MC-lĂ„n – LĂ„na Pengar till Motorcykel

Är du i tankarna på att köpa en motorcykel, men behöver du ett lån för att det ska bli verklighet? Då har du kommit rätt med vår guide. För dig som vill köpa en MC finns det några olika val när det kommer till lån. Det finns ett MC-lån du kan ta om du handlar från en auktoriserad handlare där du måste göra en kontantinsats på 20 % själv. Ett annat alternativ för att kunna köpa en motorcykel är ett privatlån utan säkerhet.
I vår guide kommer vi att berätta mer om MC-lån, och vad det finns för olika alternativ för dig.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

MC-lÄn med den bÀsta rÀntan

Att hitta ett MC lĂ„n med en bra rĂ€nta Ă€r sjĂ€lvklart viktigt. Det Ă€r rĂ€ntan som bestĂ€mmer hur mycket du kommer att betala tillbaka över tiden för lĂ„net. För att hitta ett MC-lĂ„n med den bĂ€sta rĂ€ntan Ă€r det dĂ€rför viktigt att jĂ€mföra mellan olika lĂ„ngivare. Det finns mĂ„nga olika lĂ„n som du kan vĂ€lja mellan, men nĂ€r du vill investera i en motorcykel gĂ€ller det att du tĂ€nker igenom dina alternativ noga. 

RĂ€ntan beror för det mesta pĂ„ dig och hur dina omstĂ€ndigheter ser ut. Har du till exempel en god kredit och en fast anstĂ€llning sĂ„ finns det en större chans att lĂ„net kommer att ha en lĂ€gre rĂ€nta. Har du sedan tidigare betalningsanmĂ€rkningar reflekterar ocksĂ„ detta ofta rĂ€ntan pĂ„ ett negativt sĂ€tt. 

MC-lĂ„n med motorcykeln som sĂ€kerhet 

Ett MC-lĂ„n som Ă€r vanligt Ă€r ett lĂ„n dĂ€r motorcykeln Ă€r som sĂ€kerhet, vilket fungerar som ett billĂ„n. Du mĂ„ste dĂ„ handla motorcykel av en auktoriserad handlare, och lĂ„net gĂ„r enbart mot 80 % av kostnaden för motorcykeln. Du mĂ„ste sjĂ€lv göra en kontantinsats pĂ„ 20 % av kostnaden. NĂ€r du tar ut ett MC-lĂ„n betyder det att motorcykeln kommer att vara sĂ€kerhet för sjĂ€lva lĂ„net. SĂ„ kan du för nĂ„gon anledning inte betala tillbaka Ă€r det din lĂ„ngivare som har rĂ€tten till motorcykeln, och de kommer att pantsĂ€tta den för att betala tillbaka lĂ„net. 

Ett MC-lĂ„n med sĂ€kerhet har för det mesta den bĂ€sta rĂ€ntan, eftersom banken och lĂ„ngivaren har en sĂ€kerhet för lĂ„net – alltsĂ„ din motorcykel. För lĂ„ngivare Ă€r det viktigt att veta att du har möjligheten att betala tillbaka lĂ„net och med ett lĂ„n med sĂ€kerhet finns det en större garanti att detta kommer att ske. 

PrivatlĂ„n för att köpa en motorcykel 

För dig som planerar att köpa en begagnad motorcykel av en privatperson Ă€r ett MC-lĂ„n med sĂ€kerhet inget alternativ, utan dĂ„ Ă€r det ett privatlĂ„n du mĂ„ste anvĂ€nda dig av. Ett privatlĂ„n Ă€r ett lĂ„n som Ă€r utan sĂ€kerhet, vilket betyder att du kan ansöka om lĂ„net för att anvĂ€nda det till precis vad du vill. 

Eftersom lĂ„net inte kommer med en sĂ€kerhet Ă€r detta ett lĂ„n som för det mesta har en högre rĂ€nta Ă€n ett MC-lĂ„n som kommer med en sĂ€kerhet. Men det beror ocksĂ„ pĂ„ person till person dĂ„ rĂ€ntan Ă€r personlig och för det mesta reflekterar dig och dina personliga omstĂ€ndigheter. Ett privatlĂ„n kan du ansöka om hos bĂ„de banken men Ă€ven olika lĂ„ngivare. 

Det finns ocksĂ„ alternativet att enbart lĂ„na pengar till att betala kontantinsatsen pĂ„ 20 % för dig som vill köpa en motorcykel frĂ„n en auktoriserad handlare. Du kan sedan ta ett MC-lĂ„n med sĂ€kerhet för resten av kostnaden för motorcykeln. 

JĂ€mför mellan olika MC-lĂ„n 

Det bĂ€sta du kan göra Ă€r att jĂ€mföra olika lĂ„n med varandra för att hitta det som erbjuder den bĂ€sta rĂ€ntan för dig. Kolla vad de olika lĂ„nen har för krav för att du ska fĂ„ din ansökan godkĂ€nd, och kontrollera Ă€ven vad det finns för Ă„terbetalningsplan sĂ„ att den Ă€r passande för dig. Det gĂ„r Ă€ven att anvĂ€nda dig av olika jĂ€mförelsetjĂ€nster för att du ska hitta ett MC-lĂ„n med bra villkor och en bra rĂ€nta. 

Kontrollera Ă€ven om lĂ„ngivare anvĂ€nder sig av UC eller nĂ„gon annan tjĂ€nst. Om du gör ansökningar om för mĂ„nga lĂ„n med UC kan detta pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt. 

MC-lÄn trots betalningsanmÀrkningar

Om du drömmer om att köpa en motorcykel behöver inte en betalningsanmĂ€rkning stoppa dig, utan det finns fortfarande lĂ„n som du kan ta ut. MĂ„nga banker och lĂ„ngivare har kravet att du nu mĂ„ste ha en god ekonomi och att du har en fast anstĂ€llning för att du ska kunna ta ut ett lĂ„n. 

Har du aktiva betalningsanmÀrkningar kan det vara lite svÄrare att fÄ ett lÄn godkÀnt för att köpa en motorcykel. Ett alternativ kan dÄ vara att du söker lÄnet tillsammans med en personlig borgen. Personen som stÄr som din personliga borgen kommer dÄ vara personen banken vÀnder sig till om du inte lÀngre kan betala tillbaka ditt lÄn. De har dÄ enligt lag samma Äterbetalningsskyldighet för lÄnet som du har.

Vanliga frÄgor om MC lÄn

LÀs igenom vÄr FAQ för att veta mer om MC-lÄn.

Hur lÄng tid tar det för ditt mc lÄn att bli beviljat?

Det beror pÄ vilken lÄngivare eller bank du anvÀnder dig av, och det kan ta allt frÄn nÄgra minuter till nÄgra dagar för att veta om du har blivit godkÀnd för lÄnet eller inte. För det mesta tar det runt 24 timmar för en lÄneansökan att bli behandlad.

GÄr det att ta ett MC-lÄn trots betalningsanmÀrkningar?

Ja, det gÄr att ansöka och bli godkÀnd för ett MC-lÄn trots att du sedan tidigare har haft betalningsanmÀrkningar.

Är det bĂ€ttre att lĂ„na med eller utan sĂ€kerhet?

Det beror pÄ vad dina omstÀndigheter Àr och om du planerar att köpa en ny motorcykel eller en begagnad motorcykel. För en begagnad Àr det ett privatlÄn som gÀller, och för en ny kan du handla en frÄn en auktoriserad handlare och fÄ ett MC-lÄn med sÀkerhet. Du mÄste dÀremot betala 20 % av kostnaden sjÀlv, sÄ har du inte rÄd med detta Àr det ett privatlÄn som Àr det bÀsta alternativet.

Finns det ett MC-lÄn som kommer utan rÀnta?

Nej, ett MC-lÄn med sÀkerhet kommer alltid med en rÀnta nÀr du tar ut lÄnet. Det finns privatlÄn som har en 0 % rÀnta i början av lÄnet, men det kommer alltid med nÄgra former av avgifter. Inget MC-lÄn Àr helt gratis.

shares