Låna 15000 kr – Jämför Lån

Att låna 15000 kr är idag inget som är komplicerat, utan det finns olika former av lån som du kan välja mellan. Du kan göra en ansökning om lånet enkelt via mobilen och tillsammans med ditt Bank ID och du kan också låna 15000 kr många gånger utan UC. Läs mer här i vår guide, och låt oss guida dig till det bästa lånet för att låna 15000 kr

Jämför Snabblån

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Låna 15000 kr utan säkerhet 

Om du behöver låna 15000 kr är det ett lån som kommer utan säkerhet, vilket innebär att det inte finns ett krav från banken eller långivaren på hur du måste använda pengarna som du lånar. För 150000 kr är ett lån utan säkerhet det vanligaste alternativet, då ett lån med säkerhet vanligtvis är ett billån eller ett bolån för högre summor. Det finns dock valet mellan att låna 15000 kr med ett privatlån eller att låna det med ett SMS lån.

Privatlån för att låna 15000 kr 

Du kan ansöka om ett privatlån antingen en bank eller långivare, vilket är ett lån utan säkerhet. Ett privatlån kan du söka för många olika anledningar, men till skillnad från ett snabblån kommer du för det mesta inte få utbetalningen direkt till ditt konto. Ansökningen för ett privatlån för att låna 15000 kr tar ofta också längre tid för att veta om du har blivit accepterad eller inte.

Fördelen med ett privatlån är dock att räntan för det mesta inte är lika hög som ett snabblån, och att du ofta kan välja hur lång tid du vill ha på dig för att betala tillbaka pengarna. Med ett privatlån är räntan baserad på vad du har för omständigheter, din ekonomi och även din kreditupplysning. 

Låna 15000 kr med ett SMS lån 

Ett sms lån är ett snabbt lån vilket du ofta kan få på ditt konto samma dag som du ansöker om det. 

Men innan du ansöker om ett SMS lån finns det några saker du borde tänka på: 

  • Räntan är ofta högre 
  • Återbetalningstiden är kortare

Anledningen till detta är att ett SMS lån är enklare att bli accepterad för, både för den med betalningsanmärkningar, låg inkomst eller kanske utan en fast anställning. För ett SMS lån sker också utbetalningen snabbare. Kreditkontrollen för att låna 15000 kr med ett SMS lån görs inte med UC, vilket betyder att det inte kommer att påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt 

Direkt utbetalning av lånet 

För dig som vill ansöka om att låna 15000 kr med ett snabblån kan du för det mesta få en direkt utbetalning på ditt konto. Du slipper att vänta på att din ansökan ska bli accepterad, utan med ett snabblån sker detta nästan direkt. För ett snabblån ansöker du tillsammans med ditt Bank ID, och du får svar nästan direkt om du har fått godkänt eller inte för lånet. 

Om du är godkänd är allt som krävs att du accepterar de villkor som ditt lån kommer med, och sedan kommer du att få pengarna betalt på ditt konto. Utbetalningen sker tillsammans med tjänsten Trustly som fungerar tillsammans med din bank, vilket är anledningen till att utbetalningen sker så snabbt. 

Låna 15000 kr utan UC

Om du ansöker om ett snabblån för att låna 15000 kr sker detta vanligtvis utan att du behöver använda dig av UC, utan istället använder sig långivaren av andra företag för kreditkontroll. Det går inte att ansöka om att låna 15000 kr utan att göra en kreditkontroll, men det är inte lag på att det måste vara UC som gör kreditkontrollen. 

För SMS lån är det för det mesta inte med UC, vilket gör att din kreditvärdighet inte kommer att påverkas och därmed påverka dina chanser att i framtiden ansöka om andra former av lån. UC sparar de ansökningar du gör, vilket betyder att om du har för många ansökningar under en kort tid kommer detta att ge varningsklockor hos långivaren. 

Det kan inte enbart påverka dina chanser att få andra lån godkända, men också chansen att få en bra ränta på det lånet som du ansöker om. 

Låna 15000 kr till det bästa räntan

När du vill låna 15000 kr spelar självklart räntan in och det är viktigt att du väljer det lån som kan erbjuda dig den bästa räntan. Det är däremot inte enbart räntan du ska kolla på innan du accepterar ett lån, utan vad hela lånet kommer att kosta dig och vilka villkor lånet kommer med. 

Trots att ett lån har en högre ränta kan det fortfarande vara billigare för dig än ett annat lån med en lägre ränta. Det kan till exempel finns andra avgifter som du måste betala på lånet, och även avbetalningstiden för lånet gör en skillnad på hur mycket du måste betala tillbaka. 

Ju längre tid det tar för dig att betala tillbaka lånet desto mer kommer du att betala av. Så ett snabblån med en kortare avbetalningstid kan vara billigare än ett privatlån trots att detta lånet kommer med en lägre ränta. 

Vanliga frågor om att låna 15000 kronor

Kan man låna 15000 kr utan fast anställning?

Ja, det är möjligt att låna 15000 kronor trots att du inte har en fast anställning. Idag finns det många långivare som beviljar dig som arbetar som timvikarie eller som är en student. Kolla alltid vad långivaren har för krav för att du ska bli godkänd för lånet. 

Går det att låna 15000 kr med betalningsanmärkningar?

Ja, det går att få lån accepterat trots tidigare betalningsanmärkningar. För det mesta är det SMS lån som du kan bli beviljad för. Men det finns även privatlån som du kan ansöka om och få beviljat. 

Hur hittar man den bästa räntan för att låna 15000 kr?

Vad räntan är beror på många olika anledningar, som vad du har för ekonomi, anställning och om du tidigare har betalningsanmärkningar. För att hitta den bästa räntan borde du jämföra mellan olika långivare för att se vad de kan erbjuda dig. Gör detta tillsammans med en kreditförmedlare som kan hjälpa dig att jämföra olika lån, och för det mesta är detta gratis.