LĂ„na 15000 kr – JĂ€mför LĂ„n

Att låna 15000 kr är idag inget som är komplicerat, utan det finns olika former av lån som du kan välja mellan. Du kan göra en ansökning om lånet enkelt via mobilen och tillsammans med ditt Bank ID och du kan också låna 15000 kr många gånger utan UC. Läs mer här i vår guide, och låt oss guida dig till det bästa lånet för att låna 15000 kr

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

LĂ„na 15000 kr utan sĂ€kerhet 

Om du behöver lÄna 15000 kr Àr det ett lÄn som kommer utan sÀkerhet, vilket innebÀr att det inte finns ett krav frÄn banken eller lÄngivaren pÄ hur du mÄste anvÀnda pengarna som du lÄnar. För 150000 kr Àr ett lÄn utan sÀkerhet det vanligaste alternativet, dÄ ett lÄn med sÀkerhet vanligtvis Àr ett billÄn eller ett bolÄn för högre summor. Det finns dock valet mellan att lÄna 15000 kr med ett privatlÄn eller att lÄna det med ett SMS lÄn.

PrivatlĂ„n för att lĂ„na 15000 kr 

Du kan ansöka om ett privatlÄn antingen en bank eller lÄngivare, vilket Àr ett lÄn utan sÀkerhet. Ett privatlÄn kan du söka för mÄnga olika anledningar, men till skillnad frÄn ett snabblÄn kommer du för det mesta inte fÄ utbetalningen direkt till ditt konto. Ansökningen för ett privatlÄn för att lÄna 15000 kr tar ofta ocksÄ lÀngre tid för att veta om du har blivit accepterad eller inte.

Fördelen med ett privatlĂ„n Ă€r dock att rĂ€ntan för det mesta inte Ă€r lika hög som ett snabblĂ„n, och att du ofta kan vĂ€lja hur lĂ„ng tid du vill ha pĂ„ dig för att betala tillbaka pengarna. Med ett privatlĂ„n Ă€r rĂ€ntan baserad pĂ„ vad du har för omstĂ€ndigheter, din ekonomi och Ă€ven din kreditupplysning. 

LĂ„na 15000 kr med ett SMS lĂ„n 

Ett sms lĂ„n Ă€r ett snabbt lĂ„n vilket du ofta kan fĂ„ pĂ„ ditt konto samma dag som du ansöker om det. 

Men innan du ansöker om ett SMS lĂ„n finns det nĂ„gra saker du borde tĂ€nka pĂ„: 

  • RĂ€ntan Ă€r ofta högre 
  • Återbetalningstiden Ă€r kortare

Anledningen till detta Ă€r att ett SMS lĂ„n Ă€r enklare att bli accepterad för, bĂ„de för den med betalningsanmĂ€rkningar, lĂ„g inkomst eller kanske utan en fast anstĂ€llning. För ett SMS lĂ„n sker ocksĂ„ utbetalningen snabbare. Kreditkontrollen för att lĂ„na 15000 kr med ett SMS lĂ„n görs inte med UC, vilket betyder att det inte kommer att pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt 

Direkt utbetalning av lĂ„net 

För dig som vill ansöka om att lĂ„na 15000 kr med ett snabblĂ„n kan du för det mesta fĂ„ en direkt utbetalning pĂ„ ditt konto. Du slipper att vĂ€nta pĂ„ att din ansökan ska bli accepterad, utan med ett snabblĂ„n sker detta nĂ€stan direkt. För ett snabblĂ„n ansöker du tillsammans med ditt Bank ID, och du fĂ„r svar nĂ€stan direkt om du har fĂ„tt godkĂ€nt eller inte för lĂ„net. 

Om du Ă€r godkĂ€nd Ă€r allt som krĂ€vs att du accepterar de villkor som ditt lĂ„n kommer med, och sedan kommer du att fĂ„ pengarna betalt pĂ„ ditt konto. Utbetalningen sker tillsammans med tjĂ€nsten Trustly som fungerar tillsammans med din bank, vilket Ă€r anledningen till att utbetalningen sker sĂ„ snabbt. 

LĂ„na 15000 kr utan UC

Om du ansöker om ett snabblĂ„n för att lĂ„na 15000 kr sker detta vanligtvis utan att du behöver anvĂ€nda dig av UC, utan istĂ€llet anvĂ€nder sig lĂ„ngivaren av andra företag för kreditkontroll. Det gĂ„r inte att ansöka om att lĂ„na 15000 kr utan att göra en kreditkontroll, men det Ă€r inte lag pĂ„ att det mĂ„ste vara UC som gör kreditkontrollen. 

För SMS lĂ„n Ă€r det för det mesta inte med UC, vilket gör att din kreditvĂ€rdighet inte kommer att pĂ„verkas och dĂ€rmed pĂ„verka dina chanser att i framtiden ansöka om andra former av lĂ„n. UC sparar de ansökningar du gör, vilket betyder att om du har för mĂ„nga ansökningar under en kort tid kommer detta att ge varningsklockor hos lĂ„ngivaren. 

Det kan inte enbart pĂ„verka dina chanser att fĂ„ andra lĂ„n godkĂ€nda, men ocksĂ„ chansen att fĂ„ en bra rĂ€nta pĂ„ det lĂ„net som du ansöker om. 

LÄna 15000 kr till det bÀsta rÀntan

NĂ€r du vill lĂ„na 15000 kr spelar sjĂ€lvklart rĂ€ntan in och det Ă€r viktigt att du vĂ€ljer det lĂ„n som kan erbjuda dig den bĂ€sta rĂ€ntan. Det Ă€r dĂ€remot inte enbart rĂ€ntan du ska kolla pĂ„ innan du accepterar ett lĂ„n, utan vad hela lĂ„net kommer att kosta dig och vilka villkor lĂ„net kommer med. 

Trots att ett lĂ„n har en högre rĂ€nta kan det fortfarande vara billigare för dig Ă€n ett annat lĂ„n med en lĂ€gre rĂ€nta. Det kan till exempel finns andra avgifter som du mĂ„ste betala pĂ„ lĂ„net, och Ă€ven avbetalningstiden för lĂ„net gör en skillnad pĂ„ hur mycket du mĂ„ste betala tillbaka. 

Ju lĂ€ngre tid det tar för dig att betala tillbaka lĂ„net desto mer kommer du att betala av. SĂ„ ett snabblĂ„n med en kortare avbetalningstid kan vara billigare Ă€n ett privatlĂ„n trots att detta lĂ„net kommer med en lĂ€gre rĂ€nta. 

Vanliga frÄgor om att lÄna 15000 kronor

Kan man lÄna 15000 kr utan fast anstÀllning?

Ja, det Àr möjligt att lÄna 15000 kronor trots att du inte har en fast anstÀllning. Idag finns det mÄnga lÄngivare som beviljar dig som arbetar som timvikarie eller som Àr en student. Kolla alltid vad lÄngivaren har för krav för att du ska bli godkÀnd för lÄnet. 

GÄr det att lÄna 15000 kr med betalningsanmÀrkningar?

Ja, det gÄr att fÄ lÄn accepterat trots tidigare betalningsanmÀrkningar. För det mesta Àr det SMS lÄn som du kan bli beviljad för. Men det finns Àven privatlÄn som du kan ansöka om och fÄ beviljat. 

Hur hittar man den bÀsta rÀntan för att lÄna 15000 kr?

Vad rÀntan Àr beror pÄ mÄnga olika anledningar, som vad du har för ekonomi, anstÀllning och om du tidigare har betalningsanmÀrkningar. För att hitta den bÀsta rÀntan borde du jÀmföra mellan olika lÄngivare för att se vad de kan erbjuda dig. Gör detta tillsammans med en kreditförmedlare som kan hjÀlpa dig att jÀmföra olika lÄn, och för det mesta Àr detta gratis. 

shares