Låna pengar med Skulder – Lån för Skuldsatta

Att ha skulder är ingen situation någon vill vara i, speciellt inte om du är i ett behov av att låna pengar. Men det finns långivare som beviljar lån för den som behöver låna pengar med skulder, beroende på vilken långivare det är har de olika krav. Ofta krävs det nu en ordnad ekonomi och att du har en fast inkomst. Läs mer i vår guide om hur du kan låna pengar med skulder och vart du kan hitta dessa lån.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Privatlån för dig med skulder

Om du är i behov av ett privatlån finns det långivare som erbjuder detta trots att du har skulder. Ett privatlån är ett så kallat lån utan säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna som du har lånat precis hur du vill. Kravet finns ofta att du inte längre kan ha några aktiva skulder och att du måste tjäna över en viss summa varje år för att du ska bli beviljad det. Långivaren kan även ha kravet att du måste ansöka om lånet tillsammans med en personlig borgen eller en medlåntagare. 

Lån med säkerhet trots skulder

Ett lån med säkerhet är ett lån där du lånar pengarna för att köpa något speciellt, och det du köper kan banken ta och pantsätta om du inte kan betala tillbaka pengarna. Ett lån med säkerhet kan vara ett billån, ett bolån eller ett båtlån. Du kan du enbart låna till 80 % av kostnaden för till exempel ett billån eller båtlån, medan du kan låna till 85 % av kostnaden för ett bolån. Det finns långivare som beviljar ditt lån så du kan låna pengar trots att du har skulder. Ett lån med säkerhet har också för det mesta en bättre ränta än ett snabblån eller ett privatlån

Låna pengar med skulder med en personlig borgen

Om du är i behov av ett större lån som ett privatlån eller ett lån med säkerhet, krävs det ofta en personlig borgen för att du ska bli accepterad för detta. Att låna med skulder gör att långivaren har en mindre säkerhet att du kommer att betala tillbaka lånet. Om du lånar med en personlig borgen ger detta långivaren en extra säkerhet, eftersom personen med den personliga borgen tar över lånet i fall du inte kan betala tillbaka. 

Att låna pengar med en personlig borgen kan även hjälpa dig att få en bättre ränta på ditt lån. En personlig borgen har samma skyldighet att betala tillbaka lånet som du har, däremot måste personen inte betala lånet om du sköter betalningarna. En personlig borgen kontantas bara om du hamnar i en situation där du inte längre kan betala tillbaka på lånet. 

En personlig borgen kan hjälpa dig att få både lån med säkerhet (billån och bolån) och lån utan säkerhet godkända. 

Låna pengar med en medlåntagare 

Ett annat alternativ för dig som vill låna pengar med skulder är att låna tillsammans med en medlåntagare, och till skillnad från en personlig borgen har båda ansvaret för lånet redan från början. När du lånar med en medlåntagare kommer banken att göra en kreditkontroll för båda personerna. För banken är det dock en extra säkerhet att det finns två som står för lånet, vilket betyder att det gör det enklare att låna pengar med skulder.

Hitta den bästa räntan för lånet 

När du vill låna pengar med skulder är det viktigt att hitta det lån med den bästa räntan så att du betalar mindre av på lånet med tiden. Räntan är för det mesta baserad på dina personliga omständigheter och långivaren kollar på vad du har för kreditvärdighet, din inkomst, men även om du har aktiva eller tidigare skulder. 

För skulder är chansen att banken kommer att erbjuda dig en högre ränta än om du inte har haft skulder. Detta eftersom det finns en större risk för långivaren att låna ut pengarna till dig. Men ett sätt att hitta en bra ränta och den lägsta räntan är att jämföra mellan olika lån. 

Sms lån för att låna med skulder 

Om du behöver låna pengar med skulder är ett sms lån ett smart alternativ, då det är enklare för dig med skulder att bli accepterad för ett sms lån. Med ett sms lån behöver du för det mesta inte ansöka med en personlig borgen, utan du kan bli godkänd för lånet själv. 

långivare som erbjuder sms lån har ofta mindre krav för att du ska få ett lån godkänt, det finns inte normala krav som att du måste tjäna en viss summa med pengar eller att du har en fast inkomst. 

Ett sms lån kommer däremot för det mesta med en högre ränta, och din återbetalningsperiod för lånet är ofta kortare än andra former av lån. 

Samla dina lån

Har du många skulder och har problem med din ekonomi kan du ansöka om att samla alla dina lån. Detta lån är känt som ett nystartslån, vilket betyder att du kan samla alla dina skulder i ett lån och få ordning på din ekonomi. När du samlar alla dina skulder i ett nystartslån kan detta göra att du betalar av mindre ränta varje månad. Du slipper dessutom att betala av många olika lån varje månad. Att smala dina lån kan göra det enklare för dig i framtiden att låna pengar med skulder.

Vanliga frågor om lån för skuldsatta

Kan man bli accepterad för alla lån trots skulder?

Nej, det är inte alla långivare som godkänner den som har skulder sedan innan. Det är dock inte omöjligt att hitta ett lån med skulder.

Kan man låna pengar med aktiva skulder?

Ja, det är däremot lite svårare och för det mesta måste du ha en avbetalningsplan tillsammans med Kronofogden. 

Görs en sökning på UC för att låna pengar med skulder?

Inte alltid, utan det beror på vad för lån det handlar om och vilken långivare det är. Om du har skulder sedan tidigare finns chansen att du har en sämre kreditvärdighet hos UC, vilket kan göra det svårare för dig att få lån. Du vill då undvika att ha allt för många sökningar hos UC: