LĂ„na Pengar till Aktier – Ta ett aktielĂ„n

Om du har ett intresse av att köpa aktier, men inte har kapitalet har du alternativet om att låna pengar till att köpa aktier. Det innebär att du tar ut ett lån så att du kan få pengar till att investera i aktier, och förhoppningsvis göra att din ekonomi växer. Att investera i aktier är något som många har blivit allt mer intresserade av, men det tillkommer också med några risker som du måste vara medveten om.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Hur lÄnar jag pengar till aktier?

Idag finns det mĂ„nga sorter av lĂ„n du kan ansöka om för att köpa pengar till aktier. Det Ă€r ett privatlĂ„n som du mĂ„ste ansöka om för att lĂ„na pengar till aktier, vilket Ă€r ett lĂ„n utan nĂ„gon sĂ€kerhet. Det Ă€r dĂ€rför fritt fram för dig att anvĂ€nda pengarna för att köpa aktier eftersom lĂ„ngivaren inte sĂ€tter ett krav pĂ„ hur du anvĂ€nder pengarna. 

Innan du ansöker om ett lĂ„n för lĂ„na pengar till aktier mĂ„ste du ocksĂ„ bestĂ€mma dig för hur mycket du vill ansöka om, och hur mycket du vill investera i att köpa aktier. 

Fördelar och nackdelar med att lÄna pengar till aktier

Att ta ut ett lÄn för att lÄna pengar till aktier kan alltid komma med risker eftersom det alltid tillkommer en risk med att lÄna till aktier. Du borde vÀnta med att ansöka om ett privatlÄn om att lÄna pengar till aktier tills du har en god förstÄelse om hur aktier fungerar, och att du Àr medveten om de risker som finns.

Trots att det finns risker med att lĂ„na pengar till aktier, finns det sjĂ€lvklart ocksĂ„ fördelar. Aktier kan ha en hög avkastning, vilket gör att du faktiskt kan tjĂ€na mer pengar genom att lĂ„na pengar till aktier. 

MĂ„nga tar ut privatlĂ„n för att konsumera dĂ€r pengarna inte vĂ€xer, utan allt du gör Ă€r att betala tillbaka pĂ„ rĂ€ntan. Ett lĂ„n till aktier ses dĂ€remot som en investering för framtiden, och att det gĂ„r att fĂ„ extra pengar utöver lĂ„net. 

Du borde dock aldrig acceptera ett lĂ„n om du inte har ekonomin för att betala tillbaka lĂ„net, inklusive rĂ€ntan. Du borde Ă€ven strĂ€va efter att betala tillbaka rĂ€ntan sĂ„ fort som möjligt eftersom ju snabbare du betalar av lĂ„net desto mindre kommer du att betala i rĂ€nta över tiden. 

Ha alltid en plan nĂ€r du vill lĂ„na pengar till aktier 

Du mĂ„ste förstĂ„ hur det fungerar med aktier innan du ansöker om ett privatlĂ„n för att lĂ„na pengar till aktier och vad för aktier som du vill investera i. Du mĂ„ste amortera ett lĂ„n varje mĂ„nad, och har du inte rĂ„d med betalningarna sjĂ€lv kan det leda till ekonomiska problem i framtiden. 

LĂ„na inte pengar du inte har rĂ„d att förlora 

Att ansöka om ett privatlĂ„n för att lĂ„na pengar till aktier Ă€r det viktigt att du tĂ€nker pĂ„ att det finns chansen att du kan förlora pengarna. DĂ€rför Ă€r det viktigt att du inte tar ut ett lĂ„n som du sjĂ€lv inte har rĂ„d att betala tillbaka. 

Du mĂ„ste ha rĂ„d med Ă„terbetalningarna av lĂ„net Ă€ven om du inte gör en vinst pĂ„ din aktieutdelning. NĂ€r du ansöker om ett lĂ„n Ă€r det dĂ€rför viktigt att du ansöker om en Ă„terbetalningsperiod som du har rĂ„d med utan inkomst frĂ„n dina aktier. 

MĂ„nga lĂ„ngivare lĂ„ter dig sjĂ€lv vĂ€lja hur lĂ„ng tid du vill ha pĂ„ dig att betala tillbaka lĂ„net pĂ„. Ibland kan du ha upp till 15 Ă„r pĂ„ dig för att betala tillbaka lĂ„net, dĂ€remot kommer du betala mer för rĂ€ntan Ă€n om du hade betalat tillbaka lĂ„net snabbare. 

BÀsta rÀntan för att lÄna pengar till aktier

NĂ€r du vill lĂ„na pengar till aktier mĂ„ste du ta dig tiden att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n med varandra för att hitta den rĂ€nta. Att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n kan vara nĂ„got som Ă€r vĂ€ldigt svĂ„rt sjĂ€lv, och för det mesta Ă€r det heller inte möjligt eftersom du mĂ„ste ansöka om lĂ„net för att veta rĂ€ntan och villkoren med dina personliga omstĂ€ndigheter. 

Du kan ta hjĂ€lp av en lĂ„neförmedlare för att göra det enklare för dig att jĂ€mföra mellan de olika lĂ„n som finns. NĂ€r du anvĂ€nder dig av en lĂ„neförmedlare gör du en ansökan dĂ€r du skriver in dina personliga uppgifter, och lĂ„neförmedlaren gör sedan en kreditkontroll. Om det Ă€r ett privatlĂ„n Ă€r detta för det mesta en kreditkontroll via UC. 

Efter det kommer du att fĂ„ upp de lĂ„n som du kan bli beviljad för och ansöka om. Fördelen Ă€r att du enbart har fĂ„tt en ansökan hos UC vilket inte kommer att pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt som om du hade gjort flera ansökningar sjĂ€lv. 

Vanliga frÄgor om att lÄna pengar till aktier

Finns det nÄgon risk med att lÄna pengar till aktier?

LÄna pengar med aktier kommer alltid med en risk, eftersom det finns chansen att de kan förlora sitt vÀrde. Det Àr dÀrför viktigt att du har kunskap om aktier för att förstÄ hur du bÀst investerar dina pengar, och hur du pÄ det bÀsta sÀttet lÄna pengar till aktier. 

GÄr det att lÄna pengar till aktier med betalningsanmÀrkningar?

Det finns lÄngivare som idag beviljar personer Àven trots de tidigare har haft betalningsanmÀrkningar, men det tillkommer ofta krav för att du nu ska ha en ordnad ekonomi. TÀnk pÄ att rÀntan kan bli högre för den som tidigare har haft betalningsanmÀrkningar. 

Vad kommer rÀntan vara för att lÄna pengar till aktier?

Det Àr omöjligt att sÀga vad rÀntan kommer att ligga pÄ eftersom du mÄste ansöka om lÄnet för att du ska veta vad för rÀnta som du kan bli erbjuden. 

GÄr det att lÄna pengar till aktier utan UC?

För det mesta anvÀnder sig privatlÄn av UC nÀr de gör din kreditkontroll. Men det finns sjÀlvklart undantag dÀr de anvÀnder sig av andra bolag för att göra en kreditkontroll. För att ansöka om mÄnga lÄn Àr ditt bÀsta alternativ en kreditförmedlare som jÀmför olika lÄn Ät dig. Allt som krÀvs Àr att du fyller i dina personliga detaljer en gÄng, och för det mesta görs enbart en ansökan till UC.

shares