SMS LĂ„n – Sveriges 30 BĂ€sta SMSlĂ„n

Ett SMS lån är ett snabblån där du ofta får svar på din ansökan inom några minuter. Ett smslån är utan tvekan det lån som är enklast att ansöka om, och där pengarna kan nå ditt konto inom bara några minuter. Det finns allt mer långivare i Sverige idag som erbjuder SMS lån, och det har blivit en allt mer populär form av lån att ansöka om. I vår guide kommer vi att förklara mer kring vad ett SMS lån är.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett SMS lÄn?

KĂ€rt barn har mĂ„nga namn sĂ€gs det, och detta Ă€r nĂ„got som stĂ€mmer med SMS-lĂ„n – snabblĂ„n, mikrolĂ„n, telefonlĂ„n, onlinelĂ„n – ja, det finns mĂ„nga olika namn för ett SMS lĂ„n. Ett SMS lĂ„n Ă€r ett lĂ„n som för det mesta blir beviljad snabbt, Ă€r pĂ„ ett mindre belopp och har en rĂ€tt kort betalningsperiod. Det Ă€r vanligt att du enbart har 30 dagar pĂ„ dig att betala tillbaka lĂ„net, men detta kan variera frĂ„n olika lĂ„ngivare. 

NĂ€r SMS lĂ„n precis kom till Sverige ansökte man i börja med ett SMS, idag gĂ„r det Ă€ven att ansöka en dator eller din mobil för att söka lĂ„net tillsammans med ditt Bank ID. Ett smslĂ„n Ă€r ett lĂ„n utan sĂ€kerhet, vilket innebĂ€r att lĂ„ngivaren inte har nĂ„got krav pĂ„ hur du anvĂ€nder pengarna. IstĂ€llet har du friheten att anvĂ€nda pengarna som du önskar. 

Du har alltid 14 dagar pĂ„ dig att Ă„ngra ditt lĂ„n, och om du gör detta behöver du inte betala nĂ„gon rĂ€nta pĂ„ ditt lĂ„n. 

SMS lÄn utan UC

En stor fördel Ă€r att SMS lĂ„n för det mesta inte anvĂ€nder sig av UC nĂ€r de gör en kreditkontroll. Alla lĂ„ngivare mĂ„ste enligt svensk lag göra en kreditkontroll, men de mĂ„ste inte anvĂ€nda sig av UC. Om du har ansökt om ett flertal lĂ„n under en kort tid kommer detta att ha en negativ pĂ„verkan pĂ„ ditt kreditvĂ€rde hos UC. Ett negativt kreditvĂ€rde kommer göra det svĂ„rare för dig att bli accepterad lĂ„n, och Ă€ven att bli accepterad för lĂ„n med en bra rĂ€nta. 

UC sparar alla sökningar vilket betyder att lĂ„ngivare kan se vad för lĂ„n du har ansökt om. NĂ€r du ansöker om ett smslĂ„n anvĂ€nder de för det mesta sig inte av UC, vilket betyder att detta inte kommer att pĂ„verka ditt kreditvĂ€rde. 

Krav för att bli beviljad ett SMSlÄn

Kravet för att bli beviljad ett SMS lĂ„n Ă€r för det mesta lĂ€gre Ă€n andra former av lĂ„n, vilket gör att det Ă€r ett perfekt lĂ„n för den som Ă€r pensionĂ€r, inte har en fast anstĂ€llning eller om du tidigare har haft betalningsanmĂ€rkningar. 

För att bli accepterad för ett smslĂ„n kollar lĂ„ngivaren pĂ„ om du har en god Ă„terbetalningsförmĂ„ga. Det betyder att du mĂ„ste ha nĂ„gon form av inkomst, och att du har ett gott kreditvĂ€rde. 

SMS lÄn trots betalningsanmÀrkningar

Att ha betalningsanmĂ€rkningar Ă€r nĂ„got som kan göra det svĂ„rare att fĂ„ ett klassiskt banklĂ„n, dĂ€remot finns det mĂ„nga sms lĂ„n som du fortfarande kan bli accepterad för. Kraven för att bli godkĂ€nd för ett SMS lĂ„n Ă€r mindre Ă€n för klassiska privatlĂ„n och banklĂ„n. Anledningen till detta Ă€r att ett SMS lĂ„n ofta handlar om en mindre summa pengar, och att rĂ€ntan Ă€r högre som ett skydd för lĂ„ngivaren. 

Kravet brukar vara att du nu har en ordnad ekonomi och nÄgon form av inkomst för att bli beviljad trots tidigare betalningsanmÀrkningar. Om du har aktiva skulder hos Kronofogden kan det vara svÄrare att fÄ ett smslÄn godkÀnt. Det finns lÄngivare som erbjuder smslÄn trots detta, om det finns en avbetalningsplan.

SMS lĂ„n med utbetalning samma dag 

NĂ€stan alla SMS lĂ„n betalas ut samma dag, och du kan ansöka om lĂ„net dygnet runt sju dagar i veckan. Efter att du har gjort din ansökan kommer du att fĂ„ ett beslut nĂ€stan direkt. Om du blir godkĂ€nd för lĂ„net mĂ„ste du bara acceptera villkoren som lĂ„net kommer med och sedan kommer utbetalningen att ske. Utbetalningen sker tillsammans med tjĂ€nsten Trustly som Ă€r sammankopplad med din bank. 

RĂ€ntan

RĂ€ntan för ett SMS lĂ„n ligger för det mesta högre Ă€n klassiska banklĂ„n, eftersom lĂ„ngivaren stĂ€ller mindre kvar och har en mindre sĂ€kerhet pĂ„ lĂ„net. RĂ€ntan Ă€r baserad pĂ„ dina personliga omstĂ€ndigheter 

Vanliga frÄgor om SMSlÄn

GÄr det att ansöka om SMSlÄn utan UC?

Ja, mÄnga gÄnger görs det inte en kreditkoll hos UC nÀr du ansöker om ett SMS lÄn, utan istÀllet en kreditupplysning utan UC.

Kan man sjÀlv vÀlja Äterbetalningsperioden?

Ja, det finns SMS lÄn dÀr du sjÀlv kan sÀtta vilken Äterbetalningsperiod du vill ha, men ofta kommer SMS lÄn med en rÀtt kort Äterbetalningsperiod. Det Àr normalt att du har runt 30 dagar pÄ dig att betala tillbaka ditt lÄn.

Hur mycket kan man lÄna pÄ ett SMSlÄn?

Ett SMS lÄn Àr för det mesta ett mindre lÄn, men det finns lÄngivare som erbjuder upp till runt 50 000 kronor. Det Àr dÀremot viktigt att du har ekonomin sÄ du har rÄd med Äterbetalningarna för lÄnet varje mÄnad.

Kan man fÄ en utbetalning samma dag pÄ ett SMS lÄn?

MÄnga SMS lÄn erbjuder dig en snabb utbetalning och för det mesta kan du fÄ pengarna pÄ ditt konto samma dag som du ansökte om lÄnet. 

shares