĂ„na pengar, men det kan vara svĂ„rare och lĂ„net kan ocksĂ„ ofta kommer med en högre rĂ€nta. MĂ„nga lĂ„ngivare har olika krav nĂ€r det kommer till att lĂ„na pengar till en med betalningsanmĂ€rkningar, vissa lĂ„ngivare krĂ€ver att du lĂ„nar med en medlĂ„ntagare eller en personlig borgen. Detta Ă€r vanligast nĂ€r det kommer till lĂ„n med sĂ€kerhet och vanliga privatlĂ„n. 

För sms lĂ„n Ă€r kraven ofta mindre, och det krĂ€vs för det mesta enbart att du nu har en ordnad ekonomi och att du inte har aktiva skulder. Om du har aktiva skulder mĂ„ste du ha en avbetalningsplan tillsammans med Kronofogden för att fĂ„ ditt lĂ„n beviljat. 

Olika lĂ„n för att lĂ„na pengar 

Idag finns det mĂ„nga olika lĂ„n som du kan vĂ€lja mellan om du har ett behov av pengar. Att lĂ„na pengar Ă€r dessutom enklare Ă€n det nĂ„gonsin har varit. Du behöver inte lĂ€ngre besöka en bank för att lĂ„na pengar, utan du kan göra det direkt via mobilen eller datorn. Innan du ansöker om ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du tĂ€nker igenom vad du Ă€r ute efter för lĂ„net. 

Vanliga lÄn du kan ansöka om:

Alla lĂ„n kommer med olika för och nackdelar som det Ă€r viktigt att du Ă€r medveten om. LĂ€s alltid igenom alla villkor noga innan du accepterar ett lĂ„n och lĂ„na enbart om du har rĂ„d att betala tillbaka lĂ„net. 

Vanliga frÄgor om att lÄna pengar

Vem kan lÄna pengar?

Olika lÄngivare kommer med olika krav, men generellt mÄste en person vara över 18 Är gammal, ha en inkomst och inte ha nÄgra aktiva skulder hos Kronofogden. Du kan hitta alla villkor som lÄnet kommer med pÄ deras hemsida. 

Hur hittar man den bÀsta rÀntan för att lÄna pengar?

Att hitta ett lÄn med en bra rÀnta Àr sjÀlvklart viktigt eftersom rÀntan bestÀmmer hur mycket du kommer att betala tillbaka, jÀmför dÀrför mellan olika lÄn om du vill lÄna pengar. 

GÄr det att lÄna pengar utan UC?

För större lÄn som bolÄn, lÄn med sÀkerhet och privatlÄn anvÀnder sig lÄngivaren för det mesta av UC, men för smslÄn Àr det vanligare att de anvÀnder sig av andra bolag för kreditkontrollen. Alla lÄngivare mÄste dock göra en kreditkontroll för att du ska kunna fÄ ett lÄn accepterat. 

shares