LĂ„na 500 kr – JĂ€mför lĂ„ngivare

Det finns många anledningar till att du kan behöva låna 500 kr snabbt. Det kan handla om att något har gått i sönder på bilen, eller att du kanske är i desperat behov av pengar innan lönen kommer. Att låna 500 kr är idag också enklare än det tidigare har varit då du kan låna ett så kallat snabblån där du kan få utbetalning direkt. Läs mer i vår guide om hur du ska gå till väga om du vill låna 500 kr, och vilken långivare som är bäst.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

LĂ„na 500 kr med ett smslĂ„n 

Om du behöver lĂ„na 500 kr Ă€r det bĂ€sta alternativet ett smslĂ„n. Ett smslĂ„n Ă€r ocksĂ„ kĂ€nt som ett snabblĂ„n vilket betyder att du fĂ„r utbetalning snabbt av lĂ„net. NĂ€r lĂ„net först kom till Sverige sökte du lĂ„net genom att skicka ett sms, idag sker ansökan för det mesta via datorn eller mobilen tillsammans med ditt Bank ID. 

Ett sms lĂ„n kommer ofta med mindre krav för den som ansöker om lĂ„net, vilket betyder att det Ă€r enklare att fĂ„ accepterat. DĂ€remot Ă€r det viktigt att notera att rĂ€ntan för ett smslĂ„n ofta Ă€r högre Ă€n andra former av lĂ„n. Vill du dock enbart lĂ„na 500 kr Ă€r ett smslĂ„n det bĂ€sta alternativet, dĂ„ privatlĂ„n och lĂ„n med sĂ€kerhet ofta ligger pĂ„ högre summor. 

Innan du ansöker om ett lÄn Àr det viktigt att du vet att du har rÄd med att betala tillbaka lÄnet varje mÄnad, inklusive rÀntan och eventuella avgifter.

Krav för att fÄ lÄna 500 kr

Inte mĂ„nga lĂ„ngivare har samma krav för deras lĂ„n, utan det kan skilja sig rĂ€tt mycket frĂ„n olika lĂ„ngivare. För att lĂ„na 500 kr Ă€r det ofta mindre krav Ă€n om det handlar om större summor av pengar. 

NÄgra normala krav för att lÄna 500 kr Àr:

  • Att du Ă€r över 18 Ă„r gammal
  • Inte har aktiva skulder hos Kronofogden 
  • Har en inkomst 

För sms lĂ„n krĂ€vs det för det mesta inte att du har en fast inkomst och att det finns ett krav pĂ„ hur mycket du behöver tjĂ€na varje mĂ„nad. För det mesta Ă€r kravet enbart att du har nĂ„gon form av inkomst sĂ„ att du kan betala tillbaka lĂ„net. Det gör att du som Ă€r student, pensionĂ€r eller timanstĂ€lld fortfarande kan bli godkĂ€nd för ett smslĂ„n. 

LĂ„na 500 kr med direkt utbetalning 

Ofta Ă€r det ett akutlĂ„n som du Ă€r i behov av nĂ€r du behöver lĂ„na 500 kr, det betyder att du vill hitta ett lĂ„n som erbjuder dig en snabb utbetalning. För ett privatlĂ„n Ă€r det ofta en behandlingstid pĂ„ minst 24 timmar, och det kan ibland vara mer. Men för ett snabblĂ„n fĂ„r du för det mesta svar inom nĂ„gra minuter om du har blivit beviljad ditt lĂ„n eller inte. 

Du ansöker om ett snabblĂ„n tillsammans med ditt Bank ID, och sedan görs en snabb kreditkontroll av dig för att kontrollera att du inte har aktiva betalningsanmĂ€rkningar. 

Efter att du har skickat ivĂ€g din ansökan fĂ„r du för det mesta svar pĂ„ om du har blivit godkĂ€nd eller nekad inom nĂ„gra minuter. FĂ„r du ditt lĂ„n godkĂ€nt mĂ„ste du acceptera din offert pĂ„ lĂ„net och sedan kommer du att fĂ„ pengarna skickade till ditt konto via tjĂ€nsten Trustly. Det innebĂ€r att pengarna ibland kan nĂ„ ditt konto inom 15 minuter eftersom Trustly Ă€r kopplad tillsammans med din bank. 

Villkor och rÀnta för att lÄna 500 kr

Alla lĂ„n kommer med en rĂ€nta, men Ă€ven med villkor som du mĂ„ste lĂ€sa igenom noga. Om du Ă€r i ett desperat behov av 500 kr Ă€r det svĂ„rt att ha is i magen nĂ€r du söker efter olika lĂ„n. Men det sista du vill Ă€r att acceptera ett lĂ„n med en hög rĂ€nta sĂ„ du har svĂ„rt att hantera att betala tillbaka lĂ„net. 

NĂ€r du accepterar ett lĂ„n mĂ„ste du ocksĂ„ kolla pĂ„ om det finns en avgift för att du ska fĂ„ lĂ„net betalt till ditt konto. Kontrollera Ă€ven hur lĂ„ng tid du har pĂ„ dig att betala av lĂ„net, har du rĂ„d med mĂ„nadskostnaden och har du möjlighet att betala av lĂ„net inom avbetalningsperioden som lĂ„ngivaren har satt. 

Sms lÄn utan UC

Om du behöver lÄna 500 kr sker detta för det mesta utan UC eftersom sms lÄn ofta anvÀnder sig av andra bolag för att göra en kreditkontroll. Alla lÄngivare gör alltid en kreditkontroll eftersom de enligt svensk lag mÄste göra det, men med sms lÄn för mindre belopp Àr det för det mesta inte med UC. Att ha mÄnga sökningar hos UC Àr nÄgot som kan pÄverka din kreditvÀrdighet pÄ ett negativt sÀtt, och dÀrmed pÄverka dina chanser för att bli beviljad ett större lÄn i framtiden. Det Àr dÀrför alltid vÀrt att kontrollera att ditt sms lÄn Àr utan UC, sÄ att din kreditvÀrdighet inte blir pÄverkad för att du behöver lÄna 500 kr.

Vanliga frĂ„gor om att lĂ„na 500 kronor

GÄr det att lÄna 500 kr trots betalningsanmÀrkningar?

Ja, det Àr möjligt att lÄna 500 kr trots att du har haft betalningsanmÀrkningar. Det finns idag mÄnga lÄngivare som Àr villiga att lÄna ut mindre summor av pengar trots att du tidigare har haft betalningsanmÀrkningar. 

GÄr det att lÄna 500 kr utan att betala rÀnta?

För alla lÄn har du 14 dagar pÄ dig att betala tillbaka det om du har Ängrat dig. Det betyder att om du Ängrar dig och betalar tillbaka lÄnet inom 14 dagar behöver du inte betala en rÀnta. Det finns Àven lÄngivare som erbjuder en rÀntefri period pÄ 14 dagar, men du mÄste betala tillbaka lÄnet inom 14 dagar annars kan det tillkomma en hög rÀnta. 

Hur hittar man den bÀsta rÀntan för att lÄna 500 kr?

Att jÀmföra mellan olika lÄn Àr det bÀsta sÀttet att hitta den bÀsta rÀntan, ta hjÀlp av en kreditförmedlare som gör det enklare för dig att jÀmföra mellan olika lÄn. 

GÄr det att lÄna 500 kr utan en fast anstÀllning?

Ja, mÄnga lÄngivare accepterar Àven dig som inte har en fast anstÀllning utan det rÀcker ofta att du har nÄgon form av inkomst, som fÄr en inkomst som timanstÀlld, Àr pensionÀr eller Àr en student som fÄr CSN. 

shares