Låna Pengar till Aktier – Ta ett aktielån

Om du har ett intresse av att köpa aktier, men inte har kapitalet har du alternativet om att låna pengar till att köpa aktier. Det innebär att du tar ut ett lån så att du kan få pengar till att investera i aktier, och förhoppningsvis göra att din ekonomi växer. Att investera i aktier är något som många har blivit allt mer intresserade av, men det tillkommer också med några risker som du måste vara medveten om.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Hur lånar jag pengar till aktier?

Idag finns det många sorter av lån du kan ansöka om för att köpa pengar till aktier. Det är ett privatlån som du måste ansöka om för att låna pengar till aktier, vilket är ett lån utan någon säkerhet. Det är därför fritt fram för dig att använda pengarna för att köpa aktier eftersom långivaren inte sätter ett krav på hur du använder pengarna. 

Innan du ansöker om ett lån för låna pengar till aktier måste du också bestämma dig för hur mycket du vill ansöka om, och hur mycket du vill investera i att köpa aktier. 

Fördelar och nackdelar med att låna pengar till aktier

Att ta ut ett lån för att låna pengar till aktier kan alltid komma med risker eftersom det alltid tillkommer en risk med att låna till aktier. Du borde vänta med att ansöka om ett privatlån om att låna pengar till aktier tills du har en god förståelse om hur aktier fungerar, och att du är medveten om de risker som finns.

Trots att det finns risker med att låna pengar till aktier, finns det självklart också fördelar. Aktier kan ha en hög avkastning, vilket gör att du faktiskt kan tjäna mer pengar genom att låna pengar till aktier. 

Många tar ut privatlån för att konsumera där pengarna inte växer, utan allt du gör är att betala tillbaka på räntan. Ett lån till aktier ses däremot som en investering för framtiden, och att det går att få extra pengar utöver lånet. 

Du borde dock aldrig acceptera ett lån om du inte har ekonomin för att betala tillbaka lånet, inklusive räntan. Du borde även sträva efter att betala tillbaka räntan så fort som möjligt eftersom ju snabbare du betalar av lånet desto mindre kommer du att betala i ränta över tiden. 

Ha alltid en plan när du vill låna pengar till aktier 

Du måste förstå hur det fungerar med aktier innan du ansöker om ett privatlån för att låna pengar till aktier och vad för aktier som du vill investera i. Du måste amortera ett lån varje månad, och har du inte råd med betalningarna själv kan det leda till ekonomiska problem i framtiden. 

Låna inte pengar du inte har råd att förlora 

Att ansöka om ett privatlån för att låna pengar till aktier är det viktigt att du tänker på att det finns chansen att du kan förlora pengarna. Därför är det viktigt att du inte tar ut ett lån som du själv inte har råd att betala tillbaka. 

Du måste ha råd med återbetalningarna av lånet även om du inte gör en vinst på din aktieutdelning. När du ansöker om ett lån är det därför viktigt att du ansöker om en återbetalningsperiod som du har råd med utan inkomst från dina aktier. 

Många långivare låter dig själv välja hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet på. Ibland kan du ha upp till 15 år på dig för att betala tillbaka lånet, däremot kommer du betala mer för räntan än om du hade betalat tillbaka lånet snabbare. 

Bästa räntan för att låna pengar till aktier

När du vill låna pengar till aktier måste du ta dig tiden att jämföra mellan olika lån med varandra för att hitta den ränta. Att jämföra mellan olika lån kan vara något som är väldigt svårt själv, och för det mesta är det heller inte möjligt eftersom du måste ansöka om lånet för att veta räntan och villkoren med dina personliga omständigheter. 

Du kan ta hjälp av en låneförmedlare för att göra det enklare för dig att jämföra mellan de olika lån som finns. När du använder dig av en låneförmedlare gör du en ansökan där du skriver in dina personliga uppgifter, och låneförmedlaren gör sedan en kreditkontroll. Om det är ett privatlån är detta för det mesta en kreditkontroll via UC. 

Efter det kommer du att få upp de lån som du kan bli beviljad för och ansöka om. Fördelen är att du enbart har fått en ansökan hos UC vilket inte kommer att påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt som om du hade gjort flera ansökningar själv. 

Vanliga frågor om att låna pengar till aktier

Finns det någon risk med att låna pengar till aktier?

Låna pengar med aktier kommer alltid med en risk, eftersom det finns chansen att de kan förlora sitt värde. Det är därför viktigt att du har kunskap om aktier för att förstå hur du bäst investerar dina pengar, och hur du på det bästa sättet låna pengar till aktier. 

Går det att låna pengar till aktier med betalningsanmärkningar?

Det finns långivare som idag beviljar personer även trots de tidigare har haft betalningsanmärkningar, men det tillkommer ofta krav för att du nu ska ha en ordnad ekonomi. Tänk på att räntan kan bli högre för den som tidigare har haft betalningsanmärkningar. 

Vad kommer räntan vara för att låna pengar till aktier?

Det är omöjligt att säga vad räntan kommer att ligga på eftersom du måste ansöka om lånet för att du ska veta vad för ränta som du kan bli erbjuden. 

Går det att låna pengar till aktier utan UC?

För det mesta använder sig privatlån av UC när de gör din kreditkontroll. Men det finns självklart undantag där de använder sig av andra bolag för att göra en kreditkontroll. För att ansöka om många lån är ditt bästa alternativ en kreditförmedlare som jämför olika lån åt dig. Allt som krävs är att du fyller i dina personliga detaljer en gång, och för det mesta görs enbart en ansökan till UC.