LĂ„na pengar utan UC – LĂ„n Utan Kreditupplysning via UC

Idag finns det många långivare som erbjuder dig möjligheten att låna pengar utan UC och därmed inte påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Att ta ett lån utan UC gäller för det mesta för snabblån, men det finns även privatlån och lån med säkerhet som låter dig låna utan UC. Läs mer om hur detta fungerar i vår guide.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr UC?

UC stĂ„r för Upplysningscentralen och det Ă€r ett företag som gör kreditkontroller pĂ„ bĂ„de privatpersoner och Ă€ven företag. En kreditkontroll betyder att lĂ„ngivaren fĂ„r information om din ekonomiska situation, anstĂ€llning, om du har nĂ„gra betalningsanmĂ€rkningar, tillgĂ„ngar och liknande. UC hade under mĂ„nga Ă„r monopol pĂ„ att göra kreditupplysningar, men det finns idag andra kreditföretag som kan göra kreditupplysningar. 

Hitta lÄn för att lÄna pengar utan UC

Att ha en bra kreditvĂ€rdighet Ă€r viktigt, och att ha en dĂ„lig kreditvĂ€rdighet kan pĂ„verka chanser i framtiden att fĂ„ lĂ„n beviljade. RĂ€ntan blir ocksĂ„ pĂ„verkad pĂ„ ett negativt sĂ€tt om du har ett dĂ„ligt kreditvĂ€rde, dĂ„ lĂ„ngivare sĂ€tter en högre rĂ€nta eftersom det finns en större risk att lĂ„na ut pengar till dig. Idag Ă€r det enklare Ă€n nĂ„gonsin att hitta en lĂ„ngivare som inte anvĂ€nder sig av UC nĂ€r du ansöker om ett lĂ„n. 

LĂ„na utan UC smidigt 

De flesta lÄn som erbjuder lÄn utan UC Àr snabblÄn, vilket betyder att det Àr smidigt lÄn att ansöka om. Ett snabblÄn ansöker du med mobilen eller datorn, och du gör det med ditt mobila Bank ID. Du fÄr ofta svar direkt om du fÄtt lÄnet beviljat och du kan fÄ en utbetalning samma dag. Om du inte blir beviljad lÄnet kommer detta heller inte att pÄverka din kreditvÀrdighet pÄ ett negativt sÀtt eftersom kreditkontrollen inte har skett med UC.

LÄna pengar utan UC med betalningsanmÀrkningar

Det finns idag ett flertal val av lĂ„ngivare som erbjuder dig att lĂ„na utan UC accepterar dig som tidigare har eller just nu har betalningsanmĂ€rkningar. Ofta kommer dessa lĂ„n med mindre krav, eftersom rĂ€ntan pĂ„ lĂ„net Ă€r högre och det Ă€r en kortare avbetalningsperiod pĂ„ lĂ„net. Kravet för att lĂ„na pengar med betalningsanmĂ€rkningar Ă€r ofta att du nu mĂ„ste ha en form av inkomst, men Ă€ven en ordnad ekonomi för att fĂ„ ditt lĂ„n beviljat. 

Smidigt att ansöka om lĂ„n för att lĂ„na pengar utan UC 

Fördelar att lÄna utan UC

En stor fördel att lĂ„na utan UC Ă€r att det inte pĂ„verkar din kreditvĂ€rdighet alls. Det betyder att om du Ă€r ute efter ett mindre lĂ„n, som ett snabblĂ„n, sĂ„ kommer detta inte att pĂ„verka dina framtida chanser för större lĂ„n med lĂ„ngivare som anvĂ€nder sig av UC för att göra kreditkontrollen. 

Alla kreditsökningar som sker via UC sparas och andra lĂ„ngivare kan se vad för lĂ„n som du har ansökt om. Det betyder att om du under en kort tid har ansökt om flera olika lĂ„n kommer detta att pĂ„verka dina chanser att fĂ„ lĂ„net accepterat negativt. LĂ„ngivaren vet inte vilket lĂ„n som du har accepterat, och det gör Ă€ven att du verkar oansvarig med ditt lĂ„nande. Det kan göra att en lĂ„ngivare inte accepterar din ansökan, men om du blir accepterad kan det vara med en sĂ€mre rĂ€nta. 

En annan fördel att lĂ„na pengar utan UC Ă€r att det för det mesta gĂ„r snabbare att fĂ„ din ansökan godkĂ€nd eller avslagen. Ett lĂ„n utan UC blir för det mesta beviljat eller avslaget inom bara nĂ„gra sekunder efter att du har gjort din ansökan. 

LĂ„n med sĂ€kerhet utan UC 

För lĂ„n med sĂ€kerhet anvĂ€nder de sig för det mesta av UC nĂ€r de gör en kreditkontroll, men det finns sjĂ€lvklart undantag. Banker anvĂ€nder sig alltid av UC nĂ€r de gör en kreditupplysning. NĂ€r du ska ansöka om ett lĂ„n borde det finnas information om vart de gör deras kreditkontroll, och om de gör denna via UC. 

LÄn utan sÀkerhet utan UC

Det Àr för det mesta lÄn utan sÀkerhet som erbjuder lÄn utan UC, och speciellt lÄngivare som erbjuder högkostnad krediter. De vanligaste former av lÄn som har högkostnad krediter Àr ett snabblÄn dÀr det finns en kort amorteringstid och Àven har högre rÀntor. Dessa företag anvÀnder sig för det mesta av Bisnode eller Creditsafe nÀr de gör en kreditkontroll.

För privatlÄn Àr det dÀremot ett större antal lÄngivare som anvÀnder sig av UC för deras kreditkontroll, speciellt om det handlar om en större summa pengar. DÀremot gÄr det att göra en ansökan om ett flertal lÄn utan och enbart fÄ en ansökan pÄ UC, vilket du kan göra genom en kreditförmedlare

En kreditförmedlare har ofta ett samarbete tillsammans med UC, vilket betyder att enbart en ansökan kommer att ske. Du kan jÀmföra mellan olika lÄn utan att detta pÄverkar din kreditvÀrdighet pÄ ett negativt sÀtt.

Vanliga frÄgor om att lÄna pengar utan UC

Fungerar alla lÄn att ansöka om utan UC? 

Nej, mÄnga lÄngivare idag anvÀnder sig av UC för att göra en kreditkontroll. Om du vill lÄna utan UC Àr det för det mesta snabblÄn som erbjuder lÄn utan UC. 

Hur fungerar det att lÄna pengar utan UC?

Att lÄna utan UC innebÀr att det inte gör en kreditupplysning frÄn UC. IstÀllet anvÀnder sig av andra kreditkontroller. Det Àr vanligt att dessa lÄngivare istÀllet anvÀnder sig av kreditupplysningar frÄn företag som Bisnode eller Creditsafe.

Kan man lÄna pengar helt utan en kreditkontroll? 

NÀr du gör en lÄneansökan kommer alltid en kreditkontroll att ske, ett vanligt misstag Àr att lÄna utan pengar innebÀr att det inte kommer att ske nÄgon kreditkontroll, men detta stÀmmer inte. Enligt svensk lag mÄste alla lÄngivare göra en kreditkontroll pÄ en lÄneansökan, allt det betyder Àr att kreditkontrollen sker med andra företag istÀllet för UC. 

Varför Àr det viktigt att ha en bra kreditvÀrdighet?

Din kreditvÀrdighet Àr viktigt eftersom det pÄverkar dina framtida chanser att bli beviljade lÄn som bolÄn, billÄn och liknande lÄn. Inte enbart kan det pÄverka dina chanser att fÄ lÄnet beviljat, men ocksÄ pÄverka din rÀnta pÄ ett negativt sÀtt. Det betyder att du kommer att betala mer tillbaka pÄ lÄnet med tiden med en högre rÀnta. 

shares