LĂ„na 150000 kr – JĂ€mför lĂ„n

Det kan finnas många anledningar till att du vill låna 150000 kr, kanske vill du köpa en ny bil? Eller vill du renovera huset? Oavsett anledningen till att du vill låna 150000 kr finns det idag många olika alternativ av lån och långivare som du kan vända dig till. Det vanligaste lånet för att låna 150000 kr är ett privatlån utan säkerhet så du kan använda pengarna du lånar som du vill. Läs mer här om vad det finns för alternativ för dig som är i behov av att låna 150000 kr.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

LÄna 150000 kr utan sÀkerhet

Att lĂ„na utan sĂ€kerhet betyder att du kan anvĂ€nda pengarna pĂ„ det sĂ€tt du vill och behöver. Du kan Ă€ven dela upp lĂ„net och anvĂ€nda det pĂ„ olika saker. Banken eller lĂ„ngivaren stĂ€ller inget krav pĂ„ hur du vill anvĂ€nda dina pengar, utan istĂ€llet Ă€r det ditt val hur pengarna anvĂ€nds. 

Ett lÄn utan sÀkerhet kan anvÀndas för bland annat:

  • Renovering
  • Köpa bĂ„t
  • Köpa bil 
  • LĂ„na till kontantinsatsen 

Det finns idag bÄde billÄn och bÄtlÄn, men för att bli accepterade för dessa mÄste du sjÀlv ha en kontantinsats pÄ 20 % och du mÄste handla frÄn en auktoriserad handlare. Om du vill köpa en begagnad bil frÄn en privatperson kan du alltsÄ inte bli beviljat ett billÄn utan dÄ Àr det ett privatlÄn du mÄste ansöka om.

Om du vill köpa en bostad, men behöver en kontantinsats pĂ„ 150000 kr gĂ„r det att lĂ„na till denna med ett privatlĂ„n. Du mĂ„ste minst ha en kontantinsats pĂ„ 15 % av bostadens vĂ€rde eftersom ett bolĂ„n enbart ligger pĂ„ 85 % av kostnaden. Har du inte haft möjligheten att spara ihop till detta kan du ansöka om ett privatlĂ„n för att betala av kontantinsatsen pĂ„. 

Hitta den bÀsta villkoren med en lÄneförmedlare

En lĂ„neförmedlare Ă€r precis vad det lĂ„ter som, en förmedlare som förmedlar lĂ„n Ă„t dig. En lĂ„neförmedlare samarbetar ofta med olika lĂ„ngivare, vilket betyder att du för det mesta kan anvĂ€nda tjĂ€nsten helt gratis. 

Det finns mÄnga fördelar att anvÀnda dig av en lÄneförmedlare:

  • Det gör det enklare att jĂ€mföra mellan lĂ„n
  • För det mesta krĂ€vs det enbart en sökning hos UC
  • Du fĂ„r upp flera lĂ„n som du kan bli accepterad för
  • Det sparar dig tid dĂ„ det nĂ€stan Ă€r omöjligt sjĂ€lv att manuellt jĂ€mföra mellan olika lĂ„n

En nackdel med att anvĂ€nda en lĂ„neförmedlare Ă€r att du inte alltid fĂ„r upp det lĂ„n som kan erbjuda dig den bĂ€sta rĂ€ntan, eftersom en lĂ„neförmedlare enbart visar de lĂ„ngivare som de har ett samarbete med. 

LÄna 150000 kr med betalningsanmÀrkningar

Det finns allt fler idag som har nÄgon form av betalningsanmÀrkningar, kanske rÄkade du missa en faktura eller sÄ förlorade du ditt jobb under nÄgra mÄnader. Att ha betalningsanmÀrkningar kan klart göra det svÄrare att fÄ lÄna 150000 kr, och speciellt till en bra rÀnta.

DĂ€remot finns det idag lĂ„ngivare som Ă€r villiga att lĂ„na ut till dig som har haft betalningsanmĂ€rkningar. Vad lĂ„ngivaren kommer att kolla pĂ„ Ă€r vad din nuvarande situation Ă€r, och hur din ekonomi ser ut. Ofta finns kravet att du mĂ„ste ha en ordnad ekonomi, med en fast anstĂ€llning och att du inte har aktiva skulder just nu. 

LĂ„na 15000 kr med personlig borgen eller medlĂ„ntagare 

För att öka dina chanser att fĂ„ lĂ„na 150000 kr gĂ„r det Ă€ven att ansöka tillsammans med en medlĂ„ntagare, vilket gör att bĂ„de chansen att fĂ„ lĂ„net beviljat, men Ă€ven rĂ€ntan kommer att vara bĂ€ttre. NĂ€r du lĂ„nar med en personlig borgen eller medlĂ„ntagare finns det en mindre risk hos banken att lĂ„na till dig, vilket Ă€r varför dina villkor kan vara bĂ€ttre. 

En medlĂ„ntagare Ă€r en person som du ansöker om att lĂ„na 150000 kr tillsammans med. BĂ„da har samma betalningsskyldighet för lĂ„net redan frĂ„n början och banken gör en kreditkontroll pĂ„ bĂ„da. 

Att lĂ„na med en personlig borgen Ă€r lite annorlunda mot att lĂ„na med en medlĂ„ntagare. En personlig borgen Ă€r nĂ„gon som enbart tar över lĂ„net nĂ€r du sjĂ€lv för nĂ„gon anledning inte kan betala av det lĂ€ngre. 

Utöka ditt bolÄn för att lÄna 150000 kr

Om du har ett bolĂ„n och ditt bolĂ„n ligger pĂ„ mindre Ă€n 85 % gĂ„r det att utöka ditt bolĂ„n för att lĂ„na 150000 kr. Att utöka ditt bolĂ„n kommer med stora fördelar eftersom rĂ€ntan för ett bolĂ„n Ă€r mycket lĂ€gre Ă€n andra rĂ€ntor som finns pĂ„ marknaden idag. Anledningen till att ditt bolĂ„n har en bĂ€ttre rĂ€nta Ă€r för att din bostad Ă€r som sĂ€kerhet för lĂ„net. Det innebĂ€r att om du inte lĂ€ngre kan betala tillbaka lĂ„net sĂ„ kommer banken att kunna sĂ€lja huset för att fĂ„ tillbaka pengarna. 


En av de vanligaste anledningarna till att utöka ditt bolĂ„n Ă€r för att du vill utföra renoveringar i ditt hem, eller att du kanske behöver köpa en ny bil. För att utöka ditt bolĂ„n mĂ„ste du kontakta din lĂ„ngivare för att diskutera dina möjligheter att utöka ditt bolĂ„n för att lĂ„na 150000 kr. 

Vanliga frÄgor om att lÄna 150000 kronor

GÄr det att lÄna 150000 kr utan UC?

För att lÄna 150000 kr sker detta för det mesta med UC eftersom det handlar om ett stort belopp med pengar. För det mesta Àr lÄn utan UC mindre lÄn och en form av snabblÄn. Det finns dÄ inte en lika stor risk för lÄngivaren eftersom det handlar om ett mindre lÄn. 

Är det möjligt att lĂ„na 150000 med betalningsanmĂ€rkningar?

Ja, om du nu har en bÀttre ekonomi, en inkomst och inga aktiva skulder Àr det möjligt att lÄna 150000 kr. Det gÄr Àven att lÄna med en medsökande eller personlig borgen för att du ska ha en bÀttre chans att bli beviljad att lÄna 150000 kr. 

Kan jag lÄna 150000 kr utan en fast anstÀllning?

Idag finns det mÄnga jobb som inte Àr klassade som en fast anstÀllning, till exempel om du Àr en egenföretagare eller om du Àr en frilansare. Allt som krÀvs Àr att du har ett bevis pÄ inkomst och att du har en god ekonomi för att du ska kunna bli godkÀnd för lÄnet. 

shares