LĂ„na 200000 kr – JĂ€mför LĂ„ngivare

Det finns många anledningar till att du kan behöva låna 200000 kr, allt från att köpa ett hus, en stuga, en bil eller kanske en båt. Det finns några olika sätt som du kan låna 200000 på, antingen genom att ta ett privatlån, eller att du tar ett lån med säkerhet. Det kan vara ett billån eller ett bolån. Om du vill läsa mer om att låna 200000 kr kan du läsa mer i vår guide.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

LÄna 200000 kr utan sÀkerhet

Ett lÄn utan sÀkerhet betyder att du inte behöver anvÀnda pengarna för nÄgot speciellt, utan istÀllet kan du anvÀnda pengarna precis som du vill. Om du lÄnar 200 000 kronor finns det mÄnga sÀtt du kan göra detta pÄ och ett sÀtt Àr ett lÄn utan sÀkerhet, vilket Àr ett normalt privatlÄn.

Ett privatlĂ„n kan du lĂ„na hos antingen banken eller hos andra lĂ„ngivare, och fördelen med dessa lĂ„n Ă€r du kan lĂ„na en större summa pengar utan sĂ€kerhet. Ett privatlĂ„n Ă€r ocksĂ„ bra för dig som vill köpa en bil, men kanske inte har kontantinsatsen. För ett billĂ„n mĂ„ste du alltid till exempel ha en kontantinsats pĂ„ 20 %, dĂ„ ett lĂ„n med sĂ€kerhet alltid Ă€r 80 % av kostnaden. 

LĂ„na pengar utan UC

Om du vill lĂ„na 200000 kr kommer lĂ„ngivaren för det mesta att anvĂ€nda sig av UC för att göra kreditkontrollen, dĂ€remot finns det lĂ„ngivare som anvĂ€nder sig av andra bolag för att göra din kontroll. Alla lĂ„ngivare mĂ„ste göra en kreditkontroll innan de kan bevilja ett lĂ„n för dig enligt svensk lag. 

Att ha för mĂ„nga sökningar via UC kan leda till att du fĂ„r ett sĂ€mre kreditvĂ€rde, och alla sökningar som sker via UC sparas pĂ„ deras system. Det innebĂ€r att lĂ„ngivare kan se hur mĂ„nga lĂ„n du har ansökt om, och om du har sökt mĂ„nga lĂ„n under en kort tid vet inte lĂ„ngivaren vilka lĂ„n som du har fĂ„tt godkĂ€nda. Det kan inte enbart leda till att du fĂ„r framtida lĂ„n nekade, men Ă€ven att du fĂ„r en högre rĂ€nta pĂ„ lĂ„net. 

Det Ă€r dĂ€rför viktigt att inte ansöka om allt för mĂ„nga lĂ„n. MĂ„nga gĂ„nger kan du Ă€ven anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare vilket betyder att du slipper att ansöka om ett flertal lĂ„n. IstĂ€llet gör du en ansökan, och ofta har kreditförmedlaren ett avtal med UC vilket betyder att de enbart för en kreditsökning pĂ„ dig. 

LÄna 200000 kr med sÀkerhet

Har du planer pĂ„ att köpa en bil? Eller en bĂ„t? DĂ„ kan du ansöka om ett billĂ„n, eller ett bĂ„tlĂ„n som Ă€r ett lĂ„n med sĂ€kerhet och du kan lĂ„na 200000 kr med sĂ€kerhet hos flera olika lĂ„ngivare idag. Det finns idag mĂ„nga olika lĂ„n med sĂ€kerhet som du kan lĂ„na till. Ett lĂ„n med sĂ€kerhet kommer ofta med en bĂ€ttre rĂ€nta Ă€n till exempel ett privatlĂ„n, eftersom det finns en sĂ€kerhet för banken eller lĂ„ngivaren att du kommer att betala tillbaka lĂ„net. Om du inte lĂ€ngre kan betala tillbaka lĂ„net betyder det att banken kommer att ta bilen som sĂ€kerhet för lĂ„net. Bilen kommer att pantsĂ€ttas och pengarna kommer att anvĂ€ndas för att betala tillbaka lĂ„net. 

För ett lĂ„n med sĂ€kerhet gĂ„r det enbart att lĂ„na upp till 80 % av kostnaden för till exempel bilen, Ă€r det ett bolĂ„n Ă€r det 85 % av kostnaden som du kan lĂ„na till. Det betyder att du mĂ„ste ha en kontantinsats sjĂ€lv för att kunna betala av resterande av kostnaden. Du kan ocksĂ„ lĂ„na till kontantinsatsen genom att ta ett privatlĂ„n. 

JÀmför lÄnekostnader för olika lÄn

För dig som Ă€r i behov av att lĂ„na 200000 kr Ă€r det viktigt att du jĂ€mför mellan de olika lĂ„ngivare som finns idag. Det bĂ€sta sĂ€ttet att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n Ă€r att anvĂ€nda dig av en kreditförmedlare. DĂ€r gör du enbart en ansökan och kan sedan hitta lĂ„n som du kan bli accepterad för. 

NĂ€r du jĂ€mför mellan olika lĂ„n Ă€r det viktigt att du inte enbart jĂ€mför med var rĂ€ntan Ă€r, men Ă€ven vad för andra lĂ„nekostnader som finns. Kostar det nĂ„got för att ansöka om lĂ„net som en startuppgift? Hur lĂ€nge har du pĂ„ dig att betala? RĂ€kna samman allt detta för att hitta det lĂ„n som kommer att kosta dig minst. 

LĂ„na 200000 kr med en lĂ„g rĂ€nta 

NĂ€r du lĂ„nar 200000 kr Ă€r det vitalt att du hittar det lĂ„n som erbjuder dig den bĂ€sta rĂ€ntan för lĂ„net. RĂ€ntan Ă€r för det mesta baserad pĂ„ dina personliga omstĂ€ndigheter som hur mycket du tjĂ€nar, om du har en bra kreditvĂ€rdighet, men Ă€ven om du har haft betalningsanmĂ€rkningar sedan innan. 

En lĂ€gre rĂ€nta kan spara flera tusentals kronor för dig, och en kort avbetalningsperiod gör ocksĂ„ att du kommer att betala av mindre av lĂ„net med tiden. Det finns Ă€ven lĂ„n som erbjuder en viss tid rĂ€ntefri nĂ€r du först accepterar ett lĂ„n, vilket gör att du kan fĂ„ lĂ„net helt gratis om du betalar tillbaka lĂ„net i tid. 

Vanliga frÄgor om att lÄna 200.000 kr

GÄr det att lÄna 200000 kr med betalningsanmÀrkningar?

Ja, det finns lÄngivare som accepterar den som har tidigare haft betalningsanmÀrkningar. Ofta gÄr det inte att du har aktiva skulder just nu hos Kronofogden och har en fast anstÀllning. Det gÄr Àven att ansöka med en personlig borgen för dig som 

Vad finns det för krav för att bli accepterad lÄnet?

Det beror pÄ vad det Àr för lÄn du ansöker om och vilken lÄngivare som ligger bakom lÄnet. Du kan kontrollera detta pÄ deras hemsida för att se vilka krav det finns för att ansöka om att lÄna 200000 kr. 

GÄr det att lösa ut lÄnet i förvÀg?

Ja, alla lÄngivare borde ge dig möjligheten att lösa ut lÄnet i förvÀg, vilket betyder att du betalar tillbaka lÄnet i förvÀg. Ju fortare du betalar av lÄnet desto mindre betalar du pÄ rÀntan. 

Vad för lÄn kan man fÄ för att lÄna 200000?

Det finns olika sorters av lÄn som du kan bli beviljad för om du behöver lÄna 200000, det beror helt pÄ vad du behöver pengarna för och vad dina personliga omstÀndigheter Àr. 

shares