Billån Utan Kontantinsats

Att köpa en bil kan vara väldigt dyrt, och det är svårt att få ihop pengarna för att göra det själv. Det finns då billån som du kan ta för att göra detta möjligt att köpa den bil du behöver för dig och din familj. För dig som inte har en kontantinsats innebär inte detta att du inte kan ta ett billån, det är fortfarande möjligt om du tar ett personligt privatlån för hela kostnaden eller för att täcka kontantinsatsen. Läs mer här för att veta mer om ett billån utan kontantinsats, och vad du har för olika alternativ när du vill köpa en ny bil.

Jämför privatlån

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Billån med säkerhet 

Ett billån med säkerhet är precis vad det låter som, ett billån där bilen är som säkerhet. Det betyder att om du inte lyckas att sköta återbetalningarna så kommer bilen att användas för att betala av lånet. Ofta kan du låna högre summor på ett billån, och den har även en lägre ränta eftersom bilen används som säkerheten. Däremot kan ett billån enbart uppgå till 80 % av kostnaden till bilen, vilket betyder att du måste göra en kontantinsats för att få lånet. 

Tänk dock på att du kan enbart få ett billån om du köper en bil från en auktoriserad bilhandlare, annars är det ett privatlån som gäller. 

Vad krävs för att bli beviljad ett billån utan kontantinsats?

Alla banker och långivare kommer självklart med olika krav för att du ska bli beviljad ett billån för att köpa en bil. Om du inte har en kontantinsats för ditt billån är det ett sorts av privatlån som du måste ansöka om. 

Några vanliga krav är däremot:

  • Att du är minst 18 år gammal
  • Är bosatt i Sverige 
  • Har en stabil ekonomi med en fast anställning
  • Inte har aktiva betalningsanmärkningar

Det är viktigt att du kollar igenom olika banker och långivare för att hitta det lån som passar dig och dina omständigheter bäst. Det finns till exempel vissa långivare som inte lånar ut till någon som är under 20 år gammal, och långivare som lånar ut till dig som inte har en fast anställning. 

Billån trots betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar eller tidigare betalningsanmärkningar går det fortfarande att ansöka om ett billån, och du kan fortfarande få det beviljat. Långivaren kollar då på din nuvarande ekonomi och om du kan hantera återbetalningen. Vissa långivare kan kräva att du måste använda dig av en personlig borgen om du just nu har aktiva betalningsanmärkningar. Den personen har då samma skyldighet som du att betala lånet. Så kan du inte betala lånet kommer det att gå till personen som står som din personliga borgen. 

En stor fördel med att ha en personlig borgen är att du ofta kan få ett högre lån och även att räntan är lägre på lånet. Detta beror på att det finns en säkerhet för banken att lånet kommer att betalas tillbaka om du själv inte har möjligheten. 

Privatlån för att köpa en bil

Om du inte har pengarna för en kontantinsats är det ett privatlån som du måste ta. Du kan ta ett privatlån både för att köpa en bil från en bilhandlare, men även från en privatperson. Du kan ta ett privatlån för att betala för bilen. Ett billån går enbart att handla från en bilhandlare, så vill du handla en begagnad bil måste du ta ett privatlån. 

Ett privatlån är alltid ett lån utan säkerhet, vilket betyder att det inte finns ett krav på att du ska använda hela beloppet till att köpa själva bilen. Det betyder också att banken inte har rätt till bilen. Innan du tar ut ett privatlån för att köpa en bil är det däremot viktigt att du tänker igenom köpet noga. 

Hitta den bästa räntan för ditt billån

Räntan spelar självklart en stor roll när du väljer ett privatlån för att köpa en bil. Det är räntan som bestämmer hur mycket av lånet som du sedan ska betala tillbaka. Du borde därför inte välja det första lånet som du hittar, utan det bästa alternativet är att jämföra mellan olika lån. 

Det finns lån som erbjuder en fast ränta, där återbetalningarna är detsamma varje månad, men det finns även lån där räntan är rörlig. Det finns självklart för och nackdelar med båda alternativen, en rörlig ränta kan gå upp under din låneperiod, men den kan även gå ner. En av nackdelarna med en rörlig ränta är att du inte helt vet vad månadskostnaden för ditt lån kommer att vara. 

Historiskt sätt är det billigare för dig att ta ett lån med rörlig ränta. Men jämför mellan olika lån och vad för ränta de erbjuder innan du tar ut ett lån för att köpa din bil.

Vanliga frågor om billån utan kontantinsats

Går det att få ett billån med betalningsanmärkningar?

Ja, det finns banker och långivare som erbjuder ett billån om du tidigare haft betalningsanmärkningar, men det kan tillkomma krav för att du ska få det godkänt. Som att du måste använda dig av en personlig borgen, eller någon annan säkerhet.

Kan man ta ett privatlån för att betala kontantinsatsen?

Ja, ett privatlån kan du använda precis som du vill då banken inte kontrollerar hur pengarna används som ett billån gör. Så om du vill ta ett billån men utan en kontantinsats kan du ta ett privatlån för att göra detta.

Hur hittar jag den bästa räntan för ett billån utan kontantinsats?

Att jämföra mellan olika lån är det bästa du kan göra för att hitta ett bra lån med en ränta som du kan hantera återbetalningarna. Jämför mellan räntan om du enbart tar kontakt insatsen för ett billån, eller om du tar ett privatlån för hela kostnaden för bilen. 

Går det att få ett billån om jag inte har en kontantinsats?

Ja, du kan fortfarande ta ett billån om du inte har en kontantinsats. Antingen tar du ett privatlån för hela kostnaden för bilen, eller så tar du ett privatlån för att betala kontantinsatsen för bilen som du vill köpa.