LĂ„na pengar med Skulder – LĂ„n för Skuldsatta

Att ha skulder är ingen situation någon vill vara i, speciellt inte om du är i ett behov av att låna pengar. Men det finns långivare som beviljar lån för den som behöver låna pengar med skulder, beroende på vilken långivare det är har de olika krav. Ofta krävs det nu en ordnad ekonomi och att du har en fast inkomst. Läs mer i vår guide om hur du kan låna pengar med skulder och vart du kan hitta dessa lån.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

PrivatlÄn för dig med skulder

Om du Ă€r i behov av ett privatlĂ„n finns det lĂ„ngivare som erbjuder detta trots att du har skulder. Ett privatlĂ„n Ă€r ett sĂ„ kallat lĂ„n utan sĂ€kerhet, vilket betyder att du kan anvĂ€nda pengarna som du har lĂ„nat precis hur du vill. Kravet finns ofta att du inte lĂ€ngre kan ha nĂ„gra aktiva skulder och att du mĂ„ste tjĂ€na över en viss summa varje Ă„r för att du ska bli beviljad det. LĂ„ngivaren kan Ă€ven ha kravet att du mĂ„ste ansöka om lĂ„net tillsammans med en personlig borgen eller en medlĂ„ntagare. 

LÄn med sÀkerhet trots skulder

Ett lÄn med sÀkerhet Àr ett lÄn dÀr du lÄnar pengarna för att köpa nÄgot speciellt, och det du köper kan banken ta och pantsÀtta om du inte kan betala tillbaka pengarna. Ett lÄn med sÀkerhet kan vara ett billÄn, ett bolÄn eller ett bÄtlÄn. Du kan du enbart lÄna till 80 % av kostnaden för till exempel ett billÄn eller bÄtlÄn, medan du kan lÄna till 85 % av kostnaden för ett bolÄn. Det finns lÄngivare som beviljar ditt lÄn sÄ du kan lÄna pengar trots att du har skulder. Ett lÄn med sÀkerhet har ocksÄ för det mesta en bÀttre rÀnta Àn ett snabblÄn eller ett privatlÄn

LĂ„na pengar med skulder med en personlig borgen

Om du Ă€r i behov av ett större lĂ„n som ett privatlĂ„n eller ett lĂ„n med sĂ€kerhet, krĂ€vs det ofta en personlig borgen för att du ska bli accepterad för detta. Att lĂ„na med skulder gör att lĂ„ngivaren har en mindre sĂ€kerhet att du kommer att betala tillbaka lĂ„net. Om du lĂ„nar med en personlig borgen ger detta lĂ„ngivaren en extra sĂ€kerhet, eftersom personen med den personliga borgen tar över lĂ„net i fall du inte kan betala tillbaka. 

Att lĂ„na pengar med en personlig borgen kan Ă€ven hjĂ€lpa dig att fĂ„ en bĂ€ttre rĂ€nta pĂ„ ditt lĂ„n. En personlig borgen har samma skyldighet att betala tillbaka lĂ„net som du har, dĂ€remot mĂ„ste personen inte betala lĂ„net om du sköter betalningarna. En personlig borgen kontantas bara om du hamnar i en situation dĂ€r du inte lĂ€ngre kan betala tillbaka pĂ„ lĂ„net. 

En personlig borgen kan hjĂ€lpa dig att fĂ„ bĂ„de lĂ„n med sĂ€kerhet (billĂ„n och bolĂ„n) och lĂ„n utan sĂ€kerhet godkĂ€nda. 

LĂ„na pengar med en medlĂ„ntagare 

Ett annat alternativ för dig som vill lÄna pengar med skulder Àr att lÄna tillsammans med en medlÄntagare, och till skillnad frÄn en personlig borgen har bÄda ansvaret för lÄnet redan frÄn början. NÀr du lÄnar med en medlÄntagare kommer banken att göra en kreditkontroll för bÄda personerna. För banken Àr det dock en extra sÀkerhet att det finns tvÄ som stÄr för lÄnet, vilket betyder att det gör det enklare att lÄna pengar med skulder.

Hitta den bĂ€sta rĂ€ntan för lĂ„net 

NĂ€r du vill lĂ„na pengar med skulder Ă€r det viktigt att hitta det lĂ„n med den bĂ€sta rĂ€ntan sĂ„ att du betalar mindre av pĂ„ lĂ„net med tiden. RĂ€ntan Ă€r för det mesta baserad pĂ„ dina personliga omstĂ€ndigheter och lĂ„ngivaren kollar pĂ„ vad du har för kreditvĂ€rdighet, din inkomst, men Ă€ven om du har aktiva eller tidigare skulder. 

För skulder Ă€r chansen att banken kommer att erbjuda dig en högre rĂ€nta Ă€n om du inte har haft skulder. Detta eftersom det finns en större risk för lĂ„ngivaren att lĂ„na ut pengarna till dig. Men ett sĂ€tt att hitta en bra rĂ€nta och den lĂ€gsta rĂ€ntan Ă€r att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. 

Sms lĂ„n för att lĂ„na med skulder 

Om du behöver lĂ„na pengar med skulder Ă€r ett sms lĂ„n ett smart alternativ, dĂ„ det Ă€r enklare för dig med skulder att bli accepterad för ett sms lĂ„n. Med ett sms lĂ„n behöver du för det mesta inte ansöka med en personlig borgen, utan du kan bli godkĂ€nd för lĂ„net sjĂ€lv. 

lĂ„ngivare som erbjuder sms lĂ„n har ofta mindre krav för att du ska fĂ„ ett lĂ„n godkĂ€nt, det finns inte normala krav som att du mĂ„ste tjĂ€na en viss summa med pengar eller att du har en fast inkomst. 

Ett sms lĂ„n kommer dĂ€remot för det mesta med en högre rĂ€nta, och din Ă„terbetalningsperiod för lĂ„net Ă€r ofta kortare Ă€n andra former av lĂ„n. 

Samla dina lÄn

Har du mÄnga skulder och har problem med din ekonomi kan du ansöka om att samla alla dina lÄn. Detta lÄn Àr kÀnt som ett nystartslÄn, vilket betyder att du kan samla alla dina skulder i ett lÄn och fÄ ordning pÄ din ekonomi. NÀr du samlar alla dina skulder i ett nystartslÄn kan detta göra att du betalar av mindre rÀnta varje mÄnad. Du slipper dessutom att betala av mÄnga olika lÄn varje mÄnad. Att smala dina lÄn kan göra det enklare för dig i framtiden att lÄna pengar med skulder.

Vanliga frÄgor om lÄn för skuldsatta

Kan man bli accepterad för alla lÄn trots skulder?

Nej, det Àr inte alla lÄngivare som godkÀnner den som har skulder sedan innan. Det Àr dock inte omöjligt att hitta ett lÄn med skulder.

Kan man lÄna pengar med aktiva skulder?

Ja, det Àr dÀremot lite svÄrare och för det mesta mÄste du ha en avbetalningsplan tillsammans med Kronofogden. 

Görs en sökning pÄ UC för att lÄna pengar med skulder?

Inte alltid, utan det beror pÄ vad för lÄn det handlar om och vilken lÄngivare det Àr. Om du har skulder sedan tidigare finns chansen att du har en sÀmre kreditvÀrdighet hos UC, vilket kan göra det svÄrare för dig att fÄ lÄn. Du vill dÄ undvika att ha allt för mÄnga sökningar hos UC: 

shares