Gratis smslĂ„n – RĂ€ntefria SMSlĂ„n

Att ansöka om ett smslån är idag något som har blivit allt mer populärt. Ett smslån är ett lån där du får svar snabbt om du har blivit godkänd eller inte, och det är dessutom snabba betalningar. Ett gratis smslån kanske låter för bra för att vara sant, men du har alltid 14 dagars ångesträtt när det kommer till att ta ett lån i Sverige. Skulle du ångra dig, eller betala tillbaka pengarna inom 14 dagar. Om du vill veta mer om gratis smslån har vi sammanställt en guide för dig.

/ Uppdaterad:

JÀmför SnabblÄn

Belopp:
Avbetalningsperiod:
  • Filtrera:
  • Inga avgifter
  • Direktbetalning
  • Under 20
  • BetalningsanmĂ€rkning OK
  • Nytt
  • Utan UC
Vi har hittat matchande lÄn för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga trÀffar. Sök igen
Visa fler resultat

Vad Àr ett gratis smslÄn?

Det Ă€r inte svĂ„rt att hitta ett gratis smslĂ„n, utan alla smslĂ„n Ă€r gratis de första 14 dagarna. Enligt svensk lag har alla 14 dagar pĂ„ sig att Ă„ngra sitt lĂ„n och betala tillbaka pengarna. Det betyder att om du behöver pengar snabbt och kan betala tillbaka inom 14 dagar behöver du inte betala nĂ„gon rĂ€nta, och dĂ€rmed Ă€r ditt sms-lĂ„n gratis. Det Ă€r viktigt att tĂ€nka pĂ„ att du mĂ„ste betala tillbaka pengarna för ditt lĂ„n inom 14 dagar annars kommer du att betala en rĂ€nta för lĂ„net, vilket kommer att göra lĂ„net dyrare att betala tillbaka. 

Förutom Ă„ngerrĂ€tten för ett lĂ„n finns det Ă€ven lĂ„ngivare som ger en gratis rĂ€nta för deras kunder nĂ€r de först tecknar lĂ„net. Det Ă€r Ă€ven hĂ€r vanligt att lĂ„ngivaren erbjuder en gratis rĂ€nta de först 14 dagarna av lĂ„net för kunder som tidigare inte har lĂ„nat pengar. Lyckas du att betala tillbaka inom dessa 14 dagar betalar du dĂ€rför ingen rĂ€nta pĂ„ lĂ„net. 

Ett gratis smslĂ„n kommer helt utan rĂ€nta, men det finns heller ingen ansökningsavgift eller en upplĂ€ggningsavgift. Om ett smslĂ„n har en ansökningsavgift Ă€r det inte ett gratis smslĂ„n. Du hittar all information om vad för avgifter ett lĂ„n har pĂ„ deras hemsida. 

RÀnta för ett smslÄn

Om du inte lyckas att betala tillbaka ditt lĂ„n inom 14 dagar kommer det att tillkomma en rĂ€nta pĂ„ ditt lĂ„n och ditt smslĂ„n kommer inte lĂ€ngre att vara gratis. Du kan kontakta lĂ„ngivaren för lĂ„net för att fĂ„ ditt lĂ„n förlĂ€ngt, och dĂ„ kommer det att tillkomma avgifter pĂ„ ditt lĂ„n. 

LĂ„ngivare sĂ€tter nĂ€stan alltid en personlig rĂ€nta för deras kunder sĂ„ innan du accepterar ett lĂ„n Ă€r det viktigt att du Ă€r medveten om vad för rĂ€nta du kommer att bli erbjuden. Ett smslĂ„n kommer ocksĂ„ ofta med en högre rĂ€nta Ă€n andra former av lĂ„n gör. 

Krav för att bli accepterade ett gratis smslÄn

Ett smslĂ„n Ă€r ett lĂ„n som kommer utan lika strikta krav som andra sorters av lĂ„n. Det betyder att det Ă€r enklare för personer med betalningsanmĂ€rkningar och inte har en fast anstĂ€llning att bli beviljad ett gratis smslĂ„n. SĂ„ lĂ€nge du har en god ekonomi nu, och nĂ„gon form av inkomst finns det en möjlighet att bli accepterad ett smslĂ„n. 

Vanliga krav Àr:

  • Att du Ă€r minst 18 Ă„r gammal (vissa krĂ€ver att du Ă€r minst 20)
  • Du har en god Ă„terbetalningsförmĂ„ga
  • Att du inte har nĂ„gra aktiva skulder hos Kronofogden 

För att bli accepterad ett gratis smslĂ„n krĂ€vs det ofta att du har en god ekonomi och en god Ă„terbetalningsförmĂ„ga. Om du inte har detta finns det en chans att lĂ„ngivaren inte erbjuder dig ett gratis smslĂ„n eftersom det finns en större risk med att lĂ„na ut pengarna till dig. 

Utbetalningar av ett gratis SMS-lÄn

Anledningen till att mÄnga vÀljer att ansöka om ett SMS-lÄn Àr för att du oftare fÄr en snabbare utbetalning jÀmfört med andra lÄn. För ett privatlÄn kan det ta nÄgra dagar frÄn det att du ansöker om lÄnet till att du har pengarna pÄ ditt konto.

Ett smslĂ„n gĂ„r snabbt att fĂ„ svar om du har blivit godkĂ€nd eller inte för ditt lĂ„n. Ofta fĂ„r du svar nĂ€stan direkt efter att du har skickat ivĂ€g din ansökan, Ă€ven om du ansöker pĂ„ kvĂ€llen eller under helgen. Blir du accepterad för ditt lĂ„n mĂ„ste du bara acceptera den offert som du blir erbjuden, och sedan kan du fĂ„ pengarna pĂ„ ditt konto snabbt, ibland sĂ„ snabbt som 15 minuter. Det fungerar tillsammans med ditt Bank ID och tjĂ€nsten Trustly, vilket Ă€r en gratis tjĂ€nst som fungerar tillsammans med din Bank. 

Trustly Ă€r kĂ€nd för att erbjuda snabba insĂ€ttningar eftersom tjĂ€nsten Ă€r kopplad tillsammans med ditt Bank ID och din bank. Det gör att överföringen gĂ„r vĂ€ldigt snabbt jĂ€mfört med andra betalningsmetoder. 

JÀmför mellan olika lÄngivare

Innan du accepterar ett lÄn Àr det vÀrt att jÀmföra mellan olika lÄngivare, Àven om det Àr ett gratis smslÄn. Alla lÄn kommer fortfarande med olika villkor vilket Àr viktigt att vara medveten om. NÀr du jÀmför mellan lÄn kan du acceptera det lÄn som erbjuder dig de bÀsta villkoren utifrÄn dina personliga omstÀndigheter. Du kan anvÀnda dig av en kreditförmedlare för att jÀmföra mellan olika gratis smslÄn.

Vanliga frÄgor om gratis SMSlÄn

Vem kan fÄ ett gratis smslÄn?

SÄ lÀnge du uppfyller kraven och blir beviljad lÄnet kan du ta ett gratis smslÄn utan att betala nÄgon rÀnta, sÄ lÀnge du betalar tillbaka lÄnet inom 14 dagar. För att bli beviljad ett lÄn krÀvs det dÀremot att du uppfyller de krav som lÄngivaren ger. 

Hur lÄng tid har man pÄ sig att betala tillbaka lÄnet?

För ett gratis smslÄn gÀller det för det mesta 14 dagar för att betala tillbaka lÄnet. 

Vad Àr rÀntan om jag inte kan betala av i tid?

Om du inte kan betala av ditt lÄn i tid kommer en rÀnta att lÀggas pÄ lÄnet. Vad rÀntan Àr beror pÄ dina personliga omstÀndigheter och vad lÄngivaren erbjöd dig för rÀnta nÀr du först tog ut lÄnet. Om du inte kan betala tillbaka inom 14 dagar Àr det bÀst att inte acceptera lÄnet. 

Erbjuder alla lÄngivare ett gratis smslÄn?

Nej, det Àr inte alla lÄngivare som erbjuder ett gratis smslÄn. Om du betalar tillbaka inom 14 dagar kan du slippa att betala rÀnta eftersom du har 14 dagar pÄ dig att Ängra ditt lÄn. DÀremot kan dessa lÄngivare krÀva att du betalar en avgift nÀr du ansöker om lÄnet. 

shares