PrivatlĂ„n – LĂ„na Pengar med Sveriges 30 BĂ€sta PrivatlĂ„n

När det kommer till att hitta ett privatlån är det viktigt att det blir rätt, att du ansöker om det bästa lånet för dig och att du kommer ha råd med återbetalningen. Ett privatlån är perfekt för dig som kanske behöver köpa en ny frys, eller att dina fönster behöver att bytas ut där hemma. Det kan vara svårt att hitta ett privatlån själv, vilket är varför vi finns tillgängliga för dig för att hitta det bästa privatlånet, med den bästa räntan för dig.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett privatlÄn?

Ett privatlÄn Àr enkelt förklarat ett lÄn utan sÀkerhet, vilket betyder att du inte har en bil, till exempel, som sÀkerhet nÀr du tar ut lÄnet. IstÀllet kan du ta ut ett privatlÄn för mÄnga olika anledningar som:

  • Renoveringar
  • Ombyggen
  • AnvĂ€nda som kontaktinsats för olika anledningar (som att köpa bil eller hus)
  • SamlingslĂ„n av krediter
  • Resor

NÀr du tar ett privatlÄn behöver du heller inte uppge anledningen till att du ska ta lÄnet, utan det Àr fritt fram för dig att anvÀnda pengarna som du vill. PrivatlÄn kommer i olika storlekar, och kan ligga mellan 10 000 upp till sÄ mycket som 600 000 kronor. PrivatlÄn kommer ocksÄ med olika löptider som kan ligga mellan 1 Är upp till 15 Är.

PrivatlÄn var tidigare kÀnt som blancolÄn, sÄ om du tidigare har lÀst om detta Àr det samma sak som ett privatlÄn.

Krav för att ta ett privatlÄn

Det Àr inte vem som helst som kan bli godkÀnd ett privatlÄn, utan du mÄste uppfylla ett visst antal krav, men detta kan ocksÄ skilja sig mellan olika lÄnegivare.

Vanliga krav för ett privatlÄn Àr:

  • Du mĂ„ste vara minst 18 Ă„r gammal
  • Vara svensk medborgare
  • Vara bosatt i Sverige
  • Ha en fast inkomst som Ă€r taxerad inom Sverige
  • Inte ha nĂ„gra skulder hos Kronofudgden

Det finns privstlÄn du kan ta om du inte uppfyller dessa krav, men det kan vara att du dÄ mÄste betala en högre rÀnta.

Skillnaden pÄ PrivatlÄn och lÄn med sÀkerhet

Ett lÄn med sÀkerhet Àr precis vad det lÄter som, ett lÄn dÀr din lÄnegivare har rÀtt att göra ansprÄk pÄ det du köper. Om du tar ett lÄn för att köpa en bil eller ett hus sÄ kan lÄnegivaren eller banken pantsÀtta bilen eller huset om du inte lÀngre har möjligheten att betala tillbaka lÄnet. Du kan heller inte anvÀnda lÄnet för att köpa precis vad du vill, utan tar du ett billÄn med sÀkerhet mÄste du anvÀnda detta lÄn för att köpa en bil.

Ett privatlÄn Àr som sagt ett lÄn som du alltid tar helt utan sÀkerhet och banken eller lÄnegivaren har inte ansprÄk pÄ det som du har köpt. Det Àr fortfarande viktigt att betala tillbaka lÄnet i tid, och att du inte missar dina Äterbetalningar. LÄnegivaren eller banken skickar vidare obetalda faktuor till Kronofogden, och det leder till framtida betalningsanmÀrkningar.

PrivatlÄn med den bÀsta rÀntan

Att hitta ett privatlÄn med en lÄg rÀnta Àr viktigt, och det Àr alltid rekommenderat att jÀmföra olika privatlÄn för att se vilken som har en bÀsta rÀntan. Ett lÄn med en hög rÀnta innebÀr att du betalar av mindre, sÄ lÄnet blir alltsÄ billigare. Vilken rÀnta du blir erbjuden för ditt privatlÄn beror dock pÄ din unika situation. Om du har en dÄlig kreditvÀrdighet Àr chansen större att du kommer att bli erbjuden ett privatlÄn med en högre rÀnta.

Vad finns det för olika privatlÄn?

Det finns bara ett sorts privatlÄn, vilket Àr ett privatlÄn som Àr ett lÄn utan sÀkerhet. DÀremot finns det privatlÄn pÄ olika belopp, med olika rÀntor frÄn olika banker och lÄnegivare. Idag ligger den högsta summan pÄ ett privatlÄn pÄ 600 000 kronor.

Olika sorters privatlÄn, bortsett frÄn privatlÄn

Bortsett frĂ„n privatlĂ„n sĂ„ kan man ta lĂ„n som snabblĂ„n och sms lĂ„n. Skillnaden Ă€r att dessa i huvudsak Ă€r till för ganska smĂ„ lĂ„n och lĂ„n dĂ€r man behöver fĂ„ pengarna snabbt. bolĂ„n och billĂ„n lĂ„nas Ă€ven ut med sĂ€kerhet. Det blir dĂ„ hĂ€r sjĂ€lvaste bilen, huset, sommarstugan eller vad det nu mĂ„ vara som blir en sĂ€kerhet för lĂ„net. Det finns fler lĂ„n Ă€n vad man kan ana, sĂ„som bland annat. SamlingslĂ„n, MC-lĂ„n och OmstartslĂ„n. 

Som man nog har snappat upp vid det hÀr laget sÄ finns det bara en enda typ av privatlÄn och det Àr detta, helt utan sÀkerhet och det Àr ocksÄ det enda lÄnet som man kan fÄ utan att ens tala om vad man ska göra för pengarna. Upp till hela 600.000kr(om du har den kreditvÀnligheten)och det kan man bÄde göra och/eller köpa en hel del för. En liten stuga pÄ ofri grund(som du inte fÄr ett vanligt lÄn pÄ), renovera upp ditt hus eller kanske köpa en bil? Det finns sÄklart mÀngder att göra.

Är fast eller rörlig rĂ€nta bĂ€st?

Det finns tvÄ olika rÀntor som du kan vÀlja mellan, antingen en fast rÀnta eller en rörlig rÀnta. En rörlig rÀnta innebÀr helt enkelt att rÀntan Àr rörlig och att den följer marknadsrÀntan. Denna kan varierar frÄn Är till Är och den kan bÄde gÄ upp och den kan ocksÄ gÄ ner. Fördelen med detta Àr att du kan betala mindre Àn du hade gjort med en fast rÀnta, men det finns ocksÄ chansen att du kan betala mer. För det mesta Àr den rörliga rÀntan den som ger dig en lÀngre kostnad varje mÄnad, och en lÄnegivare kan inte höja rÀntan sÄ pass mycket att du inte kan hantera Äterbetalningen.

MÄnga banker och lÄnegivare erbjuder rörliga rÀnter för deras privatlÄn, men det finns ocksÄ chansen att fÄ ett privatlÄn med en fast rÀnta, vilket innebÀr att rÀntan inte förÀndras. Innan du vÀljer vilken rÀnta du vill ha, tÀnk igenom det noga och diskutera det tillsammans med din lÄnegivare.

Ta ett privatlÄn med betalningsanmÀrkningar

Det gÄr ofta att fÄ ett privatlÄn Àven om man har nÄgra betalningsanmÀrkningar. Det kan drabba den bÀsta och behöver inte för den saken innebÀra att man inte Àr skötsam men en stabil ekonomi Àr helt klart att föredra. Du fÄ antagligen rÀkna med att fÄ en nÄgot högre rÀnta samt att inte kunna lÄna sÄ höga summor dÄ de oftast har en lÀgre högsta lÄnesumma vid betalningsanmÀrkningar.

Ta privatlÄn utan anstÀllning

Det hÀr Àr lite osÀkert att sia om. En del lÄngivare och banker erbjuder faktiskt privatlÄn Àven till de utan en anstÀllning med fast inkomst. KÀnner du dig osÀker och har en medsökande, sÄ föreslÄr jag att du gÄr pÄ den linjen om du inte skulle fÄ lÄn sjÀlv men mÄnga gÄnger duger det att du har nÄgon form av inkomst.

Vanliga FrÄgor om PrivatlÄn

För att veta mer om privatlÄn kan du lÀsa igenom vÄr FAQ sektion.

Hur hittar jag det bÀsta privatlÄnet?

Du kan ansöka om ett privatlÄn frÄn banker och olika lÄnegivare, du kommer dÄ att fylla in dina detaljer och det kommer dÄ komma upp olika lÄn som Àr passande för dig. Vad för lÄn du kan fÄ beror pÄ vad du har för kreditvÀrdighet. 

Kan man ta ett privatlÄn med betalningsanmarkningar?

Ja, du kan fÄ ett privatlÄn Àven om du har betalningsanmÀrkningar, men för att ansöka om ett privatlÄn borde du ha en stabil ekonomi just dÄ. DÀremot finns det chansen att ditt lÄn ofta kommer med en högre rÀnta, och att du kanske inte kan lÄna ett lika stort belopp.

Kan man ta ett privatlÄn utan fast anstÀllning?

Det finns lÄnegivare och banker som accepterar ansökningar för privatpersoner som inte har en fast anstÀllning eller en fast inkomst. DÀremot krÀvs det att du har nÄgon form av inkomst, som att du arbetar som en vikarie eller kanske har ett eget företag. 

Kan man söka lÄn tillsammans med en medsökare?

Ja, det gÄr att vara tvÄ stycken som söker ett lÄn tillsammans. Det Àr speciellt bra för dig som inte har en fast inkomst, eller sedan tidigare har betalningsanmÀrkningar. Du kan Àven söka ett lÄn tillsammans med en borgesman, vilket betyder att personen kommer att behöva stÄ för lÄnet om du inte har möjligheten att göra Äterbetalningar sjÀlv.

shares