Låna 50000 kr – Jämför Lån

Är du ute efter att låna 50000 kr är det ett privatlån eller en kontokredit som du kan ansöka om. Det finns långivare som inte använder sig av UC för att göra deras kreditkontroll, utan istället handlar det om andra kreditföretag för att göra kontrollen. Det går även att få en snabb utbetalning om du vill låna 50000 kr.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Låna 50000 kr till den bästa räntan 

Räntan är den avgift som långivaren tar ut för att du ska få låna pengarna, och räntan är för det mesta baserad på vad din kreditvärdighet och vad din ekonomi är. Om du har en dålig kreditvärdighet och en låg inkomst är chansen större att du kommer att få en högre ränta. 

För att hitta ett lån som erbjuder den bästa räntan kan du använda dig av en kreditförmedlare för att se vad för sorts lån du kan bli godkänd för. Utan en kreditförmedlare är det nästan omöjligt att själv kunna jämföra mellan olika lån, speciellt om du inte vill påverka din UC negativt. Du måste göra en ansökning av lånet för att se vad för villkor som du kan bli erbjuden. 

När du använder dig av en kreditförmedlare måste du först hitta en kreditförmedlare som jämför mellan de lån som du är ute efter. De flesta på marknaden är idag också kostnadsfri att använda för att hitta de bästa lånen för dig. 

Låna 50000 kr utan UC

För dig som vill låna 50000 kr finns det möjlighet att göra detta utan att det sker en kreditkontroll med UC. Det finns idag privatlån som du kan låna 50000 kr hos utan att kreditkontrollen sker tillsammans med UC. En kreditkontroll måste alltid ske enligt svensk lag, men UC har inte längre monopol vilket gör att det idag finns andra företag som kan göra en kreditkontroll. 

När du vill låna 50000 kr är det viktigt att du ansöker om ett flertal lån, speciellt inte om de gör ansökningar hos UC. Alla långivare kan se vad för sökningar som har skett via UC, vilket betyder att långivaren inte vet vilket lån du sedan tidigare har accepterat. Det ger också en dålig bild av dig som långivare att du ansöker om flera lån. Inte enbart kan detta leda till att du får en sämre ränta, men också att du inte blir beviljad lån som du ansöker om. 

Istället är det bättre att göra en sökning via en låneförmedlare där de ofta enbart gör en kontroll via UC. Det betyder att det inte påverkar din kreditvärdighet negativt och att du samtidigt kan se vad för villkor du kan få för att låna 50000 kr.  

Ansök om ett privatlån för att låna 50000 kr

Ett privatlån är det lån som är rekommenderat att ansöka för om du behöver låna 50000 kr. Det är ett lån som erbjuder en bättre ränta och även många gånger bättre villkor än ett snabblån. Det är heller inte svårt att ansöka om ett privatlån vilket du kan göra enkelt med din mobil eller dator. Ofta får du svar inom 24 timmar om du har fått ditt lån godkänt eller inte, och är du godkänd kan du ha pengarna inom 24 timmar på ditt konto. 

Räntan för ett privatlån beror på dig och dina omständigheter, så desto bättre ekonomi och kreditvärdighet du har desto bättre villkor kommer du att bli erbjuden på lånet. 

Krav för att bli beviljad ett lån

Det är svårt att säga alla krav som finns för att du ska bli accepterad för ett lån, men alla långivare har generella krav.

Du måste generellt:

  • Vara minst 18 år gammal
  • Ha en bra kreditvärdighet
  • Inte ha aktiva skulder hos Kronofogden
  • Ha en inkomst 

Jämför den totala lånekostnaden för att låna 50000 kr 

När du ansöker om ett lån är det inte enbart räntan du vill jämföra mellan och hålla koll på. Det är den totala lånekostnaden som lånet har, och om det finns några extra avgifter för att du ska få lånet accepterat. Lånekostnaden för ett lån blir också högre desto längre tid det tar för dig att betala av lånet. 

Låna 50000 kr med en personlig borgen

Har du tidigare haft betalningsanmärkningar eller om du har aktiva skulder är det svårare att hitta en långivare som är villig att låna ut till dig. En långivare kollar alltid på de risker som finns för att låna ut pengar, och gör sitt beslut utifrån detta. 

För att göra det enklare för dig att få ett lån godkänt kan du därför ansöka tillsammans med en personlig borgen. Någon som är personlig borgen för dig tar också ett ansvar för lånet, och om du inte länge skulle kunna betala kommer långivaren att använda sig till denna personen. 

Det är viktigt att komma ihåg att du enbart borde acceptera ett lån om du har ekonomin att betala tillbaka lånet.

Vanliga frågor om att låna 50000 kronor

Går det att låna 50000 kr trots betalningsanmärkningar?

Att låna 50000 kr går att göra trots att du har betalningsanmärkningar sedan innan. Kraven är då för det mesta att du inte kan ha aktiva skulder hos Kronofogden, att du nu har en bättre ekonomi och en fast inkomst. 

Går det att låna 50000 kr utan UC?

Ja, det går att låna 50000 kr utan att långivaren gör en kreditkontroll hos UC. Det är vanligast att det är snabblån där det inte sker en kontroll via UC, men det finns privatlån som använder sig av andra tjänster istället för UC. 

Finns det snabblån för att låna 50000 kr?

För de flesta snabblån ligger gränsen på runt 25 000 kr, och anledningen till detta är att det finns mindre krav för att du ska bli godkänd för lånet. Det är därför en större risk för långivaren om du inte kan betala tillbaka pengarna, så istället är ett snabblån ett mindre lån. 

Går det att bli beviljad ett lån om du inte har en fast anställning?

Allt fler har idag inte en fast anställning utan är projektanställda, företag eller frilansare och långivare är medvetna om detta. Därför går det att bli beviljad ett lån trots att du inte har en fast anställning.