Låna 600 000 kr – Jämför lån

För att låna 600 000 kr finns det idag många olika alternativ att välja mellan beroende på vad det är du vill låna pengar för. Du kan ta både lån med säkerhet, som ett billån eller ett bolån, eller ett lån utan säkerhet vilket är ett privatlån. Att låna 600 000 kr går även om du har haft betalningsanmärkningar sedan innan eller om du inte har en fast anställning.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Billån eller båtlån för att låna 600 000 kr

Om du vill köpa en ny bil kan du ta ett billån för att låna 600 000 kr. Ett billån går däremot enbart att bli beviljad för om du köper en bil från en auktoriserad bilhandlare, och du måste själv ha en kontantinsats som är på 20 % av kostnaden. Om du vill köpa en båt gäller detsamma som att köpa en bil. För ett lån med säkerhet krävs det alltid att du har en kontantinsats själv för att du ska kunna ta lånet. 

Låna 600 000 kr utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet innebär enkelt sätt att banken inte har någon säkerhet för lånet, och att du kan använda lånet precis hur du vill. Detta är idag känt som ett privatlån och om du är i behov av 600 000 kr utan att du vill köpa ett hus eller ta en annan form av lån med säkerhet. Att vilja låna 600 000 kr utan säkerhet kan vara för att du vill ta ett lån för att samla dina skulder eller att du kanske har startat ett företag och du behöver ett start kapital.

För ett privatlån ligger nästan alltid räntan högre än för lån med säkerhet, eftersom det inte finns någon säkerhet för banken att du kommer att betala tillbaka pengarna. Om du lånar 600 000 kr utan säkerhet kan det vara värt att låna tillsammans med en medlåntagare för att få en lägre ränta på lånet. 

Bolån för att låna 600 000 kr

Vill du köpa en bostad kan du ta ett bolån på 600 000 kr, men ett bolån är enbart för 85 % av kostnaden för bolånet vilket betyder att du måste ha en kontantinsats som ligger på 15 %. Det är alltid bättre att ha en större kontantinsats än en mindre eftersom det ger ett mindre amorteringskrav, och du kan också få bättre villkor på ditt bolån. Det finns idag många olika val av banker du kan ansöka om ett bolån på för 600 000 kr, och du borde alltid ansöka om ett lånelöfte först så du vet hur mycket banken är villiga att låna ut till dig. 

Ta hjälp av en låneförmedlare med att jämföra lån

Att låna 600 000 kr är ett stort beslut, och du måste ta dig tiden att jämföra mellan de olika lån och långivare som finns på marknaden. Den ränta lånet har som du vill ansöka för är den unik för din situation eftersom den är baserad på dig och din ekonomi. 

Varje gång du gör en ansökan om ett lån på 600 000 kr kommer det att göras en kreditkontroll hos UC eftersom det är ett större lån med en större risk. Du borde därför inte göra flera låneansökningar eftersom detta kan påverka din kreditvärdighet på ett väldigt negativt sätt, och du kan riskera att bli nekad lån enbart på grund av detta. 

Om du använder dig av en låneförmedlare kommer du inte riskera att få en negativ kreditvärdighet eftersom de ofta arbeta tillsammans med UC och enbart gör en kontroll på dig istället för flera. Du kommer att bli presenterad med ett visst antal lån och vad för ränta och villkor som du kan bli erbjuden.

Jämför lånekostnaden för lånet 

När du väljer mellan lån är det viktigt att tänka på att inte enbart kolla på hur mycket räntan är, men även vad det finns för andra avgifter som lånet kan tillkomma med. Det finns långivare som tar ut en avgift för att sätta upp lånet, och det finns även månadsavgifter som kan tillkomma för olika lån. 

Viktig är också hur mycket du totalt kommer att betala av på lånet. Ju längre löpningstid du har på ditt lån desto mer kommer du att betala tillbaka i slutet. Så en kortare återbetalningstid är alltid bättre än en längre. Även om du har ansökt om en lång återbetalningsperiod kan du spara pengar genom att betala tillbaka mer varje månad. Du kan också alltid lösa ut lånet i förtid om du skulle vilja göra detta. 

Låna 600 000 kr med betalningsanmärkningar

Även om du tidigare har haft betalningsanmärkningar finns det fortfarande många långivare som idag är villiga att låna ut till dig, men det kan bli till en högre ränta. Det finns också några krav du måste uppfylla för att bli beviljad ett lån, vilket kan skilja sig från olika långivare. 

Generella krav är dock:

  • Att du har en fast anställning 
  • Du måste tjäna över en viss summa pengar
  • Du kan inte nu ha aktiva skulder 

För att öka din chans att få låna 600 000 kr kan du också ansöka med en medlåntagare, eller ansöka med en personlig borgen. Det kan leda till att du både blir accepterat för lånet, men även att du blir erbjuden en bättre ränta och villkor.

Vanliga frågor om att låna 600000 kronor

Går det att låna 600 000 kr utan UC?

Nej, för att låna 600 000 kr kommer långivaren att använda sig av UC för att göra kreditkontrollen eftersom det handlar om en stor summa pengar, och det kommer med en högre risk. 

Går det att låna 600 000 kr trots att du har betalningsanmärkningar?

Ja, det finns långivare som är accepterar dig som har betalningsanmärkningar sedan innan. De baserar deras beslut på din nuvarande kreditvärdighet, din inkomst och om du just nu har aktiva betalningsanmärkningar. 

Hur lång tid tar utbetalningen för lånet?

Det beror på vilket sorts av lån det handlar om. Det finns långivare där du kan få pengarna utbetalda rätt snabbt. Är det ett lån med säkerhet som ett billån går pengarna direkt till bilhandlaren för bilen.