TraktorlĂ„n – LĂ„na Pengar till traktor

För dig som driver ett lantbruk är det viktigt att investera i en traktor. Det är inte alltid kapitalet finns tillgänglig för en traktor direkt, och då kan ett traktorlån vara aktuellt. En traktor är utan tvekan en investering, och även något som gör att du kommer att spara tid. Så om du har ett behov av en traktor borde du ansöka om ett traktorlån. Om du vill ha mer information om ett traktorlån har du hittat rätt med vår guide, fortsätt gärna att läsa om du vill veta mer.

/ Uppdaterad:

JÀmför privatlÄn

Belopp:
Villkor:
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

TraktorlÄn med sÀkerhet

Ett vanligt lĂ„n för den som vill köpa en traktor Ă€r ett traktorlĂ„n med sĂ€kerhet, vilket betyder att din traktor Ă€r sĂ€kerheten för lĂ„net. Du kan ta ett traktorlĂ„n frĂ„n en bank eller en annan lĂ„ngivare, dĂ€remot Ă€r lĂ„net enbart för 80 % av kostnaden sĂ„ du mĂ„ste sjĂ€lv betala 20 % genom en kontantinsats. För att ta ett traktorlĂ„n mĂ„ste du vĂ€nda dig till en auktoriserad handlare, sĂ„ du kan inte ta ett traktorlĂ„n med sĂ€kerhet för en begagnad traktor. 

RĂ€ntan för ett traktorlĂ„n med sĂ€kerhet Ă€r för det mesta bĂ€ttre Ă€n ett privatlĂ„n, eftersom lĂ„ngivaren har traktorn som sĂ€kerhet. Kan du inte lĂ€ngre göra Ă„terbetalningar kommer din traktor att pantsĂ€ttas och pengarna kommer att anvĂ€ndas till att betala av vad som finns krav pĂ„ lĂ„net. 

Chans för leasingerbjudanden 

Det finns ocksĂ„ olika leasingerbjudanden som bĂ„de Ă„terförsĂ€ljare och banker kan erbjuda dig, vilket kan vara ett bra alternativ om du inte vill lĂ„na till en traktor helt ut. Vad det betyder Ă€r att det Ă€r banken eller Ă„terförsĂ€ljaren som faktiskt Ă€ger traktorn, men att du anvĂ€nder den. Vid slutet av leasingperioden kan du lösa ut traktorn och detta kommer att vara till ett förutbestĂ€mt restvĂ€rde, vilket brukar vara pĂ„ mellan 10–20 % av priset. 

Ta ett privatlÄn för att köpa traktor

För dig som inte har rĂ„d med att betala en kontantinsats sjĂ€lv finns det möjligheten att ta ett privatlĂ„n för att köpa en traktor. Ett privatlĂ„n Ă€r ocksĂ„ det bĂ€sta alternativet för dig som vill köpa en begagnad traktor. Ett privatlĂ„n Ă€r ett lĂ„n utan sĂ€kerhet, sĂ„ du kan anvĂ€nda pengarna pĂ„ det sĂ€tt du vill. LĂ„net har ofta en lite högre rĂ€nta eftersom det inte finns en sĂ€kerhet att du kommer att betala tillbaka. 

JĂ€mför olika traktorlĂ„n med varandra 

För att hitta det bĂ€sta traktorlĂ„net för dig Ă€r det viktigt att du jĂ€mför mellan olika lĂ„n pĂ„ marknaden. Det finns olika verktyg du kan anvĂ€nda dig av för att jĂ€mföra mellan olika lĂ„n, dĂ„ utan att anvĂ€nda dig av jĂ€mförelsetjĂ€nster. 

TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att inte söka allt för mĂ„nga lĂ„n med UC, eftersom detta kan pĂ„verka din kreditvĂ€rdighet pĂ„ ett negativt sĂ€tt. NĂ€r du ansöker om ett flertal lĂ„n pĂ„verkar detta dig negativt, och det pĂ„verkar dina chanser att bli accepterad ett lĂ„n i framtiden. Det kan Ă€ven leda till att du blir erbjuden lĂ„n som har en högre rĂ€nta ju fler lĂ„n du ansöker om. 

LantbrukslĂ„n för att köpa traktor 

Ett annat alternativ för att köpa en traktor Ă€r att ansöka om ett landbrukslĂ„n. Du kan dĂ€r lĂ„na till olika typer av investeringar dĂ€ribland att köpa en traktor. Det Ă€r enkelt att ansöka om ett lantbrukslĂ„n, och det Ă€r ditt val vad du vill ha för Ă„terbetalningstid pĂ„ lĂ„net. 

TraktorlÄn gÄr Àven med betalningsanmÀrkningar

Att tidigare har betalningsanmĂ€rkningar kan göra det svĂ„rare att bli erbjuden ett traktorlĂ„n, men speciellt ett traktorlĂ„n som kommer med en bra rĂ€nta. Att bli erbjuden en högre rĂ€nta Ă€r inte ovanligt om du har haft betalningsanmĂ€rkningar. Det krĂ€vs för det mesta att du nu har en god ekonomi och en fast anstĂ€llning för att du ska bli godkĂ€nd traktorlĂ„net. 

Banken eller lĂ„ngivaren kan ocksĂ„ ha ett krav pĂ„ att du mĂ„ste ansöka med en personlig borgen för att du ska fĂ„ lĂ„net godkĂ€nt. Ett traktorlĂ„n Ă€r ofta ett rĂ€tt högt belopp, sĂ„ banken vill ha en garanti att lĂ„net kommer att betalas tillbaka. Om du inte har en god kreditvĂ€rdighet Ă€r inte banken villig att ta risken att du inte kan hantera Ă„terbetalningarna för lĂ„net. 

En personlig borgen Ă€r nĂ„gon som tar över ditt lĂ„n om du inte lĂ€ngre har möjligheten att betala tillbaka lĂ„net. Det finns ofta ett krav pĂ„ att denna person mĂ„ste ha en god ekonomi. Den som stĂ„r som din personliga borgen har samma Ă„terbetalningsskyldighet för lĂ„net som du har.  

LĂ„na till en traktor med en medlĂ„ntagare 

Att lĂ„na med en medlĂ„ntagare Ă€r bra för den som tidigare har haft betalningsanmĂ€rkningar eller om du vill ha en bĂ€ttre rĂ€nta. NĂ€r det finns en medlĂ„ntagare har ni bĂ„da tvĂ„ samma skyldighet att betala av lĂ„net, vilket ger banken eller lĂ„ngivaren en extra sĂ€kerhet att lĂ„net kommer att betalas tillbaka. RĂ€ntan Ă€r ofta satt pĂ„ dina personliga omstĂ€ndigheter, och Ă€r ni tvĂ„ som söker har du en bĂ€ttre chans att fĂ„ lĂ„net godkĂ€nt med en bra rĂ€nta. 

Vanliga frÄgor om traktorlÄn

Hur hittar man traktorlÄn med den bÀsta rÀntan?

Om du Àr ute efter ett traktorlÄn Àr sjÀlvklart rÀntan vÀldigt viktig och för att hitta den bÀsta rÀntan borde du jÀmföra mellan olika lÄn. Det Àr dÄ vÀrt att vÀnda dig till en lÄneförmedlare som kan hjÀlpa dig att hitta nÄgra olika lÄn som du kan jÀmföra mellan.

Kan man fÄ ett lÄn för hela kostnaden?

Ja, tar du ett traktorlÄn med sÀkerhet kan du ansöka om ett privatlÄn för att betala av kontantinsatsen. Det finns Àven andra lÄn du kan söka för att betala av hela lÄnet.

Hur lÄng tid har jag pÄ mig att betala tillbaka lÄnet?

Det beror pÄ vilket form av lÄn det Àr. MÄnga lÄn kan du sjÀlv vÀlja hur lÀnge du vill betala tillbaka lÄnet pÄ, medan andra har en fast Äterbetalningstid för deras kunder.

Är fast eller rörlig rĂ€nta bĂ€st?

Vissa lÄn ger dig möjligheten att vÀlja mellan att ha en fast eller rörlig rÀnta. En fast rÀnta innebÀr att rÀntan inte Àndras, medan en rörlig rÀnta Àndras med marknadsrÀntan. Det finns för och nackdelar med bÄda, sÄ vad noga med att lÀsa pÄ vilken som kommer att passa dig bÀst. 

shares