RenoveringslĂ„n – LĂ„na Pengar till Renovering

Att renovera din bostad är något som verkligen kan vara en spännande tid i ditt liv, men det kan också vara stressigt. Om du inte har kapitalet för att utföra en renovering finns det en lösning - du kan ta ett renoveringslån, och det finns olika sorters av lån som du kan välja mellan. Om du planerar en renovering och behöver ett lån är denna guide för dig. Läs mer här för att hitta det lån som kommer att passa dig bäst.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Utökning av ditt bolÄn

Om du planerar att utföra en renovering i din bostad kan du göra en utökning av ditt bolĂ„n för att fĂ„ pengarna till detta. Du kan inte utöka ditt bolĂ„n om du redan har belĂ„nat 85 % av bostadens vĂ€rde dĂ€remot. 

Innan du gör en utökning av ditt bolĂ„n Ă€r det vĂ€rt att kontrollera att renoveringen kommer att lĂ€gga vĂ€rde pĂ„ din byggnad. Det gĂ„r att rĂ„dfrĂ„ga mĂ€klare om renoveringen kommer att tillföra en vĂ€rdeökning pĂ„ byggnaden för att det ska vara vĂ€rt det. TĂ€nk pĂ„ att inkludera rĂ€ntan som du kommer betala för utökningen av ditt bolĂ„n med i detta. 

Att utöka ditt bolĂ„n kommer ofta med en bĂ€ttre rĂ€nta Ă€n om du skulle ta ett privatlĂ„n, sĂ„ om du har möjlighet att göra en utökning av ditt bolĂ„n Ă€r detta för det mesta ett bra alternativ. Detta Ă€r ett bra alternativ för dig som letar efter ett bra renoveringslĂ„n med en bra rĂ€nta. 

RenoveringslĂ„n utan sĂ€kerhet 

Om du redan har din bostad belĂ„nat för mer Ă€n 85 % kan du inte göra en utökning av ditt bolĂ„n, men det betyder inte att du inte kan lĂ„na pengar för en renovering. IstĂ€llet kan du ansöka om ett privatlĂ„n, vilket Ă€r ett lĂ„n utan sĂ€kerhet och du har friheten att anvĂ€nda pengarna precis hur du vill. Eftersom det Ă€r ett lĂ„n utan sĂ€kerhet kommer denna form av lĂ„n ofta med en högre kostnad Ă€n vad en utökning av ditt bolĂ„n hade varit. 

För ett bolĂ„n Ă€r det sjĂ€lva huset som Ă€r sĂ€kerheten för lĂ„net, vilket Ă€r anledningen till att banken kan ge en lĂ€gre rĂ€nta. Om lĂ„net inte kan betalas tillbaka kommer banken att pantsĂ€tta huset för att betala av lĂ„net. Detta Ă€r inte möjligt med ett privatlĂ„n, vilket Ă€r varför mĂ„nga lĂ„ngivare ger en högre rĂ€nta. 

Ett privatlĂ„n Ă€r dĂ€remot ett perfekt alternativ för dig som vill renovera ditt hem, speciellt om du har ett behov av en renovering, som om nĂ„got Ă€r fel med dina vĂ€ggar eller kanske golven behövs bytas ut. Att utföra en renovering ger Ă€ven ett ökat vĂ€rde för ditt hus, sĂ„ Ă€ven om du inte planerar att sĂ€lja nu kan det leda till att du kan fĂ„ en bĂ€ttre deal för ditt bolĂ„n i framtiden. 

Krav för att bli accepterad för ett privatlÄn

Alla renoveringslĂ„n kommer med olika villkor för att du ska bli accepterad för lĂ„net, men generellt handlar det om att du har en god kredithistorik och har en stabil ekonomi. De flesta lĂ„ngivare har ocksĂ„ en Ă„ldersgrĂ€ns pĂ„ att lĂ„na pengar, vilket kan handla om allt frĂ„n 18 Ă„r gammal till att du mĂ„ste vara över 20 Ă„r. 

RenoveringslÄn med betalningsanmÀrkningar

Om du har betalningsanmÀrkningar Àr det alltid lite svÄrare att bli accepterad ett lÄn, speciellt om du just nu har aktiva betalningsanmÀrkningar. DÀremot finns det fortfarande lÄngivare som Àr villiga att lÄna till dig om du nu har en stabil ekonomi. Det finns Àven andra saker du kan göra för att bli accepterad ett lÄn:

  • Ansöka med en partner – Om ni Ă€r tvĂ„ som Ă€ger huset kan ni söka om ett renoveringslĂ„n tillsammans, vilket ökar chansen att fĂ„ lĂ„net godkĂ€nt trots att en person har betalningsanmĂ€rkningar. Om ni Ă€r tvĂ„ som söker gĂ„r ocksĂ„ generellt rĂ€ntan ner eftersom bĂ„da har samma Ă„terbetalningsskyldighet nĂ€r det kommer till renoveringslĂ„net. Det ger en extra sĂ€kerhet till banken att lĂ„net kommer att betalas tillbaka. 
  • Personlig borgen – Det innebĂ€r att personen som Ă€r din personliga borgen har samma skyldighet att betala tillbaka lĂ„net som du, sĂ„ kan du inte lĂ€ngre betala kommer lĂ„ngivaren att vĂ€nda sig till dig. 

JÀmför mellan olika lÄngivare

Det finns mĂ„nga val av lĂ„ngivare och det Ă€r inte alltid lĂ€tt att veta vilket lĂ„n som Ă€r det bĂ€sta för dig. Innan du accepterar ett renoveringslĂ„n Ă€r det viktigt att du har rĂ€knat ut en budget för renoveringen och hur mycket du faktiskt behöver. Du vill inte vara i positionen dĂ€r du har lĂ„nat för lite pengar för renoveringen sĂ„ du inte kan slutföra projektet. 

NĂ€r du har gjort en budget Ă€r det dags att börja söka efter olika lĂ„ngivare för att hitta den som passar dina behov bĂ€st. Du kan jĂ€mföra mellan olika rĂ€ntor, villkor, men Ă€ven hur lĂ„ng Ă„terbetalningstiden kommer att vara pĂ„ ditt lĂ„n. 

BÀsta rÀntan för ett renoveringslÄn

Att hitta ett renoveringslÄn med en bra rÀnta Àr sjÀlvklart viktigt eftersom det bestÀmmer hur mycket du kommer att betala för lÄnet. Inget lÄn Àr gratis och du mÄste alltid betala nÄgon form av rÀnta eller avgift för ett lÄn. I de flesta fall betalar du en högre rÀnta om du har en sÀmre kredit, eller betalningsanmÀrkningar. Kolla alltid igenom olika lÄngivare för att hitta den bÀsta rÀntan, och dÀrmed spara dig pengar i framtiden.

Vanliga frÄgor om RenoveringslÄn

GÄr det att ansöka om renoveringslÄn utan UC?

Ja, det finns vissa lÄngivare som erbjuder ett renoveringslÄn utan UC.

Vilken rÀnta Àr bÀst?

En utökning av ditt bolÄn har generellt sÀtt den bÀsta rÀntan, men Àr inte detta möjligt kan du jÀmföra mellan olika lÄngivare för att hitta en bra rÀnta för dig.

Vad kan du anvÀnda ett renoveringslÄn till?

Precis allt som har med hemmet att göra! Du kan renovera köket, byta ut fönster, mÄla om vÀggarna, ja allt du bara kan tÀnka dig.

Hur sparar jag pengar pÄ renovering?

Gör sÄ mycket du kan sjÀlv, och anvÀnd dig av firmor med F-skatt eftersom du dÄ kan anvÀnda dig av skatteavdraget ROT som Àr ett avdrag som ligger pÄ 30 % av arbetskostnaden.

shares