LĂ„na 5000 kr – JĂ€mför LĂ„ngivare

Det är idag enklare än någonsin att låna pengar, och om du har ett behov av att låna 5000 kr finns det olika sätt som du kan gå till väga. Du kan välja mellan att ansöka om ett sms lån eller ett privatlån. Det går även att låna 5000 kr utan att du har en fast anställning, och även om du har tidigare betalningsanmärkningar. Läs mer i vår guide om hur du kan gå tillväga för att låna 5000 kronor, och hur du hittar den bästa räntan.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

JÀmför lÄnekostnader för ditt lÄn

NĂ€r du behöver lĂ„na 5000 kr mĂ„ste du tĂ€nka pĂ„ att pengarna en dag ska betalas tillbaka en dag och att du mĂ„ste ha rĂ„d med detta. Det Ă€r enkelt att bara acceptera ett lĂ„n utan att tĂ€nka pĂ„ vad rĂ€ntan Ă€r, men det Ă€r viktigt att ta ett steg tillbaka för att jĂ€mföra mellan lĂ„n först. 

Du kan testa att jÀmföra olika lÄn sjÀlv genom att kolla igenom olika hemsidor frÄn olika lÄngivare, och Àven kolla om din bank erbjuder ett lÄn pÄ 5000 kronor. Det bÀsta sÀttet att jÀmföra mellan olika lÄn dÀremot Àr med en kreditförmedlare

Att anvĂ€nda sig av en kreditförmedlare Ă€r för det mesta gratis och du behöver ocksĂ„ enbart göra en ansökan istĂ€llet för flera. Detta kommer ocksĂ„ att göra att din UC inte blir pĂ„verkad pĂ„ ett negativt sĂ€tt. NĂ€r du har fĂ„tt upp de lĂ„n som du kan bli godkĂ€nd för kan du kolla igenom dina olika offerter, och sedan ansöka om det lĂ„n som passar dina behov bĂ€st. 

LĂ„na 5000 kr utan UC

Det gĂ„r att lĂ„na 5000 kr utan att göra en ansökan hos UC, vilket för det mesta gĂ€ller för ett smslĂ„n. NĂ€r du ansöker om ett sms lĂ„n anvĂ€nder lĂ„ngivaren för det mesta inte UC för att göra kreditkontrollen, utan det Ă€r istĂ€llet andra bolag som anvĂ€nds. privatlĂ„n frĂ„n större banker och lĂ„ngivare anvĂ€nder sig ofta av UC, och detta borde stĂ„ tydligt pĂ„ deras hemsida. 

Är du i ett akut behov av ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du inte ansöker om allt för mĂ„nga lĂ„n om de anvĂ€nder sig av UC, dĂ„ det kan leda till en negativ kreditvĂ€rdighet. Alla ansökningar som du gör som gĂ„r via UC blir sparade, och framtida lĂ„ngivare kan se vad för lĂ„n du har ansökt om.

Sker detta under en kort period kommer lĂ„ngivaren inte att veta vilket lĂ„n du har blivit godkĂ€nd för, och dĂ€rmed inte om du har ekonomin att fĂ„ ett till lĂ„n beviljat. Det kan leda till att du fĂ„r avslag frĂ„n lĂ„n, men ocksĂ„ att du blir erbjuden en högre rĂ€nta pĂ„ framtida lĂ„n. 

SMS lĂ„n för att lĂ„na 5000 kr 

Om du Ă€r i behov av ett snabblĂ„n för att lĂ„na 5000 kr Ă€r det ett sms lĂ„n du behöver ansöka om. Du kan ofta fĂ„ en utbetalning av ett sms lĂ„n samma dag som du gjorde ansökan pĂ„, och det gĂ„r Ă€ven att ansöka om lĂ„net dygnet runt med direkt utbetalning. Din lĂ„neansökan sker tillsammans med ditt Bank ID, vilket Ă€r en av anledningarna till att behandlingstiden för lĂ„net Ă€r sĂ„ snabbt. 

Du fĂ„r ofta ett svar inom nĂ„gra sekunder om du Ă€r godkĂ€nd för lĂ„net du ansökte om eller inte, vilket betyder att utbetalningarna kan ske rĂ€tt snabbt dĂ€refter. För att fĂ„ pengarna utbetalda krĂ€vs det dock att du accepterar din offert för lĂ„net, efter att du har gjort detta kommer du att fĂ„ pengarna skickat till ditt konto. 

Trots att det kan kĂ€nnas lockande att acceptera det första lĂ„net du blir beviljad för, borde du alltid jĂ€mföra mellan olika sms lĂ„n. 

LĂ„na 5000 kr med ett privatlĂ„n 

För dig som vill ha en lite lĂ€ngre avbetalningsperiod och en bĂ€ttre rĂ€nta finns det ocksĂ„ alternativet att ansöka om ett privatlĂ„n. Ett privatlĂ„n har för det mesta en lĂ€gre rĂ€nta Ă€n ett sms lĂ„n, men med ett privatlĂ„n fĂ„r du heller inte en utbetalning samma dag. 

För att fĂ„ ett privatlĂ„n accepterat kan det ibland ta upp till 48 timmar för att fĂ„ lĂ„net nekat eller beviljat. Det kan ocksĂ„ ta pengarna upp till 5 arbetsdagar för att nĂ„ ditt konto. Om du inte Ă€r i ett desperat behov av pengarna Ă€r dĂ€rför ett privatlĂ„n ett bĂ€ttre alternativ dĂ„ rĂ€ntan för det mesta Ă€r lĂ€gre. 

LÀgsta rÀntan för att lÄna 5000 kr

RĂ€ntan spelar klart en stor roll för dig som vill lĂ„na 5000 kr, dĂ„ en högre rĂ€nta innebĂ€r att du kommer att betala av mer av lĂ„net. Det Ă€r dock inte enbart siffran pĂ„ rĂ€ntan som du borde kolla pĂ„, utan vad den totala lĂ„nekostnaden Ă€r för att lĂ„na 5000 kr. Om det tillkommer andra avgifter kan det till exempel vara billigare att acceptera ett lĂ„n med en högre rĂ€nta, men som inte har nĂ„gra avgifter pĂ„ lĂ„net. 

Vanliga frĂ„gor om att lĂ„na 5000 kr

Vad för lÄn kan jag ansöka om för att lÄna 5000 kr?

För att lÄna 5000 kr Àr det för det mesta ett SMS lÄn eller ett privatlÄn som du kan ansöka om. Det Àr lÄn som kommer utan sÀkerhet och du kan anvÀnda pengarna precis som du vill.

Hur hittar jag det bÀsta lÄnet med den lÀgsta rÀntan?

Att jÀmföra mellan lÄn Àr det bÀsta sÀttet för att hitta ett lÄn som kommer med den lÀgsta rÀntan. Glöm inte bort att kontrollera vad för villkor lÄnet kommer med, om det finns nÄgra avgifter, och hur lÄng tid du har pÄ dig att betala tillbaka lÄnet. 

Hur lÄng tid Àr avbetalningen pÄ för lÄnet?

Avbetalningen beror pÄ vad för lÄn du accepterar och vad lÄnet kommer med för olika krav. Det Àr vanligt att ett sms lÄn har en snabbare Äterbetalning Àn ett privatlÄn. Ofta för ett privatlÄn kan du sjÀlv vÀlja hur lÄng tid du vill ha pÄ dig att betala tillbaka pengarna. För ett sms lÄn gÀller oftast en kortare period. TÀnk pÄ att du kommer att betala av mer pÄ rÀntan ju lÀngre du tar pÄ dig att betala av lÄnet. 

shares