LĂ„na 30000 kr – JĂ€mför lĂ„n

Idag är det enkelt att ansöka om att låna 30000 kr, för det mesta kan du göra det online tillsammans med ditt Bank ID. Att låna 30000 kr kan du även för det mesta göra utan en kreditkontroll från UC, och du kan få en snabb utbetalning. Ett lån på 30000 kr är alltid ett lån utan säkerhet.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Olika sÀtt att lÄna 30000 kr pÄ

Idag Ă€r det enklare Ă€n nĂ„gonsin för dig som vill lĂ„na 30000 kr, och det finns mĂ„nga lĂ„ngivare som du kan vĂ€nda dig till. Du kan dessutom göra allt direkt frĂ„n din telefon eller mobil, vilket gör det enklare för dig att göra ansökan. Ofta verifierar du dina detaljer enkelt med ditt Bank ID vilket gör att din ansökan gĂ„r snabbare. 

Det finns tvÄ lÄn du kan ansöka om för att lÄna 30000 kr, antingen ett privatlÄn eller ett snabblÄn, vilket bÄda Àr ett lÄn som kommer utan sÀkerhet. Ett lÄn utan sÀkerhet betyder att det inte finns nÄgra krav pÄ hur du ska anvÀnda pengarna. Utan du kan ha det till att köpa ny bil, betala en mindre renovering eller kanske för att betala en resa.

Innan du ansöker om ett lĂ„n pĂ„ 30000 kr Ă€r det dĂ€remot viktigt att du jĂ€mför mellan olika lĂ„n, och att du vet att du har rĂ„d med Ă„terbetalningen. Ett snabblĂ„n kommer ofta med högre rĂ€nta, och du har för det mesta mindre tid pĂ„ dig att betala tillbaka lĂ„net. Ett privatlĂ„n har dĂ€remot inte lika snabb utbetalning, utan du mĂ„ste för det mesta vĂ€nta nĂ„gra extra dagar för att fĂ„ pengarna pĂ„ ditt konto. 

SnabblĂ„n för att lĂ„na 30000 kr 

Om du har ett behov av att fĂ„ pengarna snabbt Ă€r det ett snabblĂ„n som du kan ansöka om. Ett snabblĂ„n Ă€r ett lĂ„n dĂ€r kraven för att bli accepterad för lĂ„net Ă€r mindre Ă€n till exempel privatlĂ„n. Det betyder att du som har betalningsanmĂ€rkningar, inte har en fast anstĂ€llning eller om du har en lĂ„g inkomst fortfarande kan fĂ„ ett lĂ„n pĂ„ 30000 kr om du har behovet för det. En fördel med ett snabblĂ„n Ă€r att det för det mesta Ă€r ett lĂ„n som kommer utan UC, vilket innebĂ€r att du inte pĂ„verkar din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt. 

Ansök om privatlÄn för ett lÄn pÄ 30000

För att lĂ„na 30000 kr kan du ocksĂ„ ansöka om ett privatlĂ„n, vilket ocksĂ„ Ă€r ett lĂ„n som kommer utan sĂ€kerhet. RĂ€ntan för ett privatlĂ„n Ă€r baserad pĂ„ din ekonomi och din kreditvĂ€rdighet, och den har för det mesta en lĂ€gre rĂ€nta Ă€n ett snabblĂ„n. För det mesta kan du Ă€ven sjĂ€lv vĂ€lja den amortering du vill ha pĂ„ lĂ„net genom att vĂ€lja hur lĂ„ng tid du behöver pĂ„ dig för att betala tillbaka lĂ„net. Du kan nĂ€r som helst lösa ut lĂ„net dock, sĂ„ det gĂ„r att betala av lĂ„net i förtid och dĂ€rmed spara dig att betala rĂ€nta. 

Kreditförmedlare gör det enklare att lÄna 30000 kr

Idag finns det mÄnga lÄngivare pÄ marknaden, och alla kommer med olika krav, villkor och rÀntor för deras lÄn. Att försöka att gÄ igenom alla dessa lÄngivare kan vara vÀldigt svÄrt speciellt eftersom du faktiskt mÄste ansöka om lÄnet för att du ska fÄ veta rÀntan som du kan bli erbjuden. Ansöker du om flera lÄn och lÄngivaren anvÀnder sig av UC innebÀr detta att din kreditvÀrdighet kan bli pÄverkad pÄ ett negativt sÀtt.

En kreditförmedlare gör det istĂ€llet enklare för dig att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n, och du behöver enbart fylla i dina personliga uppgifter en gĂ„ng. De kommer dĂ„ att kolla igenom din kreditvĂ€rdighet, uppgifter och vilka lĂ„n som du kan bli godkĂ€nd för. Detta Ă€r för det mesta Ă€ven en kostnadsfri tjĂ€nst, och perfekt för dig att anvĂ€nda om du vill ha chansen att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. 

LĂ„na 30000 kr utan UC

Det Ă€r idag möjligt att lĂ„na 30000 kr utan att lĂ„ngivare gör en sökning hos UC, utan istĂ€llet anvĂ€nder sig av andra kreditkontroller. För det mesta handlar detta om ett snabblĂ„n dĂ€r lĂ„ngivaren oftast gör en kreditkontroll med Bisnode eller Creditsafe istĂ€llet. NĂ€r det sker en kreditkontroll med Bisnode eller Creditsafe pĂ„verkar detta inte din kreditvĂ€rdighet som det gör med UC. 

NĂ€r du gör en lĂ„neansökan som gör kreditkontrollen via UC sparar UC din ansökan. Det betyder att om du ansöker om flera lĂ„n för att lĂ„na 30000 kr kommer alla lĂ„ngivare att se de lĂ„n som du har ansökt om, men de vet inte om du har accepterat ett lĂ„n och tagit ut det. Det leder till en sĂ€mre kreditvĂ€rdighet och att det kan förhindra möjligheten att fĂ„ ett lĂ„n godkĂ€nt, men ocksĂ„ att lĂ„net kan fĂ„ en sĂ€mre rĂ€nta. 

Vanliga frĂ„gor om att lĂ„na 30000 kronor

GÄr det att lÄna 30000 kr med lÄg inkomst?

Ja, att du har en lÄg inkomst Àr inget som stoppar dig frÄn att hitta ett lÄn som du kan bli godkÀnd för. För 30000 kr Àr det för det mesta ett snabblÄn som lÄnar ut till dig med en lÄg inkomst. En lÄg inkomst kan betyda att du Àr pensionÀr, student eller att du har en timanstÀllning. 

GÄr det att lÄna 30000 kr utan rÀnta?

De flesta lÄn har en rÀnta och avgifter, men det finns snabblÄn som du kan fÄ utan rÀnta i 14 dagar. Du mÄste dock betala tillbaka lÄnet inom 14 dagar för att fÄ det rÀntefritt, och betalar du inte tillbaka kan rÀntan vara rÀtt hög som du mÄste betala. 

Kan jag lÄna 30000 kr med betalningsanmÀrkningar?

För privatlÄn kan det vara svÄrare att bli beviljad ett lÄn med betalningsanmÀrkningar, men om du nu kan uppvisa att du har en ordnad ekonomi finns det lÄngivare som accepterar dig som har betalningsanmÀrkningar. 

Hur lÄng tid tar det att fÄ ut pengarna?

Om du blir accepterad för ditt lĂ„n finns det mĂ„nga lĂ„ngivare som erbjuder en snabb utbetalning för pengarna, ofta samma dag som du ansökte om lĂ„net. För en snabb utbetalning handlar det för det mesta om snabblĂ„n. För ett privatlĂ„n Ă€r det vanligt att du fĂ„r ut pengarna till ditt konto inom 2–5 arbetsdagar. 

shares