LĂ„na pengar utan inkomst

Om du inte har en inkomst kan det vara svårt att få ett lån beviljat eftersom du inte har en förmåga att betala tillbaka pengarna. Däremot finns det långivare som är villiga att låna ut till den som har en oregelbunden inkomst, eller ansöker med en personlig borgen eller medsökande. I vår guide kommer vi förklara närmare vad det innebär att låna pengar utan inkomst och hur du kan gå till väga.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Hitta ett lÄn för att lÄna pengar utan inkomst

För dig som inte har en regelbunden inkomst Ă€r ditt bĂ€sta val att ansöka om ett snabblĂ„n, speciellt om du gör en ansökan om lĂ„net sjĂ€lv utan nĂ„gon annan. Att inte ha en inkomst eller att inte ha en stabil inkomst kan göra det svĂ„rare att fĂ„ lĂ„n beviljade, men det finns idag snabblĂ„n du kan bli godkĂ€nd för. 

Om du har en medlĂ„ntagare eller en personlig borgen som du kan ansöka med gĂ„r det att bli beviljad för bĂ„de lĂ„n med och Ă€ven utan sĂ€kerhet. NĂ€r du lĂ„nar tillsammans med nĂ„gon annan, som en personlig borgen, har lĂ„ngivaren en sĂ€kerhet pĂ„ att lĂ„net kommer att betalas tillbaka. 

LĂ„na pengar utan inkomst online

Idag kan du enkelt lĂ„na pengar utan inkomst helt online dĂ€r du enkelt kan ansöka om lĂ„n beroende pĂ„ dina omstĂ€ndigheter. Du kan vĂ€lja mellan att ansöka om lĂ„net direkt via webblĂ€saren pĂ„ din telefon eller via din dator, och för mĂ„nga lĂ„n kan du fĂ„ ett svar snabbt pĂ„ om du Ă€r godkĂ€nd eller inte för lĂ„net. 

MĂ„nga lĂ„ngivare har idag krav pĂ„ att du mĂ„ste ha en inkomst, och du borde inte acceptera ett lĂ„n om du inte har rĂ„d att betala tillbaka det. Du vill inte riskera att hamna i en dĂ„lig ekonomisk situation för att du inte har rĂ„d att betala tillbaka lĂ„net. 

LĂ„na pengar utan UC 

Att lÄna pengar utan inkomst sker för det mesta utan en kreditkontroll hos UC, vilket gör att din kreditvÀrdighet inte kommer att bli negativt pÄverkad. IstÀllet Àr det andra kreditföretag som kreditkontrollen sker tillsammans med. Den stora skillnaden pÄ dessa företag Àr att via UC sparas alla dina sökningar som du gör, vilket betyder om du försöker att lÄna flera olika lÄn kommer detta att ge en negativ bild för dig som lÄngivare.

Inte enbart pĂ„verkar det din kreditvĂ€rdighet eftersom lĂ„ngivaren inte vet om du har accepterat ett av de lĂ„n som du har ansökt om, det ser heller inte bra ut om du ansöker om flera olika lĂ„n eftersom det Ă€r att lĂ„na pĂ„ ett oansvarigt sĂ€tt. 

Det Ă€r en av de stora fördelarna med att lĂ„na ett snabblĂ„n, att du inte behöver oroa dig för att din kreditvĂ€rdighet kommer att pĂ„verkas pĂ„ ett negativt sĂ€tt. 

SnabblĂ„n för dig som inte har en inkomst 

Om du just nu stĂ„r mellan jobb, eller om du precis har slutat ett jobb kan det vara svĂ„rt att fĂ„ allt att gĂ„ runt, speciellt om du har rĂ€kningar som mĂ„ste betalas. Att lĂ„na pengar utan inkomst Ă€r enklast med ett snabblĂ„n, eftersom kraven inte Ă€r lika höga för att du ska fĂ„ det godkĂ€nt. 

Ett snabblĂ„n kommer med mĂ„nga fördelar, speciellt för dig som har lĂ„g inkomst eller ingen inkomst alls, men vad medveten om att rĂ€ntan för det mesta kan vara högre. Plus att du mĂ„ste betala tillbaka pengarna rĂ€tt snabbt med ett snabblĂ„n. LĂ„na inte pengar om du inte kan betala tillbaka det i tid. 

Ansök om privatlÄn Àven utan inkomst

Har du ingen inkomst kan det vara vĂ€ldigt svĂ„rt att bli beviljat ett privatlĂ„n, speciellt frĂ„n en större aktör som en bank eller mer vĂ€lkĂ€nda lĂ„ngivare. För dessa typer av lĂ„n finns det nĂ€stan alltid krav att du har en inkomst. 

Du kan dĂ€remot ha en större chans att fĂ„ ett privatlĂ„n accepterat om du lĂ„nar tillsammans med en personlig borgen eller en medlĂ„ntagare. DĂ„ kommer det finnas en mindre risk för lĂ„ngivaren eftersom nĂ„gon annan ocksĂ„ Ă€r ansvarig för ditt lĂ„n. 

Ett privatlĂ„n Ă€r ocksĂ„ för det mesta bĂ€ttre om du stĂ„r utan inkomst, eftersom rĂ€ntan Ă€r mindre och du kan för det mesta sjĂ€lv vĂ€lja hur snabbt du vill betala av lĂ„net pĂ„.  

LĂ„n med direkt utbetalning

Att vara i ett behov av pengar Ă€r ingen enkel situation att vara i, speciellt inte om du inte har nĂ„gon form av inkomst just nu. Men det finns lĂ„n som du kan ta dĂ€r du kan fĂ„ en direkt utbetalning. Ett lĂ„n med direkt utbetalning Ă€r för det mesta ett snabblĂ„n, och detta Ă€r ett lĂ„n som du kan ta enkelt genom att göra en ansökan online och med ditt Bank ID. FĂ„r du lĂ„net som du ansöker om beviljat kan ocksĂ„ utbetalningen ske rĂ€tt snabbt, ofta redan samma dag du ansökte om lĂ„net. 

Vanliga frÄgor om att lÄna utan inkomst

Vad för lÄn kan jag bli accepterad för om jag inte har en inkomst?

Det finns olika lÄn som du kan bli godkÀnd för, men det vanligaste lÄnet att bli godkÀnd för om du vill lÄna pengar utan inkomst Àr ett snabblÄn. MÄnga gÄnger kollar en lÄngivare pÄ din deklaration frÄn det förra Äret, vilket betyder att om du hade en inkomst dÄ kan du bli godkÀnt ett lÄn. Det gÄr Àven att fÄ ett privatlÄn beviljat, men det krÀvs ofta att du lÄnar tillsammans med en medsökande eller en personlig borgen. 

Vad finns det för krav pÄ avbetalningen? 

Avbetalningen pÄ lÄnet beror pÄ vad för krav som lÄnet kommer med. För vissa lÄn finns det möjligheten att sÀtta en avbetalningsperiod sjÀlv, medan ibland finns det redan en fast period pÄ hur snabbt du mÄste betala av det. 

Kan jag lÄna med betalningsanmÀrkningar och en lÄg inkomst?

Ja, det Àr möjligt, men chansen Àr att rÀntan kommer att vara högre, eftersom det finns en större risk för lÄngivaren. Att lÄna med en personlig borgen eller medlÄntagare kan hjÀlpa dig att fÄ ditt lÄn beviljat. 

Hur hittar jag den bÀsta rÀntan för mitt lÄn?

Ta hjÀlp av en lÄneförmedlare för att jÀmföra mellan de lÄn som du kan bli accepterad för och vÀlj sedan det lÄn med lÀgsta rÀntan, och de bÀsta villkoren. 

shares