Låna Pengar Utomlands – Lån från Utlandet

Om du är utomlands och du är i ett desperat behov av pengar finns det långivare som erbjuder dig chansen att låna pengar utomlands. Pengarna kommer nästan direkt in på ditt konto efter att du har blivit beviljad lånet. Du kan göra en ansökan direkt från din mobil och blir du godkänd kan du skriva under låneavtalet med ditt Bank ID. Det går även som svensk att ansöka om långivare från Norge, Danmark och Finland som du kan bli accepterad för.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Låna pengar utomlands med direkt utbetalning 

Det är lätt hänt att behöva låna pengar utomlands, kanske har din reskassa tagit slut och du måste fylla på den? Du kan då ansöka om ett snabblån vilket för det mesta har en direkt utbetalning så att du får pengarna på ditt konto för det mesta redan samma dag. 

Innan du accepterar ett snabblån är det däremot viktigt att du är medveten om vilka villkor som lånet kommer med. För det mesta har ett snabblån något sämre villkor än ett privatlån, men du får pengarna snabbt och det finns inte lika många villkor som lånet kommer med. 

Jämför den totala lånekostnaden för att låna pengar utomlands

När du är i behov av att låna pengar utomlands är det viktigt att du faktiskt jämför vad den totala lånekostnaden kommer att vara för lånet, istället för bara räntan. Ett lån som kanske har en liten högre ränta, behöver inte vara dyrare än ett lån med en lägre ränta. Många långivare tar ut avgifter för att låna ut pengarna till dig, vilket kan göra det dyrare för dig att betala tillbaka lånet i längden. 

Om du accepterar ett lån som har en kort avbetalningsperiod betalar du tillbaka mindre pengar än ett lån som du betalar tillbaka över flera år.  

Krav för att bli beviljad ett lån för att låna pengar utomlands

Det kan kännas som en omöjlig uppgift att hålla koll på alla krav och villkor som de olika lånen och långivarna kommer med för att du ska få ditt lån accepterat. Men generellt sätt har snabblån några generella krav för att du ska få ditt lån accepterat:

  • Vara minst över 18 år gammal (vissa långivare kräver dock att du är över 20).
  • Inte ha aktiva skulder hos Kronofogden just nu
  • Att du har en form av inkomst 

För snabblån finns det inte lika höga krav som det gör med ett privatlån, utan det går att ansöka om ett snabblån för att låna pengar utomlands även om är en student eller har en låg inkomst. Ett snabblån är också enklare att bli accepterad för om du sedan tidigare har en dålig kreditvärdighet. 

Låneförmedlare hjälper dig att hitta det bästa lånet 

Det är enkelt att acceptera det första bästa lånet som du blir uppfyller kravet för, men även om du är desperat efter pengar är det viktigt att du jämför mellan lån. Det handlar inte enbart om att hitta ett lån som erbjuder en bra ränta, men även som erbjuder dig de bästa villkoren. 

En kreditförmedlare kan göra det väldigt enkelt för dig att ta dig tiden att kolla vad det finns för lån som finns tillgängliga för dig. Att göra en ansökan med en kreditförmedlare tar bara några minuter och sedan kommer du att få en lista med lån. Där kommer du också att se den personliga räntan som du har fått från långivaren, och alla villkor som lånet kommer med. 

Låna pengar från långivare utomlands

Om du vill låna pengar av långivare utomlands finns det några olika val du som svensk medborgare kan ansöka om. Är du boende utomlands kan du klart låna pengar utomlands i det land som du är bosatt, och många gånger kan det även finnas ett krav på att du måste vara anställd och tjäna ett visst belopp med pengar. 

Det finns däremot olika regleringar för att låna utomlands i olika länder. Ofta måste du bygga en kreditvärdighet in det nya landet som du är bosatt i för att kunna ta ut ett lån. 

Om du däremot är boende i Sverige går det fortfarande att bli accepterad lån från både Norge, Finland och Danmark. Ofta finns kravet att du måste ha en fast anställning i Sverige för att du ska kunna ta ett lån. Är du ute efter ett snabblån är det däremot bäst att ansöka om ett lån med en svensk långivare, än att försöka att låna pengar med låntagare utomlands. 

Vanliga frågor om att låna pengar utomlands

Vad för lån går det att ansöka om för att låna pengar utomlands?

Om du är utomlands och du är i ett behov av pengar är det ett snabblån det bästa alternativet av lån att ansöka om. Du kan även göra en ansökan om ett privatlån, men det går inte lika fort att få detta accepterat som ett snabblån. Det kan också finnas krav på att du måste signera papper som skickas hem till dig.

Kan man låna pengar utomlands utan UC?

Många långivare som erbjuder snabblån erbjuder dig möjligheten att ansöka om lån utan att de gör en kreditupplysning hos UC. Idag går det inte att ansöka om lån utan att långivaren gör en kreditkontroll, men för de flesta snabblån sker det med andra bolag istället för UC. 

Det betyder att när du ansöker om ett snabblån för att låna pengar utomlands kommer detta inte att påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt.

Hur hittar jag den bästa räntan för att låna pengar utomlands?

En låneförmedlare kan göra det enklare för dig att jämföra mellan olika lån så att du kan hitta det lån med den bästa räntan. Ett plus är att du enbart gör en sökning, och att en låneförmedlare för det mesta är en kostnadsfri tjänst. 

Hur mycket kan jag ansöka om att låna?

För ett snabblån är det vanligast att det ligger mellan cirka 500 kr upp till 50 000 kronor. Däremot kan det variera från olika långivare och vad de kan erbjuda dig. Hur mycket du kan låna beror också på vad du har för ekonomi och om du tidigare har betalningsanmärkningar.