SkoterlĂ„n – LĂ„na Pengar till skoter

Är du i ett behov av en skoter, men har du inte råd att finansiera detta själv? Då finns det möjligheten för dig att ta ett skoterlån. Du kan antingen ansöka om ett skoterlån från en auktoriserad handlare där du måste betala en kontantinsats på 20 %, eller ansöka om ett privatlån. Vårt mål med vår guide är att vi ska hjälpa dig att förstå olika alternativ när det kommer till att köpa en skoter.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

SkoterlĂ„n med sĂ€kerhet 

Om du vill ta ett skoterlĂ„n med sĂ€kerhet krĂ€vs det att du betalar 20 % av kontantinsatsen sjĂ€lv, medan lĂ„net stĂ„r för den övriga kostnaden för lĂ„net. Det Ă€r ett bra alternativ för dig som vill handla frĂ„n en auktoriserad handlare, och som har kontantinsatsen pĂ„ 20 % sjĂ€lv. I denna form av lĂ„n anvĂ€nds skotern som sĂ€kerhet för lĂ„net och du ansöker om det tillsammans med skoterhandlaren. Du fĂ„r svar rĂ€tt snabbt om du har blivit accepterad för lĂ„net eller inte. 

RĂ€ntan för ett skoterlĂ„n med sĂ€kerhet Ă€r ofta bĂ€ttre Ă€n andra form av lĂ„n, eftersom att banken har en sĂ€kerhet att du kommer att betala tillbaka lĂ„net. Kan du inte lĂ€ngre göra Ă„terbetalningar för ditt lĂ„n har banken eller lĂ„ngivaren rĂ€tten till skotern, och kommer att pantsĂ€tta den för att betala för lĂ„net. 

Innan du tecknar ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du Ă€r medveten om de villkor och den rĂ€nta som lĂ„net kommer med. Kolla pĂ„ om det gĂ„r att lösa in lĂ„net i förtid, hur lĂ„ng tid det Ă€r pĂ„ Ă„terbetalningen av lĂ„net och vad mĂ„nadskostnaden kommer att vara. Det Ă€r viktigt att inte lösa ut ett lĂ„n om du inte har pengarna att göra detta. 

SkoterlÄn utan sÀkerhet

Har du planer pĂ„ att köpa en begagnad skoter eller har du inte pengarna till kontantinsatsen Ă€r det ett privatlĂ„n det bĂ€sta alternativet för dig. Ett privatlĂ„n Ă€r ett lĂ„n som kommer helt utan sĂ€kerhet, vilket betyder att banken eller lĂ„ngivaren inte ber om nĂ„got bevis pĂ„ hur du spenderar dina pengar. 

Du kan antingen vĂ€lja att ta ett privatlĂ„n för att tĂ€cka hela kostnaden av skotern, vilket Ă€r det bĂ€sta alternativet för dig som vill köpa en begagnad skoter, eller en skoter som inte kommer frĂ„n auktoriserad handlare. Du kan ocksĂ„ enbart ta ett privatlĂ„n för kontantinsatsen pĂ„ 20 % och sedan ta ett skoterlĂ„n för att betala för resterande av kostnaden. 

Krav för att bli accepterad för ett skoterlĂ„n 

Banken eller lÄngivaren har klart nÄgra olika villkor för att du ska bli beviljad ett lÄn, och det mesta handlar om att du ska ha möjligheten att betala tillbaka lÄnet med tiden. Alla lÄngivare har inte samma krav för att du ska bli accepterat ett lÄn, men det finns generella krav:

  • Att du har en god ekonomi
  • En fast anstĂ€llning
  • Över 18 Ă„r gammal
  • Inte har betalningsanmĂ€rkningar 

Det finns klart lĂ„n som accepterar dig Ă€ven om du inte har en fast anstĂ€llning eller om du sedan tidigare har betalningsanmĂ€rkningar. 

FĂ„ den bĂ€sta rĂ€ntan pĂ„ ett privatlĂ„n 

Ett privatlĂ„n har ofta en högre rĂ€nta Ă€n ett skoterlĂ„n med sĂ€kerhet. Det finns ingen sĂ€kerhet för lĂ„ngivaren eller banken, som det finns med ett lĂ„n med sĂ€kerhet. RĂ€ntan Ă€r dĂ€remot helt beroende pĂ„ dig och har du en god kreditvĂ€rdighet finns det en större chans att du fĂ„r ett lĂ„n till en bra rĂ€nta. 

Om du sedan tidigare har haft betalningsanmĂ€rkningar kan det ocksĂ„ vara svĂ„rare att bli godkĂ€nd ett lĂ„n, och det finns Ă€ven chansen att rĂ€ntan kommer att vara högre pĂ„ lĂ„net. Det finns sĂ€tt att undvika detta dock: 

  • Sök med en medlĂ„ntagare – Om ni Ă€r tvĂ„ i hushĂ„llet kan ni söka lĂ„net tillsammans, och dĂ€rmed har banken en högre sĂ€kerhet att lĂ„net kommer att betalas tillbaka, vilket kan leda till att du fĂ„r en lĂ€gre rĂ€nta pĂ„ lĂ„net. 
  • Ansök med en personlig borgen – Det Ă€r rĂ€tt vanligt att en bank krĂ€ver att du ansöker med en personlig borgen om du tidigare har haft betalningsanmĂ€rkningar eller om du just nu har aktiva betalningsanmĂ€rkningar. DĂ„ har personen som du har som personlig borgen, ansvaret att ta över ditt lĂ„n om du sjĂ€lv inte kan betala i framtiden. 

Återbetalningstiden pĂ„ ett skoterlĂ„n

Det Ă€r du som vĂ€ljer hur lĂ€nge du vill att Ă„terbetalningstiden ska vara och du gör detta utifrĂ„n dina personliga omstĂ€ndigheter. För vissa lĂ„n Ă€r det dĂ€remot en bestĂ€md period pĂ„ avbetalningen av lĂ„net, sĂ„ kontrollera detta innan du accepterar ett lĂ„n. Återbetalningstiden kan vara allt frĂ„n 1 Ă„r upp till 15 Ă„r, generellt betalar du tillbaka mer ju lĂ€ngre tid du har pĂ„ lĂ„net. Har du möjlighet Ă€r det alltid bĂ€ttre att försöka betala tillbaka lĂ„net sĂ„ fort du kan för att spara rĂ€ntan, men Ă€ven för att fĂ„ ner dina mĂ„nadskostnader.

Vanliga frÄgor om SkoterlÄn

Hur lÄng tid tar det för pengarna att nÄ ditt konto?

Det beror pÄ vilken lÄngivare det Àr, för ett skoterlÄn med sÀkerhet tar du lÄnet via handlaren. För ett privatlÄn kan det ta frÄn allt mellan 24 timmar till nÄgra dagar.

Vad Àr Äterbetalningstiden för ditt skoterlÄn?

Återbetalningstiden för lĂ„net bestĂ€mmer du ofta sjĂ€lv beroende pĂ„ hur mycket du har rĂ„d med varje mĂ„nad. TĂ€nk pĂ„ att rĂ€ntan hĂ€r ocksĂ„ spelar roll, och ju fortare du betalar tillbaka lĂ„net desto billigare kommer det att bli för dig. Det finns skoterlĂ„n som har en avbetalningstid frĂ„n 1 Ă„r upp till 15 Ă„r.

Kan man lösa ut ett skoterlÄn i förtid?

Om det Àr ett skoterlÄn med sÀkerhet Àr det inte alltid du kan lösa ut det i förtid, sÄ det Àr viktigt att du kontrollerar detta innan du tar ut ett lÄn. Ett privatlÄn kan du för det mesta lösa ut i förtid för att spara pÄ rÀntan för lÄnet.

Hur hittar jag ett skoterlÄn med den bÀsta rÀntan?

Det bÀsta sÀttet att hitta ett lÄn med en bra rÀnta Àr att jÀmföra mellan olika skoterlÄn för att se vad de kan erbjuda dig. TÀnk ocksÄ pÄ att du kan fÄ en bÀttre rÀnta om du ansöker om lÄnet tillsammans med nÄgon annan eller med en personlig borgen.

shares