Låna Pengar som Arbetslös

Att låna pengar som arbetslös kan känna hopplöst då de flesta långivare idag kräver att du har en fast inkomst. Däremot finns det fortfarande lån som du kan ansöka om trots att du är arbetslös. Det vanligaste lånet att få beviljat för att låna pengar som arbetslös är ett snabblån, men det finns även privatlån som accepterar dig som är arbetslös men har A-kassa. Läs mer i vår guide om vad det finns för alternativ om du vill låna pengar som arbetslös.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Lån att ansöka om som arbetslös

Om du är arbetslös kan det vara svårt att få ekonomin att gå runt, och ha råd med alla räkningar. Det kan därför vara en korttidslösning att ta ett lån för att hjälpa dig på vägen. Om du är arbetslös men har annan form av inkomst som CSN eller om du är en pensionär finns det långivare som fortfarande är villig att låna ut pengar till dig. 

Det vanligaste lånet för dig som är arbetslös idag är ett snabblån. Ett snabblån är en form av lån som är utan säkerhet så du kan använda pengarna på det sätt som du vill. Lånet har också mindre krav än andra former av lån som privatlån och lån med säkerhet. Det gör det enklare för dig att låna pengar som arbetslös. 

Låna pengar som arbetslös med ett snabblån

Det vanligaste lånet att bli accepterad för om du är arbetslös är ett snabblån, vilket också idag är känt som ett sms lån. Det är ett lån där det finns mindre krav på den som vill ansöka om lånet och där du kan få pengarna utbetalda nästan direkt. Ofta kommer ett snabblån också med en snabbare återbetalning än ett normalt lån. Det är inte ovanligt att för mindre summor är det 30 dagar som gäller för återbetalningen för lånet. Så det är viktigt att du vet att du har råd att betala tillbaka lånet inom denna tidsperiod. 

Direkt utbetalning av snabblån

Om du behöver låna pengar som arbetslös och behöver en direkt utbetalning kan du ansöka om snabblån där du kan få ett snabbt svar om du är beviljad eller inte för lånet. Blir du beviljad kan du nästan direkt få en utbetalning till ditt konto. Att ansöka om ett snabblån kommer heller inte med samma risk eftersom dessa former av lån för det mesta inte använder sig av UC för att göra kreditkontroll. 

Låna pengar som arbetslös med privatlån

Att låna pengar som arbetslös går även att göra med ett privatlån, men det är svårare att få beviljat än ett snabblån är. Om du vill låna pengar som arbetslös med ett privatlån kan detta vara möjligt om du får någon form av inkomst som A-kassa. Om du inte har A-kassa kommer det vara svårt för dig att få ett privatlån beviljat. 

Om du lånar tillsammans med en personlig borgen finns det fortfarande en chans att du kan låna pengar som arbetslös med ett privatlån. En personlig borgen har samma ansvar som du att lånet ska betalas tillbaka. För banken är det en extra säkerhet om du vill låna pengar som arbetslös om du har en personlig borgen. 

Ett annat sätt att få ett privatlån godkänt för dig som vill låna pengar som arbetslös är att ha en medlåntagare. Skillnaden mellan att ha någon som en personlig borgen och låna tillsammans med en medsökande är att din personliga borgen enbart har ansvaret för lånet när du inte längre kan betala tillbaka. En personlig borgen kan även kräva pengarna tillbaka av dig för att få de tillbaka om de får ta över lånet. 

En medsökande är någon som du ansöker om lånet tillsammans med. Då kommer banken eller långivaren att göra en kreditkontroll på er båda, och basera sitt beslut på bådas ekonomi och omständigheter. Båda har dessutom från början samma återbetalningsskyldighet på lånet 

Räntan för dig som vill låna pengar som arbetslös

Något att tänka på är att räntan för det mesta kommer att vara högre om du vill låna pengar som arbetslös. Det finns helt enkelt för stora risker med att låna ut pengarna till dig. Däremot kan du själv ansöka tillsammans med en medlåntagare eller med en personlig borgen för att du ska bli erbjuden en bättre ränta. 

För att hitta bra räntor enkelt kan du använda dig av en låneförmedlare där du kan få hjälp att jämföra mellan olika lån och långivare som kan bevilja ett lån för dig. Du gör enkelt en ansökan med din låneförmedlare och sedan kommer du att få upp de lån som du kan bli beviljad för. 

Låna pengar som arbetslös utan UC

Något som är viktigt är att inte ansöka om ett flertal lån under en kort tid om du vill låna pengar som arbetslös, speciellt inte om långivaren väljer att göra en kreditkontroll tillsammans med UC. Sker flera sökningar på lån på UC under en kort tid kommer detta att leda till att du får en dålig kreditvärdighet. 

Om du har en dålig kreditvärdighet kan detta göra det svårare för dig att bli accepterad för lån med säkerhet som bolån och billån i framtiden. Det kan även leda till att du får en sämre ränta på framtida lån. 

Vanliga frågor om att låna pengar som arbetslös

Hur hittar jag den bästa räntan för att låna pengar som arbetslös?

En kreditförmedlare kan göra det enklare för dig att jämföra mellan olika långivare för att se vilket lån som inte enbart erbjuder den bästa räntan, men också de bästa villkoren för lånet. Det är viktigt att du har råd att betala av lånet varje månad eftersom det kan leda till framtida ekonomiska problem. 

Vad för lån kan jag ansöka om för att låna pengar som arbetslös?

Det är lån utan säkerhet som du kan ansöka om för att låna pengar som arbetslös. Lån med säkerhet kommer med ett krav på anställning. 

Kan jag ansöka om lån utan UC som arbetslös?

Ja, de flesta snabblån använder sig inte av UC när de gör din kreditkontroll utan andra bolag.