BillÄn Utan Kontantinsats

Att köpa en bil kan vara väldigt dyrt, och det är svårt att få ihop pengarna för att göra det själv. Det finns då billån som du kan ta för att göra detta möjligt att köpa den bil du behöver för dig och din familj. För dig som inte har en kontantinsats innebär inte detta att du inte kan ta ett billån, det är fortfarande möjligt om du tar ett personligt privatlån för hela kostnaden eller för att täcka kontantinsatsen. Läs mer här för att veta mer om ett billån utan kontantinsats, och vad du har för olika alternativ när du vill köpa en ny bil.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

BillĂ„n med sĂ€kerhet 

Ett billĂ„n med sĂ€kerhet Ă€r precis vad det lĂ„ter som, ett billĂ„n dĂ€r bilen Ă€r som sĂ€kerhet. Det betyder att om du inte lyckas att sköta Ă„terbetalningarna sĂ„ kommer bilen att anvĂ€ndas för att betala av lĂ„net. Ofta kan du lĂ„na högre summor pĂ„ ett billĂ„n, och den har Ă€ven en lĂ€gre rĂ€nta eftersom bilen anvĂ€nds som sĂ€kerheten. DĂ€remot kan ett billĂ„n enbart uppgĂ„ till 80 % av kostnaden till bilen, vilket betyder att du mĂ„ste göra en kontantinsats för att fĂ„ lĂ„net. 

TĂ€nk dock pĂ„ att du kan enbart fĂ„ ett billĂ„n om du köper en bil frĂ„n en auktoriserad bilhandlare, annars Ă€r det ett privatlĂ„n som gĂ€ller. 

Vad krÀvs för att bli beviljad ett billÄn utan kontantinsats?

Alla banker och lĂ„ngivare kommer sjĂ€lvklart med olika krav för att du ska bli beviljad ett billĂ„n för att köpa en bil. Om du inte har en kontantinsats för ditt billĂ„n Ă€r det ett sorts av privatlĂ„n som du mĂ„ste ansöka om. 

NÄgra vanliga krav Àr dÀremot:

  • Att du Ă€r minst 18 Ă„r gammal
  • Är bosatt i Sverige 
  • Har en stabil ekonomi med en fast anstĂ€llning
  • Inte har aktiva betalningsanmĂ€rkningar

Det Ă€r viktigt att du kollar igenom olika banker och lĂ„ngivare för att hitta det lĂ„n som passar dig och dina omstĂ€ndigheter bĂ€st. Det finns till exempel vissa lĂ„ngivare som inte lĂ„nar ut till nĂ„gon som Ă€r under 20 Ă„r gammal, och lĂ„ngivare som lĂ„nar ut till dig som inte har en fast anstĂ€llning. 

BillÄn trots betalningsanmÀrkningar

Om du har betalningsanmĂ€rkningar eller tidigare betalningsanmĂ€rkningar gĂ„r det fortfarande att ansöka om ett billĂ„n, och du kan fortfarande fĂ„ det beviljat. LĂ„ngivaren kollar dĂ„ pĂ„ din nuvarande ekonomi och om du kan hantera Ă„terbetalningen. Vissa lĂ„ngivare kan krĂ€va att du mĂ„ste anvĂ€nda dig av en personlig borgen om du just nu har aktiva betalningsanmĂ€rkningar. Den personen har dĂ„ samma skyldighet som du att betala lĂ„net. SĂ„ kan du inte betala lĂ„net kommer det att gĂ„ till personen som stĂ„r som din personliga borgen. 

En stor fördel med att ha en personlig borgen Ă€r att du ofta kan fĂ„ ett högre lĂ„n och Ă€ven att rĂ€ntan Ă€r lĂ€gre pĂ„ lĂ„net. Detta beror pĂ„ att det finns en sĂ€kerhet för banken att lĂ„net kommer att betalas tillbaka om du sjĂ€lv inte har möjligheten. 

PrivatlÄn för att köpa en bil

Om du inte har pengarna för en kontantinsats Ă€r det ett privatlĂ„n som du mĂ„ste ta. Du kan ta ett privatlĂ„n bĂ„de för att köpa en bil frĂ„n en bilhandlare, men Ă€ven frĂ„n en privatperson. Du kan ta ett privatlĂ„n för att betala för bilen. Ett billĂ„n gĂ„r enbart att handla frĂ„n en bilhandlare, sĂ„ vill du handla en begagnad bil mĂ„ste du ta ett privatlĂ„n. 

Ett privatlĂ„n Ă€r alltid ett lĂ„n utan sĂ€kerhet, vilket betyder att det inte finns ett krav pĂ„ att du ska anvĂ€nda hela beloppet till att köpa sjĂ€lva bilen. Det betyder ocksĂ„ att banken inte har rĂ€tt till bilen. Innan du tar ut ett privatlĂ„n för att köpa en bil Ă€r det dĂ€remot viktigt att du tĂ€nker igenom köpet noga. 

Hitta den bÀsta rÀntan för ditt billÄn

RĂ€ntan spelar sjĂ€lvklart en stor roll nĂ€r du vĂ€ljer ett privatlĂ„n för att köpa en bil. Det Ă€r rĂ€ntan som bestĂ€mmer hur mycket av lĂ„net som du sedan ska betala tillbaka. Du borde dĂ€rför inte vĂ€lja det första lĂ„net som du hittar, utan det bĂ€sta alternativet Ă€r att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n. 

Det finns lĂ„n som erbjuder en fast rĂ€nta, dĂ€r Ă„terbetalningarna Ă€r detsamma varje mĂ„nad, men det finns Ă€ven lĂ„n dĂ€r rĂ€ntan Ă€r rörlig. Det finns sjĂ€lvklart för och nackdelar med bĂ„da alternativen, en rörlig rĂ€nta kan gĂ„ upp under din lĂ„neperiod, men den kan Ă€ven gĂ„ ner. En av nackdelarna med en rörlig rĂ€nta Ă€r att du inte helt vet vad mĂ„nadskostnaden för ditt lĂ„n kommer att vara. 

Historiskt sÀtt Àr det billigare för dig att ta ett lÄn med rörlig rÀnta. Men jÀmför mellan olika lÄn och vad för rÀnta de erbjuder innan du tar ut ett lÄn för att köpa din bil.

Vanliga frÄgor om billÄn utan kontantinsats

GÄr det att fÄ ett billÄn med betalningsanmÀrkningar?

Ja, det finns banker och lÄngivare som erbjuder ett billÄn om du tidigare haft betalningsanmÀrkningar, men det kan tillkomma krav för att du ska fÄ det godkÀnt. Som att du mÄste anvÀnda dig av en personlig borgen, eller nÄgon annan sÀkerhet.

Kan man ta ett privatlÄn för att betala kontantinsatsen?

Ja, ett privatlÄn kan du anvÀnda precis som du vill dÄ banken inte kontrollerar hur pengarna anvÀnds som ett billÄn gör. SÄ om du vill ta ett billÄn men utan en kontantinsats kan du ta ett privatlÄn för att göra detta.

Hur hittar jag den bÀsta rÀntan för ett billÄn utan kontantinsats?

Att jÀmföra mellan olika lÄn Àr det bÀsta du kan göra för att hitta ett bra lÄn med en rÀnta som du kan hantera Äterbetalningarna. JÀmför mellan rÀntan om du enbart tar kontakt insatsen för ett billÄn, eller om du tar ett privatlÄn för hela kostnaden för bilen. 

GÄr det att fÄ ett billÄn om jag inte har en kontantinsats?

Ja, du kan fortfarande ta ett billÄn om du inte har en kontantinsats. Antingen tar du ett privatlÄn för hela kostnaden för bilen, eller sÄ tar du ett privatlÄn för att betala kontantinsatsen för bilen som du vill köpa. 

shares